Ivette's life weekly update #51

Weekly update #51 Psst

Ivette's life weekly update #51Lieve mensen, voor de opvallende ogen onder ons, deze weekly update is een dag later. Gisteravond was ik druk bezig met het bewerken van een video voor mijn andere youtubekanaal, Kettle Cards. Eindelijk kwam er wat schot in de zaak, dus vandaag in plaats van gister de weekly update!

En dan begin ik gelijk met een verzoekje. Op dit moment gebruik ik VideoPad voor het bewerken van video’s. Dit is een prima programma, het doet wat ik zoek. Echter, er is een probleem. Het cachen van het programma neemt een onogelijke tijd in beslag. Weet iemand hoe ik dit kan versnellen? Of weet iemand anders een gratis programma die goed functioneert? Laat het me weten.

Dinsdagochtend waren we op tijd wakker. De kindjes waren wakker, dan weet je het wel. Vaak kijk ik even naar buiten, hoe het Twiske eruit ziet zo vroeg. Zo’n mooie mist, het heeft iets magisch, iets ouds en puur natuur.Ivette's life weekly update #51

Dinsdag heb ik ook een lading moestuintjes uit het plastic gehaald. Man wat gaan die dingen hard. Beetje zon, warmte, vocht en zelfregulerend. Binnen 5 dagen had was meer dan de helft al gekiemd. Ik heb nu een grotere bak, waar de ontsproten bakjes in staan.

Ivette's life weekly update #51

Bij de Lidl is het natuurlijk ook Pasen. Niet dat dit gesponsord is hoor, verre van. Maar deze hagelslag is onwijs lekker. Samen met een beetje kokosolieboter maakt het een geweldig broodje.

Ivette's life weekly update #51

Elsha’s haren worden al heel lang. En regelmatig krijg ik de vraag wanneer ze naar de kapper gaat. Nou… niet, haha. Het groeit voor haar ogen, maar met zo’n staartje zit het haar niet de weg. Zo krijg ik haar mooie lange haren bij de rest van haar staartje. Het duurt even en dan heb je ook wat. Dit is nog steeds haar eerste haar, nadat ze haar nesthaar is verloren. Er is nog niets geknipt. En stiekem ben ik een beetje bang dat ze haar krullen verliest als het eraf gehaald wordt. Nee hoor, laat maar lekker zitten!

Ivette's life weekly update #51

Fynn krijgt steeds meer interesse in de wereld om hem heen, hij kan natuurlijk steeds meer. Boekjes vindt hij ook erg leuk omin te kijken. Samen (lees: de mama) benoemen we dan de dieren en hij luistert aandachtig. Hij gaat er echt voor zitten en helemaal met zijn hoofd in de boeken duiken. Zal hij net zo’n boekenworm worden als zijn zus?

Ivette's life weekly update #51

Elsha is gek op kleuren. Leuk is ook dat ze steeds gerichter haar stift of potlood gebruikt. Ze houdt ze nog wel vast met haar hele hand, maar ze richt steeds meer op de kleine vlakken in een tekening. Inmiddels zit ze in haar vierde kleurboek. Die ontwikkeling is gaaf om te zien.

Ivette's life weekly update #51

Zonder foto maar een paar leuke verhaaltjes over Elsha. Afgelopen week lag ik even op bed en zij kwam er naartoe gelopen. Ze deed een lade van mijn nachtkastje open, pakt een labello en smeert het op haar lip. Niet geheel raar, maar dan. Ze pakt de deodorantfles, houdt defles over haar andere arm met het tuutje gericht naar haar oksel en zegt… pssst. Ik lag dubbel. Wij doen het af en toe eens bij haar, als ik mijn deo opspuit en ze geïntrigeerd staat te kijken. Zo leuk als ze dat zelf gaat doen.

En dan ben je met de was bezig, staat er een lief klein meisje onderaan de trap te roepen. Mamaaa… ik zeg Jaaa?, Elsha… komennnn! Of wanneer we schoenen aan gaan doen en aan haar vragen wat we gaan doen… Winkelen. En somehow is het op zaterdag of zondag uit het niets, buiten oma toe. Ze gaat zich nu echt dingen herinneren. Niet alleen de rijtjes van cijfers, letters en andere dingetjes, maar ook op sociaal vlak.

Fynn heeft binnen 2 weken tijd 3 tanden gekregen. Ze zaten er al lang zichtbaar, maar voelbaar nog niet. De eerste kwam 2,5 week geleden en de laatste voor dit weekend. De stand van zaken, of eigenlijk tanden, is 2 boven en 1 onder. Inmiddels zijn er boven nog 2 zichtbaar, en onder ook 2. Echt last van zijn billetjes of iets heeft hij niet. Hij heeft wel wat rode wangen, maar niet heel veel meer. Af en toe heeft hij een huilbui, dan is hij ‘s middags moeilijk te troosten. Of het echt van de tandjes komt, betwijfel is, want zijn slaapritme is ver te zoeken. Zo heeft hij een kleine week gehad, waar hij genoeg had aan een middagslaapje, gelijk met Elsha. Nu valt hij om 11 uur alweer in slaap, met de fles nog in zijn mond. Maar het in slaap vallen in mijn armen, dat heeft geeft zo’n fijn gevoel. Zowel Elsha als Fynn doen dat niet veel. Dus als het gebeurt, breng ik hem niet meteen naar zijn bedje, maar laat ik hem even liggen. Genieten van het mooie koppie, het vertrouwen en de band tussen elkaar. Zo bijzonder.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.