Weekly update #61

Afgelopen week was het druk, hectisch en bij tijd en wijlen zelfs chaotisch. Niels moest gaan afstuderen voor dirigent. Hij had zijn eindconcert. En Elsha heeft een zere mond. Zo zielig om te zien en om aan te horen. Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd!

Woensdagavond kwamen de kindjes thuis van mijn schoonouders. Daar was Elsha al niet heel vrolijk en in de auto terug heeft ze veel gehuild. Ze had ook weinig geslapen en was dus niet te genieten. Maar wat er aan de hand was? Daar kwamen we donderdag pas achter. Ze had een aft in haar mond. Zo zielig. Met tandenpoetsen begon het vrijwel direct te bloeden. Dus vrijdag maar even langs de huisarts geweest. Die gaf een gel mee ter verdoving van de pijn. Haar conclusie, aft, ontstoken tandvlees en 2 doorkomende kiezen. Helaas toonde Fynn vandaag hetzelfde. Dus dat zijn twee krijsende kinderen tijdens eten, na het eten omdat ze niet genoeg gegeten hebben, met het tanden poetsen. Fynn gaat ‘s nachts nog wel aardig, maar Elsha heeft een paar rotnachten achter de rug. Hopelijk gaat het snel beter.

Zaterdagavond was er voor het eerst een oppas, buiten de familie om, voor een avondje uit. Heel bijzonder. Gelukkig kende we haar wel, zij is mijn oude buurmeisje. We hebben we eerder iemand anders buiten de familie om gehad, de lieve moeder van een vriendin. Maar dat was tijdens de rechtszaak.

Wat mij erbij brengt op het volgende. Ons huis is verkocht, echt verkocht. De overdracht is geweest! Eindelijk zijn we daar vanaf! Getekend en wel, kunnen wij nu aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Whoohoo! Ik zal er later meer over schrijven, om duidelijk te maken wat er is gebeurd.

Terug naar zaterdagavond. Niels mocht zijn slotconcert gaan doen. Het programma bestond uit eerst 5-10 minuten een gedeelte repeteren, zodat de examencommissie kan zien hoe je dat doen. Daarna mocht je drie stukken gaan opvoeren. En hij is natuurlijk geslaagd! Eindelijk is zijn droom, die hij al heeft sinds zijn tienerjaren, uitgekomen. En als kers op de taart was hij vlak daarvoor al aangenomen bij een orkest, waar hij na de zomer mag gaan starten!

Ivette's life weekly updateZondag is Fynn voor het eerst geknipt. En door mijn moeder! Even wat zij-informatie, Elsha is nog nooit geknipt. Fynn zijn haren zaten echt in zijn ogen te prikken, en had matjes over zijn oren. Dat kon echt niet meer. Mijn moeder is best handig met de kappersschaar, dus zo gezegd, zo gedaan.

Vandaag was het mijn poging om met Elsha voor het eerst naar Amsterdam te gaan. Ze was er al een keer geweest met Niels, maar nu had ik de eer. En wat voor een eer. Sinds een week duwt ze me weg. Ze laat me haar moeilijk troosten. En ze blijft huilen, niet 10 minuten, maar veel langer. En als ze dan eindelijk stil is en ik bij haar kom Ivette's life weekly updatekijken, begint ze gelijk weer. Herkenbaar? Zijn er meer moeder die dat hebben met hun peuterpubers? Maar goed, het zal ook wel te maken hebben met haar zere mond. Bij de bushalte wilde ze al moeilijk luisteren en blijven staan. Dus ik pakte haar, wat uiteraard niet mocht. In de bus vond ze het twee minuten leuk. Bij de derde minuut vroeg ik haar te gaan zitten, en dat wilde ze niet. Je raad het al, dat was een groot feest. Uiteindelijk heb ik maar Bumba erbij gepakt. Dan maar een loeder moeder, maar zo zat ze in ieder geval veilig op haar stoel. Bij het uitstappen ging de telefoon weg, en natuurlijk ging ze weer te keer. Om een lang verhaal iets korter te maken. Het eindresultaat was dat Niels maar naar de stad kwam om mee te lopen. Hij had de buggy meegenomen in de auto. En na 5 minuten, was ze in slaap gevallen… Tjah, Ivette's life weekly updatesoms gaan dingen makkelijk en soms niet. Dus uiteindelijk had ik de foto’s die ik wilde maken, ben ik even bij Waterstones binnen geweest voor de Jane Austen iets, maar het was me te druk en Fynn begon ook nog te jammeren dat hij moe was. Uiteindelijk is de middag best leuk geworden, we hebben poffertjes gegeten en even gelopen op het Begijnhofje.

Op naar een nieuwe week!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

3 thoughts on “Weekly update #61

  1. Hoi Ivette,

    Aften en doorkomende tanden gaan we hier te lijf met Gengigel.
    Wellicht kun je er wat mee…

    Groetjes en sterkte!
    Annemiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *