Winactie + review krijtstiften van Krijtstift & DIY

krijtstift winactie Ivette's life review diy letteringVoor jullie, lezers van mijn blog, heb ik een leuke review en winactie vandaag. De krijtstiften van Krijtstift staat in het zonnetje! Gelijk doe ik er ook een snelle DIY bij. Lees gauw verder!
Het is een actie voor Pasen. Woensdag 12 april sluit de actie. Onderaan het artikel vind je hoe je mee kunt doen. Ik begin met de review.

Het bestellen gaat heel gemakkelijk. Je neemt contact op via haar instagram account of facebook account. Je stuurt dan een persoonlijk bericht, zodat niet iedereen het ziet. Marja reageert heel snel op contact, wat erg fijn is! Na betaling stuurt zij het op. Dit kan dezelfde dag soms al zijn!

Wie is Marja eigenlijk? Marja is bijna 31 jaar. Ze heeft twee jongens van 1,5 en 3 jaar oud. Ze werkt in een apotheek en verkoopt nu ruim een jaar krijtstiften. Hoe is ze erbij gekomen? Nou, met kerst zocht zij krijtstiften om op het raam te tekenen. Maar ook voor Pasen en verjaardagen. Ze kon moeilijk aan nieuwe stiften komen via de normale winkels. Ze is op zoek gegaan en heeft ze gevonden. Nu verkoopt zij ze, zodat ze makkelijker te koop zijn. Ze is ook erg nieuwsgierig wat haar klanten ermee maken. Ze krijgt regelmatig foto’s toegestuurd. Die zijn dan terug te vinden op haar instagram of facebook. Ze doet zelf overal inspiratie op, bijvoorbeeld op pinterest.

Marja van Krijtstift geeft ook altijd een gebruiksaanwijzing mee voor de stiften. Die zal ik jullie ook geven.

  • De punten zijn droog voor het eerste gebruik.
  • Stiften goed krachtig schudden.
  • Pak een stukje papier en druk de punt een minuut in (stift verticaal houden ).
  • Mocht er geen vloeistof in de punt zakken, druk een paar keer achter elkaar de punt in op papier of doe houdt de stift weer voor 1 minuut ingedrukt.
  • Als het goed is moet je langzaam de kleur in de punt zien lopen.
  • Tijdens het tekenen soms de punt weer even indrukken voor nieuwe ‘inkt’.

De stiften kun je op vrijwel alles gebruiken. Alles van glas, denk hierbij aan ramen, deuren met glas, glazen potten of vazen, kastdeuren met glas. Maar dat is niet het enige. De stift is een vloeibare krijtsubsantie. Dat houdt natuurlijk ook in dat je ze op een krijtbord kan gebruiken, deuren met krijtverf, krijtverfstickers. Daarnaast kun je ze op whiteboards gebruiken, spiegels, glad plastic, keramiek. Kortom alles met een niet-poreuze, gladde ondergrond. Ook kun je een canvas bedekken met krijtbordverf en wanneer het droog is met de stiften eroverheen.

krijtstift winactie Ivette's life review diy lettering

De stiften van Krijtstift zijn 3 mm breed. Dat houdt in dat je er vrij fijne lijnen mee kunt schrijven. Zo kun je er mooie schilderijen mee maken en goed mee schrijven.

Voor heel kleine kinderen raad ik krijtstiften in het algemeen nog wel af. Als er te hard op de stift gedrukt wordt, gaat de punt stuk en dat is zonde. Voor kinderen die al aardig goed met een potlood en stift overweg kunnen is het heerlijk en gezellig om hun eigen raam te gaan versieren.

Schoonmaken gaat ook heel eenvoudig. Met een doekje en wat water. En dan kun je weer iets anders tekenen. Maak de ondergrond dan wel weer droog. Een wondersponsje werkt goed voor krijtbord en krijtbordstickers.

Dit keer deel ik de stiften, gelijk in een snelle, leuke DIY. Omdat het natuurlijk bijna Pasen is, wilde ik een leuke tekst op mijn kastdeur schrijven met deze stiften. Bij deze website kun je verschillende gratis printables downloaden en afdrukken. De ‘Happy Easter’ heb ik gebruikt voor deze tekening.

krijtstift winactie Ivette's life review diy lettering

  • Plak de tekst op de andere kant van de deur. Zo kun je gaan overtrekken. Gebruik een washitape om geen lijmresten achter te laten.
  • Trek de letters over met de stiften.
  • Laat het geheel drogen, voordat je eraan zit. Zo voorkom je vlekken.
  • Is een stukje niet helemaal goed gedekt, zolang het nat is kun je er goed overheen. Is het al droog, dan ga je strepen trekken. Zorg dan dat je punt goed gevuld is met inkt en ga er voor

Deze DIY kun je natuurlijk ook met je kinderen doen. Dat zullen ze erg leuk vinden! Bijvoorbeeld paaseieren inkleuren op het raam, of bloemetjes.

krijtstift winactie Ivette's life review diy lettering

De winactie is een instagram actie! Ik mag namens Marja van Krijtstift een pakje krijtstiften weggeven t.w.v. €8,50. De actie vind je op Instagram. Volg @ivetteslife en @krijtstift. Tag iemand anders in een reactie onder het bericht op instagram. Op 12 april sluit om 15:00 de actie. De winnaar wordt dan z.s.m. bekend gemaakt. Alleen inwoners van Nederland en België mogen meedoen.

Heb je niet gewonnen? Neem dan zsm contact op via @krijtstift om voor Pasen alsnog zo’n setje in huis te hebben!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *