Weekly Update #67

Ivette's life weekly updateWat hebben we de afgelopen week gedaan? We hadden de day after de verjaardag. Aapies kijkuh, taart eten, spelen, druk druk druk. Nog even naar de bioscoop. En tot slot het afsluitende concert van Zomerorkest Oostzaan.

En dan hebben we september alweer bereikt. De laatste 4 maanden van het jaar zijn begonnen. Dat betekent dat het echt weer sneller donker wordt, pepernoten in de winkel liggen, warme kleding al weer volop te koop is. Maar het belangrijkste is natuurlijk: we gaan aftellen naar Kerst. Nog 111 dagen te gaan. Whoohoo!

 

The day after. Vandaag was ik aan het werk, maar ik kreeg wat foto’s door gestuurd. Een daarvan is van Fynn die heerlijk staat te spelen met zijn nieuwe watertafel. Urenplezier heeft hij ermee beleefd. Samen met Elsha, of alleen. Het maakt hem niet uit.Ivette's life weekly update verjaardag watertafel

Woensdagavond ben ik met een van mijn zusjes naar Everything, Everyting geweest. Een mooie, bijzondere en rustige film. Rustig? Ja, er zit geen heftige actie in. Geen harde muziek, maar een goed verhaal. Dat is weer eens wat anders. Het gaat over een meisje dat SCID heeft, ofwel allergisch is voor alles en geen immuunsysteem heeft. Dus moet ze altijd binnen blijven. Haar moeder is dokter, dus dat is mooi meegenomen. Er komt naast haar een leuke jongen wonen, waar ze toch contact mee krijgt. Hoe dat gaat, zie je in de film.

Ivette's life weekly update everything everythingHet is een tienerfilm, maar dat maakt voor mij niet uit. De film zat vol technische snufjes, die ik altijd wel interessant vind. Ik heb ervan genoten. Ik vind het een aanrader.

Donderdag was Fynn dan echt jarig. Om 8:50 was hij echt 1 jaar. Ik heb er al wat berichten aan gewijd vorige week, ik zal die informatie je besparen. Maar 31 augustus 2017 zijn we aapies, panda’s en nog veel andere dieren wezen kijken in Ouwehands dierenpark in Rhenen. Een dierenpark met veel charme, maar waar ook veel aan een update toe is. De panda’s zien was leuk. Die zie je niet veel in het echt. Elsha heeft alleen maar rond gelopen. Nee, dat is niet waar. Ze heeft 5 minuten in de buggy gezeten.

Ivette's life weekly update Oudehands RhenenBij de panda’s heb je een restaurant, Pandasia. Daar maken ze overheerlijke (ik meen het) kipsalade met zoetzure komkommer, glasnoodles, cashewnoten en andere fijne groentjes. Smullen. #3 moet je bestellen als je er bent. Voor kinderen is er minder te bestellen. Ik had nog gevraagd, ze kwamen met droge noodles, kip en kroepoek. Die eerste is okay mits gesneden, de tweede vond Fynn wel lekker (ook de groentjes die er in een klein hoopje bijkomt) en de laatste is een opletter. Er komen 3 soorten kroepoek. De meest bekende gaat prima, maar er is een harde die je echt niet aan je kindjes moet geven! Fynn stikte er zowat in. Maar een positieve afsluiter: voor volwassenen is het superlekker!

Ivette's life no bake cheesecake

Om bij lekker eten te blijven. Vrijdag is Foodie Friday, dus dit lekkere recept kwam online te staan. Een van de taarten van Fynn’s verjaardag. En nog eens makkelijk ook. Heb je het recept al bekeken? A.s. vrijdag en volgende week vrijdag komen nog twee lekkere taarten op de website te staan! Benieuwd?

Zaterdag hadden we het afsluitend concert van het Zomerorkest Oostzaan. Een mooi project voor de zomer. 6 weken repeteren met enthousiaste muzikanten. Het was een  mooi concert op het Kerkplein te Oostzaan, waar zo’n 80 muzikanten meededen aan dit orkest. Er was veel publiek en het weer zat erg mee!

En zo sluit ik vorige week al weer af. Fijne week lieve mensen!

Liefs van Ivette
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.