Zwangerschap 1: de 20 weken echo

We zijn nu al op de helft. We krijgen deze week de 20 weken echo.

Maar eerst zijn we op 23 januari een geregistreerd partnerschap aangegaan. Wij wilden aan elkaar verbonden zijn, zodra ons kindje geboren wordt. Niet alleen maakt het de papierwinkel erg makkelijk en het goedkoper is dan trouwen. Ook omdat wij graag verbonden aan elkaar willen zijn. Ik heb dan ook besloten om gelijk zijn achternaam aan te nemen. Wij willen trouwen met een groot feest. Dat ging niet meer lukken voor de kleine geboren zou zijn.  Dus bewaren we het trouwen voor later, wanneer ons kindje wat groter is.
We hadden binnen een maand alles geregeld. Contact gehad met de gemeente, mensen uitgenodigd. locatie gezocht etc. We verwachtten ook niet dat iedereen zou kunnen komen, omdat het nogal kortdag was. Er kwam iemand van de gemeente om te bespreken wat wij graag zouden willen. De opties die we kregen leken we op een bruiloft. Zo mochten we muziek bij binnenkomst en op andere momenten. We hadden ringen uitgekozen om elkaar te geven. Op 22 januari werd nog snel mijn ring opgehaald. Ik heb bredere vingers dan gemiddeld en vonden we bij een juwelier in Alkmaar pas een mooie ring in mijn maat, die op tijd geleverd kon worden. Uiteraard zijn deze niet op voorraad bij de winkels. Maar wat was dat een zoektoch. De avond ervoor begon ik met een taart, dat hoort er natuurlijk bij. De foto
staat hieronder. Op de dag zelf ging ik ‘s ochtends eerst naar mijn vertrouwde kapper. Daarna weer naar huis en een mooie blauwe jurk aan doen. Eenmaal beneden gekomen, stond er een hoop familie in huis en kreeg ik een boeketje van mijn ouders, als verrassing. Vervolgens zouden we met de auto naar het gemeente huis rijden. Voordat we weg gingen kregen we de verrassing van mijn ooms, een rit naar het gemeentehuis in een mooie oude auto. Heel bijzonder allemaal! Na de ‘plechtigheid’ hebben we gezellig met alle familie en vrienden die aanwezig waren thuis lekker taart gegeten en geborreld. ‘s Avonds zijn we met z’n tweeën lekker uit eten geweest in Hippolythushoef, Mieke’s eten en drinken. Dat is echt een aanrader. Al met al was het een mooie dag!

Hoe voel ik me nu?
Gelukkig zakt de misselijkheid nu wel wat weg. Het vele overgeven is niet in mijn koude kleren gaan zitten. Er is inmiddels een aantal kilo af. Nog net binnen de grens van 5 kilo. Hier en daar heb ik wat pukkeltjes en heb wat last van flatulentie. Met 20 weken was mijn eerste normale broek echt te klein en heb ik de eerste kleding gescoord. Het ‘voordeel’ van lekker stevig zijn voor mij, is dat ik nog lang in mijn normale kleding kan blijven lopen. Dat scheelt een boel geld!
Af en toe heb ik het idee dat ik wat voel. Dit begon met 17 weken. Maar echt zeker weten doe ik het nog niet. Af en toe het idee dat ik dan een vlindertje voel. In de week van de echo werd op donderdag het NOS-journaal overvallen. Dit weet ik nog goed, want dit was de avond dat ik zeker wist dat ik onze kleine meid voelde in mijn buik!

De 20 weken echo

Met deze echo hadden we niet zo veel mensen meegenomen als de vorige keer. Dit is een medische echo en het hele kindje wordt nagekeken op alles wat ze al kunnen meten. We mochten dit medische gedoe ook niet filmen. De vorige keer heeft mijn man een filmpje gemaakt van de echo. Afgelopen week keek ik die weer terug. Dat is toch wel bijzonder om te zien. Drie kwartier konden we van ons meisje genieten, want ja, het is nog steeds een meisje. Ik had wel mijn moeder meegenomen en mijn zusje. Als er iets mis was met ons kindje, hadden we iemand bij ons die wat meer afstand had tot ons kindje en eventueel medische zaken beter kon onthouden. Dit was echter niet nodig. Alles was helemaal top met ons kindje. Haar hartje en de bloedstroom, geen klompvoetjes, mooie ruggengraat, hersentjes helemaal goed. Qua grootte loopt ze twee dagen achter op het originele schema. Helemaal geen problemen dus. Ieder kindje groeit na 12 weken op zijn eigen tempo.

Voor nu wens ik jullie heel fijne kerstdagen!

liefs Ivette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.