Weekly update #80

Hoi lieve mensen, daar is de WU weer! Met een nieuwe naam voor een reiger, werden er veel boekjes gelezen en ben ik flink bezig met weven. Gezellig dat je weer meeleest deze week.Weekly updateVrijdag stond er een reiger bij ons voor op het gras, op zoek naar voedsel. En dan vraag je aan Elsha wat dat voor dier is. Daar moest ze niet lang over nadenken. Het is een flamingo-eend. Geniale vondst voor een flamingo die de kleur heeft van een eend.

Het is zo heerlijk wanneer Fynn en Elsha samen aan het spelen zijn. En dat gebeurt steeds meer. Van het overleven van het eerste jaar met Fynn is geen sprake meer. Hij danst, hij lacht, hij speelt, hij leest (kijkt plaatjes) en kan nog zoveel meer. Maar bovenal, hij laat zich niet zo snel meer afleiden. Ik merk wel dat wanneer ze apart zijn, bijvoorbeeld wanneer Elsha naar de peuterspeelzaal is, dat Fynn rustiger is. Merken nog meer moeders dat bij hun kinderen?

Weekly updateHij pakt rustig klauterend via verschillende stoelen of de bank een boekje van het tafeltje en gaat ermee op de bank zitten. Vaak vraagt hij of Niels of ik erbij komt zitten, vertellen wat er in het boekje staat. Ook is er een boekje van allerlei dieren, waarin we hem vaak (samen met Elsha) laten zoeken naar de dieren. De krokodil vindt hij geweldig. Die wist hij als eerste te vinden. Woordjes komen nu ook langzaamaan uit zijn mond. Mama zegt hij vaak, papa heel soms. En vandaag is ook een oma gescoord. Vos is ook al eens gelukt. Dag dag is da da met een zwaaiend handje. ‘Daar’ weet hij ook heel goed. En de ‘-oe-‘ klank is hij ook al aan het oefenen.

Elsha verandert langzaam in een zorgzame grote zus. Hapjes geven, drinken geven. Een doekje pakken wanneer Fynn melk knoeit. Zeggen dat Fynn niet op de trap mag klimmen of op de bank mag springen. En het vervolgens zelf dan wel doen. Ze wil heel graag helpen. Zo mooi om te zien.

Weekly updateOp Foodie Friday kwam afgelopen week de bruschetta uit. Ik kon daar wel van blijven eten. Super makkelijk, supersnel en eigenlijk niet ongezond. Heb je het recept al bekeken? Nee, klik dan hier. Ik had er kant en klare toastjes bij. Hoef je niet moeilijk te doen met een broodrooster.

Zondag ben ik gezellig met Elsha de stad even in geweest. Wol halen voor het weven. De bollen die ik eind vorige maand gehaald had, beginnen op te raken. En je wilt ook wel nieuwe kleuren gebruiken. Wat ik met de wandhangers ga doen, weet ik nog niet. Maar leuk om te maken vind ik ze zeker wel. In de stad hebben we ook gezellig een hapje gegeten bij ons vaste prikkie, Het Groene Pandje op de Gedempte gracht, die overigens niet meer gedempt is, haha. Elsha had een lekkere beren-pannenkoek en ik een carpaccio salade. Allebei heel lekker. Voor de wol ben ik zeker geslaagd. De bak gaat eigenlijk niet meer dicht, haha. Overigens heeft de Action heel leuke ‘wol candy’. Dat is van die dikke wol, waarmee van die dikke dekens worden gemaakt. Maar dan in kleine verpakking en betaalbaar, én in verschillende kleuren. Tip, geen sponsering, haha.

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.