wraps tonijn paprika

Wraps met tonijn en paprika

Eerder deze week maakte ik deze overheerlijke wraps met tonijn en paprika. Hier vind je het recept!

Het idee is ontstaan na de heerlijke wraps van de Allerhande. Daarin zat appel verwerkt. Nu reageren best veel mensen op appel en wilde ik een appelloze variant maken. En dat is deze geworden. En het gerecht is zeker kidsproof!

Met deze vulling maat je 4 grote of 6 kleine gevulde wraps. Ik heb ze meermaals al gemaakt. Zowel met volkoren wraps als met gewone wraps. De gewone wraps geven het geheel een licht zoetig smaakje mee. De volkoren wraps zouden iets gezonder zijn, beter te verteren.

Ik gebruik een grillpan. Je kunt deze helemaal heet maken op het hoogste vuur, voordat je de wraps erin legt. Dan geef je de buitenkant alleen het bekende grillfiguurtje mee. Wanneer je de pan iets minder warm maakt op iets lager vuur en de wraps erin legt, verwarm je de vulling ook mee. Het voordeel hiervan is dat de wrap ook langer warm blijft. Maar de inhoud warm eten hoeft niet. Ik vind het zelf ook lekker om alleen een warme wrap te hebben en de vulling nog op kamertemperatuur.

Als sidedish kun je komkommer in een natureldressing maken. Lekker fris naast deze tonijnwraps. Of een salade met bijvoorbeeld rucola, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en wat honing mosterd dressing

Wat heb je nodig:

  • 1 oranje paprika
  • 1 blikje tonijn in olie (ca. 190 gram)
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 0,5 – 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 0,5 theelepel gerookte paprikapoeder (maximaal)
  • 1 flinke eetlepel gesneden peterselie
  • 4-6 wraps, volkoren of gewoon
  • eventueel wat peper en zout
  • Grillpan of contact grill

wraps tonijn paprika

Hoe maak je het:

  1. Begin met het snijden van de paprika in blokjes en doe dit in een grote kom. Laat vervolgens de tonijn uitlekken. Als er nog een beetje olie in zit, is dat niet erg. Doe dit dan bij de paprika in de kom. Snipper vervolgens de ui fijn en doe dat ook in de kom. Voeg de mayonaise, azijn, paprikapoeder en peterselie in dezelfde kom. Roer alles goed door elkaar.
  2. Haal de wraps uit de verpakking en leg ze op het aanrecht klaar. Zet de grillpan op het vuur om alvast warm te worden. Verdeel vervolgens de tonijn vulling over de wraps. Leg dit in een rechte lijn in het midden. Laat altijd wat ruimte aan de zijkant, om de wraps goed dicht te kunnen rollen.
  3. Leg dan eerst een zijkant over de vullen en zorg daarmee dat alle vulling goed op zijn plek licht. Zorg dat er geen luchtzakken ontstaan. Vouw dan de zijkanten naar binnen toe. Rol dan de wrap verder op, zodat deze helemaal dicht is. Je kunt met je handen de wrap nog een beetje heen en weer rollen, zodat de vouw helemaal naar beneden ligt en de wrap helemaal rond is.
    wraps tonijn paprika
    wraps tonijn paprika
    wraps tonijn paprika
  4. Leg dan twee wraps in de pan. Na een minuut of 2 kun je de wrap omdraaien. Blijf erbij! Zodra het gaat roken, moet de wraps direct omdraaien, anders verbrand de hele wrap. Dan weer 2 minuten en dan is je wrap klaar om te eten. Kijk af en toe aan de onderkant, maar verplaats de wrap verder niet, zo houd je het patroontje recht.

wraps tonijn paprika

wraps tonijn paprika

Echt waar, de kinderen hier hebben er ook van zitten smullen. En maak je ze klein genoeg, dan kunnen ze zelf uit hun handje eten, zonder dat er al te veel vulling uitvalt.

Eet smakelijk!

Liefs van Ivette




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.