Weekly Update #72

Daar zijn we weer, na een hoop drukte, moezijn en nog meer. Maar er zijn vooral veel leuke dingen gebeurd. Wil je weten wat, lees gauw verder.

Deze WU betreft 2 weken. Twee weken geleden gaf ik aan dat het voorlopig op dinsdag wordt gepubliceerd. De WU schrijf ik de avond van publicatie, waarna het gelijk wordt gepubliceerd. Dit zorgt ervoor dat het op maandagavond eigenlijk niet echt meer kan. Ik zing met een project koort mee (voor wie het gemist heeft) en dat is op maandagavond. Vorige week dinsdag kwam het er ook niet van. En nu eindelijk wel, jeej!

Wat is er in de afgelopen twee weken gebeurd. Op 8 oktober ben ik met mijn vader naar ESA Estec geweest. Ook wel het Space Centre in Noordwijk. Het was wetenschapsweekend en de Estec hield open dag. Man, wat heb ik mij daar in vergist. Het was druk. Echt druk. Zo druk dat we eigenlijk alle punten maar half hebben gezien en vrijwel direct weer zijn doorgelopen. Dat was geen succes. De wachtrij bij André Kuijpers was niet normaal lang, dus een praatje zat er ook niet in. Een foto op afstand was het hoogst haalbare. Maar we zijn er geweest. En ik heb een leuke rugzak voor de kindjes gescoord (lees: cadeau van opa). Voor als ze straks naar de kinderopvang gaan. Maar hij is nog groot. Misschien bewaar ik hem nog wel even. Ik had ook nog het plan een shirtje te kopen voor de kindjes (hoezo space fan), maar die werden helaas niet verkocht.

Ik heb getwijfeld of ik het volgende wel in de WU zou zetten of niet, maar dat hoort ook gewoon bij het leven. Ik denk dat andere mensen graag zien dat anderen ook niet perfect zijn. In ieder huis is wel eens discussie of ruzie. Zo ook bij ons. Niels en ik hebben de afgelopen weken niet echt op een lijn gezeten. En dat frustreert, het neemt energie. Je wordt er niet blij van en dan blijf je in een vicieuze cirkel hangen. Gelukkig gaat het nu wel weer iets beter. Tijd voor elkaar geeft ook ruimte tot luisteren.

Elsha gaat nu af en toe op het potje zitten. Er komt dan niets, maar ze vindt het niet erg meer. Weer een stap dichterbij. En dan gaat ze een boekje lezen, filmpje kijken, spelen met het speelgoed wat om haar heen te vinden is, of Fynn op afstand opdrachten geven, haha. Die twee zijn flinke boefjes aan het worden. Meppen, haren trekken, duwen, ze doen het nu al. En Fynn, die is nog geen 14 maanden oud. Dat belooft wat. Maar daarentegen kunnen ze ook heerlijk spelen met elkaar. Knuffels geven, kusjes geven, handje vastpakken en gezellig lopen. Of elkaar uitdagen, dan gaat Fynn gieren van het lachen en ondertussen kijken of je achter hem aan komt lopen. Zo ja, dan rent hij ineens heel hard de andere kant op.

Sinds dit weekend hebben we een proef. Ze slapen nu samen op een kamer. Dit om uit te testen of het werkt. Straks als we een eigen huisje hebben, zal die een stuk kleiner zijn en dan moet de was nog steeds ergens hangen. Dus ik dacht, nu ze nog zo klein zijn kunnen ze prima bij elkaar op de kamer. Was in de andere kamer, en dan heeft niemand natte was op zijn kamer staan. We gaan de derde nacht nu in en het klinkt voor de nacht veel belovend. Fynn slaapt steeds sneller en Elsha ligt altijd al stil, met haar ‘tammel’. Dus so far so good. De middagslaapjes daarentegen… Gistermiddag heeft Elsha niet geslapen en Fynn hooguit een half uur. Ze waren met elkaar aan het klieren, elkaar aan het nadoen, stampen, springen, meppen op het plankje, lachen. Voor twee minuten heeft Niels een filmpje opgenomen, en ze hadden niets door. Na 2 minuten is hij maar weggegaan. Tjah, boos worden is niet functioneel. Ze moeten er doorheen en er even aan wennen. Vandaag ging het gelukkig al iets beter. Fynn slaapt overdag vaak maar een uur. Dus vandaag ook. Na een uur is hij eruit gehaald en kon Elsha rustig verder slapen. Als die eenmaal slaapt kun je een bom laten afgaan. Wellicht dat ze dan droomt over een hard geluid. Maar wakker worden gebeurt eigenlijk niet.

Afgelopen woensdag is Elsha voor het eerst naar de peuterspeelzaal geweest. Een paar uurtjes met alleen leef  tijdsgenootjes. Ze kwam thuis met nieuwe liedjes en vol energie. Wat vond ze het daar prachtig. Even weg van Fynn en Fynn even weg van Elsha. Fynn was thuis heerlijk rustig, heeft gespeeld, weinig gezeurd en ik had ook op deze manier even tijd voor Fynn alleen. Dat vonden we allebei erg fijn.

Vrijdagavond hadden we het feest van mijn oom. Hij werd 50. En er was een feest georganiseerd ergens in Almere, en het thema was Oktoberfest. Bijna alle visite had zich aan de dresscode gehouden. Er waren geen kleine kinderen, dus mama en papa konden even lekker losgaan. Niet echt op de drank, maar wel lekker dansen, gek doen en genieten. Om middernacht was het feest klaar en ging iedereen weer naar huis.

Zaterdagavond mocht ik voor naar een concert van Capella de la Torre die een samenwerking had met het RIAS Kammerchor. Voor velen waarschijnlijk niet interessant. Ze speelden muziek uit voornamelijk de zestiende eeuw. En daar kan ik zo van genieten. Vooraf was er een college van Xavier Vandamme over muziek tijdens de reformaties. Weer wat opgestoken. Heerlijk. En het concert was prachtig. Nou moet ik nog wel een beetje journalistieke eigenschappen gaan ontwikkelen. Ik zat daar voor Timpaan muziek. En toevallig zat ik naast de zoon van een van de twee theorbisten (is dan een woord?), theorbe spelers, en ik vergeet gewoon te vragen of ik misschien of ik misschien met hem mag praten. Tjah…

Ivette's life Weekly UpdateZondag zijn we in de ochtend even naar het Twiske geweest. Wat een heerlijke dag was het zondag. Even gewandeld tussen de bladeren en het mooie zonlicht (lees: en koeienflats). Heerlijk gelachen, paddenstoelen gezocht en lekker gebabbeld. Daarna hebben wembuiten geluncht, zonder jas. Wat een weelde. Lekker een broodje C van O, of wel carpaccio van ossenhaas, de kindjes hadden samen een pannenkoek en een portie frietjes en Niels had een egg royale. Nomnom

Tot volgende week!

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.