Ivette's life recept worteltaart

Worteltaart

DSC_0156

Voor Pasen had ik een worteltaart recept opgezocht. Dit wilde ik wel eens proberen. De plaatjes die je dan tegenkomt zien er heerlijk en smeuïg uit. Dus op zoek naar een recept op internet.

Een recept vond ik via pinterest vond ik hier. De foto’s zien er smakelijk uit en het recept niet al te ingewikkeld. Ik besloot met dit recept aan de gang te gaan.

De taart heb ik twee keer gemaakt. De eerste keer om het recept uit te proberen. De tweede keer om het voor mijn smaak te verbeteren. Omdat het een Amerikaans recept is, had ik al verwacht dat het groot zou uitpakken, echter schrok ik wel een beetje van de crème. Maar goed, om fouten te voorkomen, eerst het recept (voor zover het kan) volgen. Want ja, in de Noordkop is baking soda lastig te verkrijgen.

Uiteindelijk is dit het recept zoals ik nu tevreden ben.

Ingrediënten:
voor de taart
150 gr zonnebloemolie
120 gr kristalsuiker
100 gr bruine basterdsuiker (lichtbruin of donkerbruin)
3 eieren
1/2 vanillestokje
275 gr bloem
1,5-2 thl. bakpoeder
goede snuf zout
1/2 el. kaneel
1/4 thl. nootmuskaat
goede snuf kruidnagel (niet te veel, kan heel overheersend zijn)
300-350 gr geraspte wortel (het gaat hier niet om 300 gram wortel dat nog niet schoon is gemaakt en geraspt, het raspen moet al gebeurd zijn voor dit gewicht

voor de creme
200 gr naturel roomkaas op kamertemperatur
50 gr ongezouten boter
250 gr poedersuiker
1/2 vanillestokje

DSC_0135

Bereiding:
De taart
0 Verwarm de oven voor op 170 – 175°C.
1 Om maar gelijk met het minst leuke klusje te beginnen, rasp de wortel, als je dit nog niet gedaan had, haha.
2 Meng de olie, kristalsuiker en basterdsuiker tot een mengsel waarin de suiker aardig is opgelost.
3 Voeg 1 voor 1 de eieren toe (dit doe ik via een apart schaaltje) en de inhoud van het vanillestokje. Laat dit goed luchtig mengen. Ik heb dit zo’n 5 minuten laten staan. Ondertussen kun je door naar 4.
4 Doe in een andere kom alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, zout en kruiden. Meng dit met een lepel/spatel even door elkaar. Voeg dan (grote) lepel voor lepel dit mengsel toe aan de aan het draaiende mengsel. Stuift het veel, bedek dan een groot deel van dek om met een vochtige doek.
5 Spatel voorzichtig maar met ferme draaien de wortel door het mengsel.
6 Doe het mengsel in een bakvorm. De eerste keer heb ik het in een springvorm van ca. 23 cm doorsnee gedaan. De tweede keer in een tulband vorm. Zet de bakvorm in de oven. De tulband heeft er ca. 45 minuten in gestaan. De grote taart volgens Amerikaans recept ruim 1,5 uur. In het recept geeft zij zelf ca. een half uur, maar dan bak zij drie lagen van het beslag.

De crème
1 Roer de boter zacht. Dan mag minimaal 2 minuten draaien.
2 Voeg de roomkaas toe en laat dit ook enkele minuten draaien.
3 Voeg vervolgens het vanillestokje toe.
4 Voeg de poedersuiker in delen toe, net als bij punt 4 voor de taart kun je een vochtige doek gebruiken om de meeste stof op te vangen.

Vervolg op de taart
7 Haal te taart pas uit de oven als een satéprikker droog uit het midden komt. Laat de taart ongeveer 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de taart er daarna uit en laat het verder afkoelen.
8 Besmeer de taart met de crème.
9 Genieten maar.

DSC_0152

Bedankt voor het lezen!

Een berichtje achterlaten mag altijd.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

2 thoughts on “Worteltaart

  1. Dat ziet er erg lekker uit Ivette, ik gebruik zelf het recept van foodies. (als je het wil proberen heb ik t recept voor je) en om het rasp klusje te omzeilen haal ik altijd zo’n zakje met geraspte wortel hihihi lekker makkelijk dus.
    Groetjes Margreet

    1. Dank je wel, Margreet! Als ik een ander recept zoek, zal ik je zeker een bericht sturen. Geraspte wortel is wel makkelijker inderdaad en een stuk fijner. Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *