WU 79 Ivette's life

Weekly Update #79

Daar is hij weer, de weekly update!

Allereerst voor iedereen die ik nog niet gesproken hebt, of wie dan ook: Gelukkig nieuwjaar!

Het is even een paar weken rustig geweest met de Weekly Updates. De laatste weken was het toch al onregelmatig, inconsequent en ik had weinig positiefs te vertellen. Ik zat er even doorheen, door het gedoe met het huis. Dus de WU’s hebben even op pauze gestaan. Inmiddels is het 16 januari en ben ik weer een stuk positiever.

Nee, we hebben nog geen huis gevonden. De markt is te bekrompen en de overheid doet weinig aan onze groep woningzoekenden voor een huurhuis. Maar goed. Mijn eerste goede voornemen is weer een stuk positiever in het leven staan. Alle ongein hebben we in 2017 gelaten. Dit wordt een goed jaar. En dat houd ik ook vast!

De kinderen gaat super. Elsha kan ineens echt vormen tekenen en Bumba lukt haar ook al aardig. Zelfs de cijfers lukken. Vet goed! Tijdens de feestdagen was ze aardig ziek. Zowel met Kerst als met Oud & Nieuw. Dat is nu over, ze is niet meer ziek en snotterig en daardoor minder huilerig. Ze is weer ons vrolijke meisje die graag iets onderneemt, haar broer omduwt en haar ouders regelmatig versteld doet staan van alles wat ze al kan en dingen die ze eigenlijk niet mag.

Fynn had op Kerstavond tijdens het diner een enorme ik-krijg-mijn-zin-niet-het-eten-gaat-te-langzaam-driftbui. Een mega ontploffing dus. En toen we op Eerste Kerstdag wakker werden, was hij een ander joch. Vrolijk, minder drammerig, zelf kunnen spelend, beter eten (niet wat hij eet maar hoe hij eet). En het mooiste is, hij heeft ineens interesse in boekjes. Hij pakt een boekje van de tafel, gaat ermee op de bank zitten en gaat rustig 10 minuten met het boekje spelen. Af en toe komt hij dan met zijn rug bij je staan, met het stille verzoek dat hij op schoot mag en dat je dan samen met hem het boekje gaat lezen. Hij is geen dreumespuber meer.

Vuurwerk Ivette's lifeKerst an sich was heel gezellig. Ik mocht dit jaar het menu maken. En daarvoor had ik de tafel met goud, groen en een beetje rood gedekt. En ik ben er best trots op, al zelf ik het zelf. Een geslaagde avond. Voor Tweede kerstdag mocht ik het toetje maken, dat werd weer eens de mirror glace cake. En hij was weer gelukt. Oud en Nieuw hebben we bij mijn ouders gevierd. Fynn heeft lekker doorgeslapen, Elsha is wakker gemaakt rond middernacht, en ook snel weer naar bed. Heel gaaf was ook dat het gelukt was om foto’s te maken van het vuurwerk. Ik had er een ander artikel over geschreven, die vind je hier.

Plog Ivette's lifeVorige week zijn we een middagje naar het strand geweest, in IJmuiden. We hebben lekker genoten van de kinderen. En mijn vader stond daar met nog twee mannen en de van afval gemaakte auto die, wanneer klaar naar Antarctica gaat. Meer hierover lees je in dit bericht.

Volgende week is er weer de gewone update! En morgen komt er een winactie online!

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.