Weekly Update

Weekly Update #75

Zo, de eerste feestavond is geweest. 11 november is voorbij gekomen, Elsha is weer naar het peuterspeelzaaltje geweest en meer. En flink wat huilavonden later, baal ik weer dat de WU vorige week weer niet meer ging lukken.

Rond kwart voor 12 ‘s nachts ging ‘t meisje weer naar bed en kreeg ik de WU niet meer af. Ik moet ook ergens slapen 🙁 Uiteindelijk is dat vanavond geworden.

11 november is de dag dat Elsha voor het eerst ’11 november is de dag’ heeft gezongen. Het was zo schattig! Het ging een beetje in de richting van

Mama: drukt op de bel en gaat door haar knieën naast Elsha staan.
mama: ’11 november is de’
Elsha: ‘dag’ (volledig niet in juiste toonsoort)
Mama: ‘dahàt mijn’
Elsha: ‘lichtje’ (volledig niet in juiste toonsoort)
mama: ‘dahàt mijn’
bewoner: doet de deur open
Elsha: hallo! zwaait naar bewoner

En het hele liedje verdwijnt. Zooo schattig!

Niels had helaas een concert en kon daardoor niet meelopen. Hierdoor zijn er ook geen foto’s gemaakt. Gelukkig had ik toevallig mijn videocamera bij mijn ouders laten liggen. En toen ik daar ging zingen, deden zij de deur open met de videocamera. Dus er is gelukkig iets vast gelegd.

Maar huilavonden dus. Gisteravond kwamen we erachter dat ze waarschijnlijk weer een kies krijgt. We hebben het nog niet volledig vast kunnen stellen, maar het lijkt er wel op. Dat we gisteravond maar wat rozijntjes gaven, omdat ze inmiddels wel weer trek had, krijste ze het uit van de pijn, als die kies rechtsboven bleef plakken. Maar daar kom je dan pas achter als je al een uur bezig bent geweest. Poeh. Dentinox erop, zetpil erin, en ik heb er niet meer gehoord.

Ivette's lifeElsha is natuurlijk weer naar de peuterspeelzaal geweest. Iedere keer komt ze zo vrolijk thuis. Ze zingt alle liedjes die ze die dag gezongen heeft. En ze is lekker aan het spelen thuis. Geen spijt dat ik haar daarvoor heb opgegeven. Ze had een heuze lampion gemaakt voor Sint Maarten en daar heeft ze ook mee gelopen.

Vorige week vrijdag ben ik met alleen Fynn naar mijn moeder en oma geweest. Elsha ging met Fynn op stap naar Artis. Die hadden een dagje samen, dus ik had met Fynn een dagje samen. Dat heeft ons wel goed gedaan. Want nu trekt hij wel weer iets meer naar mij dan alleen naar Niels en hij laat zich meer knuffelen. Die een op een tijd brengt met een dag al echt verschil. Op woensdagen kan ik daar dan ook echt van genieten.

Sinterklaas is weer in het land. Dus de pepernoten mogen weer. Jeej! Heb jij ze al veel gegeten? Zaterdag was bij ons de intocht. En uiteraard regende het weer. Maar het was wel gezellig. Mega mindy kwam langs, net als prinses Elsa, brandweerman Sam, Picachu, maar ook zwarte pieten en uiteraard de bebaarde oude man, Sinterklaas. En Elsha vond het prachtig.

Ivette's lifeZaterdag op zondag is mijn opa overleden. In zijn slaap in de nacht. En fijn dat de hele familie nog afscheid heeft kunnen nemen. Ineens ging het vorige week hard. En dan is al snel het moment daar dat deze lieve man op 90 jarige leeftijd de geest heeft gegeven. Niels vraagt af en toe wel of ik er verdrietig om ben. Niet persé verdrietig, wel behouden emoties. Maar het is vooral goed voor die man, zijn lichaam was op. En hij was al heel lang mijn opa niet meer, dementie was de dominante factor. Wel draag ik mooie herinneringen aan mijn opa. Een van die herinneringen is deze foto. Geen scherpe foto, hij is gemaakt met een mobiel. Maar wel een heel dierbare foto. Ik ben zo blij dat hij de kleintjes nog gezien heeft, en dat er nog foto’s van zijn gemaakt.

Liefs van Ivette
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.