Ivette's life weekly update

Weekly update #76

Wist je dat Sinterklaas niet alleen bij de kindjes thuis komt, maar ook bij de opa’s en oma’s? Ik ook niet, maar toch heeft hij daar wat bezorgd. Leuk dat je weer gezellig meeleest met deze Weekly Update.

Afgelopen week ben ik begonnen met het afmelden van ontelbaar veel nieuwsbrieven op mijn privémail, veelal van bedrijven waar ik toch niets koop. Ooit had ik me aangemeld, via een winactie, of wat dan ook. Maar ik krijg gemiddeld zo’n 125 mails alleen in mijn ongewenste email box. Dan mis ik wel eens wat voor administratieve zaken. Man, wat een gedoe om al die dingen af te melden. Maar het werkt. Ik merk nu al dat er minder mailings binnen komen.

Ivette's life weekly updateDonderdag was de dienst van mijn opa. Een mooie dienst, precies zoals mijn oma dat wilde. Samen met een van mijn zusjes hadden we samen een mooie tekst gemaakt. Mijn opa zei altijd dankbaar. En aangezien het Thanksgiving was, hebben wij daar een gedichtje van gemaakt, waarbij wij iedere zin begonnen met ik ben dankbaar. Niet te lang, er waren al genoeg sprekers. Het was precies goed. Vrijdag hebben we met een groot deel van de familie mijn opa naar zijn lichamelijke laatste rustplaats gebracht, het crematorium in de Noorderbegraafplaats. Apart omdat zo te zien. Dat noemen ze een technische crematie, dat je zelf de overledene naar de oven brengt. Maar het was niet naar ofzo. Uiteindelijk was het allemaal mooi afgesloten. De bloemen hebben we op het familiegraf gelegd.

Ivette's life weekly updateDonderdag waren de kinderen wel naar de opvang, zodat geen rare prikkels kregen, maar het ritme vasthouden. Daarnaast was het tijdens de dienst wel fijner om niet de hele tijd op rennende kinderen te hoeven letten, die kunnen vallen in de kerk. Bij het eten ‘s avonds waren ze er weer. En Fynn had pepernoten gebakken op de opvang. Dus we kregen een zakje mee. De foto’s die je gedurende de dag toegestuurd krijgt, zijn ook heel leuk. Een daarvan was dat Fynn pepernoten aan het draaien was met een van de leidsters. Eerst moest hij er niets van weten, maar uiteindelijk ging het toch wel goed. Dit is het resultaat!

Ivette's life weekly updateDit weekend had ik weer eens blueberry muffins gebakken. Een heerlijk recept. Ik heb even naar de planning gekeken voor de blog en ik dit lekkere recept bewaar ik voor januari. Die houden jullie dus nog tegoed. Het is zo’n lekker recept en helemaal niet moeilijk. En de muffins lukken een keer goed. Ze zijn luchtig, smeuïg en hebben een krokant korstje. Dat roept toch gelijk speeksel op. Heb je trouwens al het recept voor kruidmoppen gezien? Dit is een Westfriese lekkernij die rondom Sinterklaas wordt gegeten.

Ivette's life weekly updateDinsdag was Sinterklaas ook bij opa en oma geweest. En jeempie, wat had hij veel achter gelaten voor de schoen van de kindjes. 2 puzzels, een vrachtwagen met bouwblokken en een whiteboard/krijtbord. Gelijk wilden ze er natuurlijk mee spelen. Zo leuk en gezellig. De kikkerpuzzel was al helemaal af, de oliefant is al helemaal los geweest, het bord is vol gekrijt. Erg in trek dus.

Ivette's life weekly updateDe tekst op het lichtbord heb ik ook maar even aangepast naar Sinterklaas thema. Daarbij heeft hij weer een ander plekje in huis gekregen. Of eigenlijk terug op de oude plek. Het vrouwenhoofd staat voorlopig nu op de vensterbank.

Vandaag is/was Niels jarig. Komend weekend vieren we dat, dus vanochtend hadden we alleen een taartje gehaald voor ontbijt. Een stukje rijstevlaai. Gezellig zo aan tafel. En zo is iedereen weer een jaartje ouder geworden in ons gezin. Wat gaat de tijd toch hard, vrijdag is het alweer december. Dan zijn de laatste 31 dagen van het jaar gestart.

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.