Zeepjes getest – april

DSC_0134   DSC_0077Gezellig dat je meeleest. Ook deze maand test ik weer een paar zeepjes. Twee van Rituals en een van Yves Rocher (de gele in het midden van de linker foto). Rechts staan de twee Rituals zeepjes die deze review besproken worden.

Deze maand kies ik voor de nieuwe lijn van Rituals, The Ritual of Karma. Zelf ben ik gek op Rituals, met name Yogi Flow (de rode). Echter vind ik deze tijdens mijn zwangerschap iets te sterk ruiken. Ik hoop dat de geur weer terugkomt (menig vrouw zal dit herkennen). De zeep van rituals voelt heerlijk zacht op de huid, je doet er lang mee, en er zitten geen microplastics in. De limited edition van vorig jaar, Mandi Lulur, vond ik ook erg lekker,. Ik ben er wel goed zuinig mee, zo dat ik deze nog heb staan.

Deze maand review ik de volgende zeepjes:
– Rituals, The Ritual of Sakura – Shower Oil
– Rituals, The Ritual of Karma (limited edition) – Shower Foam
– Yves Rocher, Jardins du Monde Carambole.

Rituals, The Ritual of Sakura – Shower Oil
DSC_0078Deze lijn bestaat al even bij de Rituals. Echter heb ik deze pas sinds kort ontdekt. Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik veel aan de Shower Oil van de Ayurvedalijn voor mijn handen. Die waren erg droog en deze zeep droogde mijn handen niet uit na het handen wassen. Nu vind ik deze lijn op het moment te sterk ruiken en ging op zoek naar een ander geurtje. Zo kwam ik bij de Sakuralijn uit. Deze had ik nog niet eerder gebruikt. De geur is sterk, maar ik vind het niet storend. Het laat je handen zacht achter. Officieel is het een shower foam, maar ik gebruik het puur voor mijn handen. Wel is het aan te raden om niet gelijk je handen in je mond te doen, als je bijvoorbeeld iets erna met je handen eet. De oil blijft natuurlijk nog even hangen. Dat geeft niet zo’n heel lekker smaakje.

Rituals, The Ritual of Karma (limited edition) – Shower Foam
DSC_0079Deze shower foam is de nieuwe limited edition, in de mooie kleur mint. De fles vind ik mooi vormgegeven. De geur bestaat uit lotus en bergamot. Een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf. Ik ben er erg blij mee. Het is geen supersterke geur en je blijft het niet de hele dag ruiken. De foam is makkelijk in een massagespons te doen, hierdoor bespaar je een hoop zeep. Daarnaast laat de zeep ook een zachte huid achter, net als de oil. Echter bljift de smaak op je lichaam niet zo hangen als met een oil.
In Rituals zouden volgens henzelf geen plastics moeten zitten. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Jammer dat het en limited edition is. Deze geur zou standaard in het assortiment moeten zitten, vanwege de rustige geur.

Yves Rocher, Jardins du Monde Carambole
DSC_0143Deze zeep vind ik lekker zomers ruiken. Niet te zoet, een licht zuurtje en ergens in de verte ruik je ook de carambole. De zeep voelt iets glibberig aan, maar is niet storend. De zeep schuimt niet heel veel, wat geen slechte eigenschap is. Veel heb je er niet van nodig als je de spons weer gebruikt.
Mooi van dit product is dat meer dan 98% van de ingrediënten van natuurlijke origine komen, de fles 100% gerecycled plastic bevat en de zeepformule een makkelijk afbreekbare formule is.
Deze zeep ga ik vaker gebruiken, zeker nu de zomer voor de deur staat.
Yves Rocher had in april een mooie actie met zeven geuren van de ‘Jardins du Monde’ serie. Die kon ik niet laten staan. Dat is ook de foto die je bovenaan de website ziet staan. In latere edities van deze rubriek zal iknog een aantal van de geuren een review geven.

Deze review is niet gesponsord, en de mening is persoonlijk opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.