‘What to wear’ na de bevalling?

Wat draag je na een bevalling. Soms kan dat best lastig zijn. Hier lees je mijn beleving van kleding na de bevalling.

Er staat nergens iets geschreven wat het beste is. Misschien komt dat omdat je toch draagt wat jezelf het lekkerst vind. Dit bericht is dan niet een tiplijst, maar een beleving na een heftige bevalling.

Niet onbekend is dat ik een aardige wond had zitten daar beneden. Van te voren had ik naar het ziekenhuis pyjama’s meegenomen die lekker ruim zitten en niet op een snee in het vrouwelijk gedeelte zouden kunnen irriteren, of onderbroeken die op een litteken van een keizersnede zouden snijden. Ik mocht in ieder geval naar huis.

Het belangrijkste waar ik mij die eerste twee weken niet om druk heb gemaakt, is hoe ik eruit zag na de bevalling, in ieder geval qua kleding. Het is al heftig genoeg, om je dan ook nog druk te maken over hoe je eruit ziet zou zo zonde zijn van de tijd.

DSC_0002Tijdens mijn kraamperiode heb ik dan ook lekker in harembroeken gelopen en in wijde rokken. Een mooie bijkomstigheid, als je met een week of twee voor het eerst weer de straat op gaat in zo’n broek, zie je het verband niet zitten.
Bij Miss Etam had ik een positierok gekocht, die wel lekker was voor de warme dagen, maar ook na de bevalling. Ook had ik nog een gewone wijde rok, die ik veel aantrok. Qua ondergoed gebruikte ik, zolang ik vloeide, de onderbroeken van de Zeeman, ‘mady’s’. Die zullen de meer gerijpte dames zeker wel kennen. Deze onderbroeken hadden ook genoeg ruimte voor het kraamverband!DSC_0003
Het ‘mooie’ van wat steviger zijn, is dat je oude broeken toch wel snel weer passen. Er bleef een niet bijzonder grotere buik over. Sterker nog, een dag na de bevalling was ik al een kilo meer kwijt, dan dat ik in de hele zwangerschap was aangekomen (7,8 kg).

Aan de bovenkant had ik, hoe kan het ook anders, vaak een hemdje aan van de Vila. Als bh gebruikte ik de Ahh bra. Waarom in zo’n heftige periode ook nog beugel-bh aan te doen, waarvan de beugels zitten te prikken. Je snapt ’em al, deze periode is all about the comfort. Handig is wel om wat stevigheid de bieden aan de dames, want ze worden groot. En dan meen ik echt groot. Als ik de foto’s nu terugkijk denk ik: ‘Wat ben ik blij dat die niet zo groot zijn gebleven’.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.