Ivette's life tag ik ben zo'n moeder die

De Ik-ben-zo’n-moeder-die-tag

Lang leve de imperfecte moeder, lang leve de goed genoeg moeder. En ik deel je mijn imperfecties! 

Waarom ik mijn imperfecties deel, zodat andere mama’s zich ook minder schuldig voelen over het feit dat ze ook maar mens zijn en wel eens fouten maken. Dat mag, dat hoort erbij, als je er maar van leert!

De foto die je hier ziet is alweer bijna een jaar geleden. Maar ik vind hem zo leuk. Het laat een beetje zien dat er bij ons thuis een heleboel mag. We zijn de beroerdste niet. Natuurlijk heb ik wel een paar regels, maar laat die kinderen lekker spelen en kind zijn. Ze moeten al snel genoeg zich aanpassen aan de buitenwereld.

Ik ben zo’n moeder die…

Mijn kinderen vaccineert

Ja, ik vaccineer mijn kinderen. Maar niet allemaal. Tegenwoordig worden vaccinaties nogal snel doorgedrukt. Denk hierbij aan het HPV-vaccin of een een of ander griepvirus-vaccin. Die zal ik niet geven. De gevolgen zijn niet onderzocht. Langdurige schade is des te minder bekend.

De kinderen niet elke dag schone kleren aantrekt

Meestal wel, maar er zijn genoeg dagen dat ze niet eens kleren aanhebben en alleen in hun romper het huis door hobbelen. Als we niet weg hoeven, worden die kleren ook niet besmeurd met vlekken die er niet meer uit gaan. Op rompertjes vind ik dat niet erg.

De televisie aanzet voor de kinderen

Jup, absoluut. DD Company en ik zijn best friends. Of eigenlijk, DD Company en de kinderen zijn best friends. Nooit lang hoor (wat is lang), maar als we vrij zijn en ik nog even in bed wil blijven liggen, zet ik ze erbij en dan de tablet aan. Of als ik ga koken en ik heb twee x 12 kilo aan mijn benen hangen.

Het niet zo erg vindt als de kinderen er een (mid)dagje niet zijn

Nope, als je af en toe weg van elkaar bent, kun je beter genieten van elkaar als je wel samen bent! En dat geldt niet alleen voor de kinderen. Als ik alleen thuis ben, kan ik mijn hoofd ordenen, de was doen, de vaatwasser, de website, stofzuigen, nog meer was doen, vieze luiers verzamelen, wc-schoonmaken. Als ik samen met de kinderen ben, dan heb ik een half lege vaatwasser. Punt.

Vergeet vitamines te geven

Wat zijn dat, vitamines? Nee hoor, we eten dagelijks fruit. Actieve vitamines. Ik heb ze wel gekocht hoor, die flesjes met vitamine D. Maar ik vraag me af of het wel echt helpt, als je kinderen bijna dagelijks met de zon in aanraking komen. Hebben ze dan al niet genoeg vitamine D?

Wel eens tegen de kinderen uitvalt

Helaas wel. Soms gebeurt het wanneer er twee jammeren, een man om je heen staat en 100 dingen vraagt, een telefoon gaat, de vloer bezaait ligt met speelgoed, de tv aan het ratelen is, je met je blote voeten stapt op een speelgoed auto’tje en vervolgens een zeer voet hebt. Dan kan ik nog wel eens uitvallen tegen de kinderen dat ze nu echt moeten stoppen met zeuren.

Veel over de kinderen praat in gezelschap

Ik ben mij bewust van deze ergenis bij mensen die geen kinderen hebben, dus ik probeer er wel op te letten. Wellicht gebeurt het een keer, maar ik hoop niet tot ergenis. Bij mijn ouders wel, maar ja. Die vragen er ook om, haha.

Blij is als de kinderen slapen

Jup, weet je het lijstje nog van dingen die ik doe als de kids een middag weg zijn. Ja. Daar kom ik dan nog steeds niet aan toe, want dan is mijn energie op. Haha.

Soms net doet of ik geen poepluier ruik

Weet je nog het moment ‘s ochtends dat ik graag nog even omdraai en dus de kinderen in bed neem met een filmpje. Ja? Dat moment. En de stank? Leg er een deken overheen ;).

Heel veel van haar kinderen houdt

Absoluut. Er is niemand die meer van die twee kinderen houdt dan ik!

 

Dit was de tag alweer. Ik ben geen perfecte moeder, ik ben een goed genoeg moeder. En daar ben ik trots op.

De tag heb ik van Joyce van Mamakletst. De tag is bedacht door Mar Joya, en je leest hem hier: ik ben zo moeder die‘ . Neem je de tag over? Tag mij dan ook even, kom ik gezellig even lezen.

Wat zijn jouw mama-imperfecties? Durf je ze te delen?

 

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.