Clear embossing vellum Ivette's life cards diy

Clear embossing op vellum

dsc_0026Deze eenvoudige kaart, maar zo kleurrijk en doeltreffend, is vrij makkelijk te maken. Het effect met inkt en blanke embossing poeder op vellum geeft een heel leuk effect. Kijk mee hoe ik deze kaart heb gemaakt. In deze blog of via… pfieuw bijna verklapt!

dsc_0011Embossing poeder gebruiken doe ik nog niet zo lang, maar ik ben een enorm fan. Je kunt er zoveel leuke dingen mee maken. In deze kaart alleen al zitten 3 manieren wat je ermee kunt doen. Een daarvan is de tekst voor een kaart een relief meegeven. Hier heb ik dat gedaan via een stempel.

dsc_0020De vlinderpunch die ik heb gebruikt is niet een standaard punch. Het maakt van een vlinder een 3D vlinder, maar dan moet die vlinder er wel zijn. Het haalt alleen wat randjes weg, maar niet een gehele vlinder. Deze heb ik dan ook uitgeknipt, nadat ik de punch in vellum had gezet.

dsc_0031Wat heb je nodig:
– 1 vel vellum papier
– blending tool
– werkblad en schilderstape
– pincet
– vlinder punch
– snijmachine
– versamark inkt
– stempel ‘Hello Beauty’ (Action)
– heattool
– kaartbasis
– blanke en goude embossing poeder
– achtergrond stempel, ik gebruikte hier 6410/0301. (ik kan geen naam vinden)
– klad A4-tjes
– taperoller
– 2 kleuren distress inkt of een andere pigment inkt. Ik gebruik hier ‘worn lipstick’ en ‘dried marigold’
– glossy accents, deze gebuik ik als lijm
– papier voor je project
Hoe heb ik het gemaakt?
dsc_00071 Ik begon met het papier voor het project vast te plakken met schilderstape aan een werkblad. Daarna ben ik van een kant met een blending tool de ‘worn lipstick’ gaan aanbrengen. In het midden heb ik iets minder inkt aan gebracht dan aan de buitenkanten. Ik werkte van buiten naar binnen toe. Daarna ben ik van de andere kant ‘dried marigold’ gaan aanbrengen. Dit wisselde ik nog wat af, totdat ik tevreden was. Voor de snelheid heb ik het wat gedroogd met de heattool. Dit hoeft natuurlijk niet. Het drogen met de tool heeft als voordeel dat het sneller klaar is (joh…) maar ook dat je minder snel naar je anti-statisch poeder moet grijpen (hier bedoel ik bijvoorbeeld de EK Succes powder tool).

dsc_00092 Als volgende stap heb ik op vellum papier eerst een tekst gestempeld met versamark inkt. Silky gold van Mboss heb ik er opgestrooid, het gesmolten met een heattool en een mooie reep afgesneden met een snijmachine. Soms vind ik het toch nog te korrelig. Dan zorg ik dat ik het heet houd en strooi er gelijk na ‘heatsetten’ nogmaals de poeder erover. Dan verhit ik het nogmaals en is het een stuk gladder en egaler.

14757890418273 Om wat met de achtergrond te doen, heb ik de backgroundstamp  gebruikt. Deze laat ik op het plastic zitten, waarin het geleverd wordt. De kant van de stempel zelf haal ik er natuurlijk af. De versamark inkt doe ik er rijkelijk op. Met achtergrond stempels laat ik de stempel liggen en breng ik het project op de stempel aan. Met de handen zorg ik ervoor dat de inkt goed op de kaart terecht komt. Bij het erafhalen: zorg ervoor dat je een vinger op de stempel houdt, anders blijft het hier en daar plakken en krijg je vlekken op je project. De hele kaart heb ik bestrooid met blanke embossing poeder en verhit. Deze techniek laat een mooi effect zien. Waar de versamark zit, wordt de inkt gereactiveerd en dus donker. Doordat je met embossing poeder dit verhit, blijft de kleur donker en krijg je een leuk patroon te zien en een glimmend reliëf.

14757904796614 Vervolgens heb ik een vlinder met de punch gemaakt en uitgeknipt. Deze heb ik met distress ink gekleurd. Je krijgt er op vellum een leuk vlekkerig effect op. Dit heb ik even gedroogd met de heattool. De vlinder heb ik op het inktkussen gelegd en met de vingers aangedrukt, gekleurde kant naar beneden. Belangrijk om de gekleurde inkt te laten drogen, anders zit je versamark inktkussen met inkt en is het vellum leeg. Daarna heb ik op een droog papier de vlinder voorzien van blanke embossing poeder. Voorzichtig heb ik de vlinder er vanaf gehaald en los op tafel verhit. Nu is de vlinder helemaal glimmend, en is de inkt vastgezet. Deze heb ik vervolgens met wat glossy accents en een pincet vastgeplakt op het vellum, naast de tekst. Een pincet gebruik ik om wat preciezer de vlinder te kunnen vastplakken.

dsc_00305 De vellum met tekst en vlinder heb ik op de kaart geplakt, met alleen aan de achterkant wat lijm. De zijkanten heb ik omgevouwen. De kaart heb ik geplakt op een kaartbasis. Deze koop ik vaak voorgevouwen met een bijpassende envelop in de winkel. En klaar is de kaart.

Wat vinden jullie prettiger om te lezen? Vanuit het perspectief wat ik gedaan heb, of vanuit het perspectief hoe je het doet. Laat het me weten via een van de volgende kanalen, facebook, instagram of google+. Verder ben ik te volgen op pinterest en bloglovin’.

En een primeur vandaag! Deze kaart is ook te zien op youtube. Vanaf nu zie je de gemaakte projecten terug op via dit medium.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Dit bericht is niet gesponsord.

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.