Weekly Update Ivette's life

Weekly Update #63

Weekly Update Ivette's lifeWeer een week voorbij, tijd voor een nieuwe WU! Bloemen, hoekjes, eten, en is de box nu weg?

Niels en ik kennen elkaar op 27 juli 7 jaar. Een mooie gelegenheid om een hapje buiten de deur te eten. Dinsdag was die mogelijkheid daar en zijn we heerlijk gaan eten bij Van de Valk Hotel in Oostzaan. Eindelijk kon ik de carpaccio eten. De eerste keer dat we daar aten was is zwanger, en de tweede keer was er geen tijd voor een voorgerecht. Dus nu wel! En wat wassie lekkur! Eindelijk weer is een carpaccio zonder ui. Waarom koks dat erbij doen, geen idee. Het is zo zonde, want ui overstemt de smaak van het vlees.

Woensdag had ik wat losse bloemen in huis gehaald en daar een mooi pallet van gemaakt. Wel witte bloemen, dat vind ik zo mooi als je vazen ook al een duidelijke kleur hebben. Dan vind ik rode, gele of andere felle kleuren de druk. Ik vind het zelf mooier om wat losse bloemen in de losse vazen te zetten, dan bloemen met heel veel opvul groen. Voor de lange lezers van mijn blog, kennen deze vazen nog van de DIY kandelaars van vorig jaar. Multifunctioneel toch? En op deze manier kan ik heel leuke hoekjes creëren in huis, zonder al te veel te hoeven aanpassen.

Donderdag startte de kermis in Oostzaan. Geen grote kermis met veel attracties. En overduidelijk gericht op kleine kinderen, is er dus voor de kindjes genoeg te beleven. Er zijn wat volwassen dingen, zoals een draaibank, botsauto’s, een schiettent en een paar goktenten. Maar omdat het zomervakantie is, zijn er niet veel mensen in het dorp.
Maar het kon niet uitblijven dat wij ook even langs zijn gegaan. En uiteraard een suikerspin gehaald. Een echte guilty pleasure van de kermis. Net als een kaneelstok. En hoe leuk, Elsha wilde of alle kermissen (een paar maar hoor) waar we eerder zijn geweest, niet in de draaimolen. Tot deze. Elsha wilde wel sturen. En dus zat ze een heel ritje uit in de de mooie Vedette boot. En die gehaakte poncho die ze aanheeft, die heeft mijn lieve moeder uiteraard gemaakt!

Als Fynn en ik even naar de supermarkt gaan, doen we altijd efficiënt boodschappen. Hoewel… Ik probeer hem erbij te betrekken, zodat hij zich niet gaat vervelen. Nou hij vindt het superleuk om het mandje vast te houden. Bij de Albert Heijn hebben ze rolmandjes die je heel makkelijk als kind in een kinderwagen kunt trekken. Tot zo ver de efficiency. Omdat hij het zo leuk vind, loop ik kris kras door de winkel, zodat hij er extra lang kan van genieten.

Zaterdag was natuurlijk de Gay Pride. Gezellig feest, maar in principe blijf ik liever weg van dat soort druktes. Maar zaterdagavond wilde we, mijn zusjes en ik, naar een film die uiteraard alleen in de bioscoop op het Muntplein draait. En dan wordt je toch even naar de gezelligheid op het Rembrandtplein getrokken. Lamzatte mensen, veel verklede typetjes, en overal een lach- of een slaaphoofd. Best gezellig. Uiteindelijk zijn we langs de Oudemanhuispoort, via de Rosse buurt weer bij het Centraal Station gekomen. Erg gezellig gewandeld en heerlijk genoten van alle vrolijke mensen op straat.

American Pancakes Ivette's lifeZondag in de ochtend had ik zin om eens een Amerikaans ontbijt te maken. Dus ik aan de bak en 15 minuten later had ik een stapel American Pancakes. Vers en warm om lekker van te genieten. En dat deden we. Vrijdag komt het snelle recept online! In de middag hadden we een gezellige BBQ bij een vriendinnetje die net een nieuw huisje heeft met haar gezin. En daar verzamelden we met nog 2 vriendinnen en aanhang. Zo   waren er 4 kindjes, waarvan er nu 2 lopen en 2 op een andere manier zich voortbewegen. Het was supergezellig, ongedwongen, lekker zonnig en als kers op de taart hebben de oranje leeuwinnen gewonnen. Wat wil je nog meer!

Uiteindelijk thuis had ik ineens opruimdrift, met betrekking tot al het kinderspeelgoed. We hebben zoveel, dat ik 2 manden had gemaakt. 1 om te houden en 1 voor al het speelgoed waar we iemand ander blij mee kunnen maken. Het doel hiervan was om meer ruimte in huis te krijgen en de box op te ruimen. Het is nu maandagavond en de box staat er nog steeds. Lees me niet verkeerd, het speelgoed is geschift. Als iemand wat speelgoed kan gebruiken, hoor ik het graag. Anders gaat het a.s. weekend naar de kringloop toe. Maar ineens wilde Elsha in de box en hebben we Fynn er ook bij gezet. En ze hebben allebei een hele tijd zitten spelen. Fynn begon zich op te trekken en pakt al over als hij staand neergezet wordt. Met als gevolg dat ik weer twijfel of we de box moeten opruimen of niet. Dilemma’s.

Fijne avond nog!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

2 thoughts on “Weekly Update #63

 1. Wat leuke week update, mooie foto’s van Elsha en Fynn .
  Ik zou zeggen laat de box nog maar even staan!
  Het is nog 3 weken tot 31 augustus, wie weet doet hij toch nog zijn eerste
  stapjes voordat hij jarig wordt.
  Groetjes Marja

  1. Dank je wel! We zetten je op de turflijst. Wie weet doet hij inderdaad nog snel zijn echte eerste stapjes. Hij staat inmiddels wel in zijn bedje omhoog, whoohoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *