WU #69 Ivette's lifen mamablog blog lifestyleblog

Weekly update #69

Goedenavond lieve mensen, of goedemorgen als je dit op dinsdagochtend leest. Welkom bij een nieuwe aflevering van de Weekly Update. Dat is nog eens een opening dacht ik zo.

WU #69 Ivette's lifen mamablog blog lifestyleblogAfgelopen week was weer een bewogen week. Dinsdag moest Niels druk aan zijn huiswerk, dus mocht ik gezellig met de kindjes spelen. In de ochtend gingen we boodschappen doen. Elsha aankleden en laten rondlopen, Fynn aankleden in de wagen zetten, ik nog klaarmaken. Het zweet stond al op mijn rug, maar we konden gaan. Dus in de supermarkt was Elsha, peuter dat ze is, alle grenzen aan het opzoeken. Dat doet ze sowieso steeds meer, maar terug naar het verhaal. Madame pakt een paprika en vindt de weg naar haar mond. De foto is het resultaat. De rest van de dag hebben we gezellig gespeeld, heb ik wat kunnen werken. Een dutje hier, een dutje daar, nog meer gespeeld en toen was het alweer etenstijd. En zo ging de dag voorbij.

WU #69 Ivette's lifen mamablog blog lifestyleblogWoensdag ging niet veel anders. Dus door naar donderdag. Dan zijn ze bij de gastouder. Net over 17:00 uur werd ik gebeld door de gastouder. Fynn was gevallen. ‘s Avonds toch maar even langs de huisartsenpost. Zijn frenulum (ooit van gehoord?) had een klein scheurtje. Verder een flink ei op zijn voorhoofd. Maar al met al liep het met een sisser af. Omdat we rond etenstijd daar zaten, hebben we Fynn gelijk maar meegenomen naar de McDonalds. Dat was zijn eerste keer. Wat vond hij dat een feest. Papa en mama meppen met een ballon, frietjes eten, frietjes in de rondte gooien. Hij vond het prachtig. Daarna hebben we Elsha opgehaald bij mijn ouders. Als slaapadvies kregen we mee voor Fynn dat hij niet perse hoeft worden wakker gemaakt. Nieuwe literatuur geeft aan dat het niet meer nodig is om kinderen wakker te maken bij een hersenschudding. Maar voor het veiligheidsgevoel van de ouders kan het geen kwaad. Dus ‘s nachts heb ik even bij hem gekeken, aangeraakt en keken voor reactie. Dat ging verder goed.

Hoe ga ik hiermee om als moeder. Fynn is bij ons nog nooit op de manier gevallen als bij de gastouder. Je probeert het altijd te voorkomen. Ondanks dat de gastouder natuurlijk haar best doet, zelf flink in paniek was, vind ik het toch een soort van moeilijk dat het gebeurd is. Maar het is gebeurd en ik zal er ook niet in blijven hangen.

Vrijdag had hij al nergens last meer van. Vol praatjes, lekker rondtollen, klieren met Elsha. Vrijdag was ook de dag dat we onze rode kat, Baloe, in hebben laten slapen. Het was niet direct nodig zei de dierendokter (voor Elsha), maar begrijpelijk was het wel. Het was vooral mijn keus om hem nu te laten gaan. Baloe had last van een aantal dingen. Enorme jeuk bij 1 vlo, zo erg dat hij zich liet vallen alsof hij een epileptische aanval had. Zijn schildklier was niet helemaal goed meer. Maar dat zijn dingen die niet onoverkomelijk zijn. Echter woensdag liet hij in zo’n aanval zijn urine gaan. En dat is het teken dat het niet meer goed gaat. Zijn vacht werd minder mooi, hij had constant honger, en wat zou er nog meer aankomen? Geen idee. Het leed dat ik vorig jaar bij onze zwarte kat Mowgli had meegemaakt wilde ik hem besparen. Hij is nu nog happy, dus laat hem maar gaan. Een kat voelt zich ook niet prettig wanneer hij zijn ontlasting laat lopen… Van de dierenarts kregen we de p   oot mee in een gipsafdrukje. Leuk als herinnering.

WU #69 Ivette's lifen  mamablog blog lifestyleblogZaterdagochtend had ik knotjes in het haar van Elsha gemaakt. Superleuk om te zien. Ze vond het zelf ook heel leuk. Dat is ze mooi en vindt ze het WAUW. Rond het middaguur kregen we helaas slecht nieuws te horen. Wat dit precies is kan ik nog niet zeggen, omdat het nog langs de jurist moet. Ik heb ook getwijfeld of ik dit zou melden. Maar ja, het is iets waar ik nu mee opsta en mee naar bed ga. Heel vervelend. Gelukkig nam mijn zusje me mee naar de bioscoop en kon ik mijn hoofd even verzetten. Naar Pocahontas wel te verstaan! Het zijn de Disney weken in de bioscoop, dus daar maken we gebruik van. Leuk om dat zo eens te zien. Natuurlijk zaten er veel kinderen in de bioscoop. En het volume stond op kinderniveau. Ook wel eens fijn voor de verandering. Dus een aanrader zijn deze weken zeker. ‘s Avonds gingen we uiteten met de organisatie van het Zomerorkest Oostzaan. Als afsluiter van het project 2017. Man wat was dat lekker. We hadden pannenkoeken in De Witte Swaen in Broek in Waterland. Dikke aanrader!

WU #69 Ivette's lifen  mamablog blog lifestyleblogZondag is de vernieuwing van de website doorgevoerd. Iets waar ik al een hele tijd mee achter de schermen bezig was. Informatie over de 2.0 vernieuwing lees je hier. Binnenkort zal ik ook meer vertellen over het logo dat jullie al zo af en toe voorbij konden zien komen. De achtergrond van de website gebruik ik nu ook voor de WU. En omdat ik nog veel moest doen hiervoor, en ook nog andere zaken op touw heb gezet, is Niels met de kindjes naar Artis gegaan. Hij had zo een heel leuke papadag. Aan het eind van de middag kwamen nog twee heel goede vrienden langs voor de verjaardag van Fynn en had ik voor het inluiden van de herfst pompoensoep gemaakt. Hebben jullie dit recept al eens bekeken? Daarnaast had ik nog wat luxe broodjes gemaakt.

En zo start een nieuwe week.

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.