Zeepjes getest – maart

DSC_0197DSC_0198

Deze maand heb ik twee zeepjes getest. Hier lees je mijn beleving.

Aangezien ik zwanger ben, merk ik dat ik niet zo een grote behoefte heb aan sterke geuren. De twee zeepjes van deze maand zijn I love… Strawberry en Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla.

I love… Strawberries & Cream

DSC_0197

Deze geur is net recht een aardbeiengeur te noemen. Als je de fles open doet, komt de geur wel op je af, maar ik vind het niet supersterk. Al vrij snel komt trekt de geur iets weg. Ook is de geur superfoto en daar moet je wel van houden. De structuur van de zeep is een beetje jelly-achtig, maar voelt niet vreemd aan. Wel gebruik je er gauw teveel van. Dit kun je voorkomen door een spons of ruffle te gebruiken.
De tube is een milde scrub met dezelfde geur. Deze maakt de huid aardig zacht. Of het echt een toevoeging is, weet ik niet. Voor mij moet een scrub lekker stevig zijn en goed de huid kunnen reinigen. Met deze scrub heb ik dat niet het het gevoel.
Het uiterlijk van de verpakking oogt voor mij niet als een luxe-product. Wel wordt het zo verkocht. Mijn conclusie: een zeep om af en toe te gebruiken (vanwege de specifieke geur), waardoor je er erg lang mee kunt doen. Zal ik hem nog een keer aanschaffen, daar twijfel ik over.
Milieutechnisch vind ik het ook belangrijk om te weten of er microplastics inzitten. Volgens het etiket zitten er geen microplastics in. Wel valt het ingrediënt propylene glycol op, dit zou echter, volgens o.a. wikipedia, een organische stof kopen.

DSC_0198Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla

Dit zeepjes voelt zodra je dit spuiten op je hand aan als een zachte mouse,  die ook heerlijk over je lijf uitgesmeerd wordt. De substantie lijkt een beetje op een haarmouse of scheermouse. De geur vind ik goed. Jasmijn kan snel overheersend zijn, maar dit geurtje vind ik prima. Hij blijft niet heel lang hangen op je lijf. Ik ben vrij positief over dit zeepjes en ga het wellicht vaker aanschaffen.
De busvoelt aan als een luxe product. Je kan deze echter verkrijgen met het spaarprogramma voor Babyspullen. In deze lijn zitten nog meer producten, zoals een olie. De prijs niet te duur en daarmee te overzien in de portemonnee.
Milieutechnisch ben ik ok zoek gegaan naar de microplastics. Volgens www.beatthemicrobead.org zitten er geen microplastics in de producten van Etos. Volgens het etiket zit het er ook niet in.

Deze zeepjes zijn niet gesponsord door bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.