Weekly update #41 en #42

Daar is hij weer. De Weekly Update. Twee weken in 1. Vorige week was ik zo beroerd, dat het me helaas niet ging lukken om de computer maar aan te zetten. Man man man, wat was ik ziek. Gelukkig gaat het nu weer iets beter. En heb ik vandaag weer gewandeld.

MISTI Stamping tool flamingoDe week voor ik ziek werd is er niet heel veel gebeurd. Ik heb een mooi stempelapparaat binnen, eindelijk. Dit was nog een cadeautje voor Kerst, maar in Nederland niet te verkrijgen. Uiteindelijk vonden we 1 webshop. Het cadeautje kreeg ik van Niels, dat was wel makkelijk in communicatie. Dit is ’em dan, de MISTI stamping tool. Hij maakt het herstempelen op dezelfde plek mogelijk. Zo kun je heel mooie stempels zetten met zwarte inkt. De tekst kun je dan nogmaals stempelen. Zo ook een flamingo die bestaat uit 3 stempel lagen. Eerst de volledige ondergrond, dan laag 2 met iets minder oppervlakte. Als laatste de details. Een erg leuk effect en heel handig voor kaarten maken!

Ivette's life eendjes eten gevenDonderdag hadden we weer even de eendjes gevoerd. Elsha vind het zo leuk, dat zij ze al van binnen roept. ‘Eeses’ roept ze dan heel hard. We nemen dan stukjes oud brood mee. En waar ineens al die eendjes vandaan komen? Je begint met een paar ganzen en enkele eenden. Voor je het weet zitten er 30 eenden, wellicht nog meer meerkoeten, en oh ja, die ganzen waren er ook nog, haha. Maar ze vindt het erg leuk, en gaat ook steeds meer praten tegen ze. Ze is niet bang wat dat betreft.

Ivette's life gevlochten bladerdeegVrijdag heb ik geprobeerd een bladerdeeg traktatie te maken. Gelukt is het nog niet helemaal. Het deeg was niet gaar, terwijl de chocoladepasta eruit gesmolten was en op sommige plekken al verbrand (bah, wat stinkt dat). Het idee was leuk, en de smaak viel ook nog mee. Maar er zijn wel wat verbeterpuntjes. De temperatuur moet wat lager, deze stond eerst op 200 graden celcius. Zo kan het geheel wat langer en heeft het bladerdeeg meer tijd om te bakken. Andere chocoladepasta ga ik ook gebruiken. Eentje die toch wat duurder is en misschien daardoor wat lekkerder blijft. Het idee was de leuk, de uitvoering wat minder, haha.

Op zaterdag hadden we mini-zoenen in huis. Heerlijk zijn die, ook voor Elsha. Zij had ze dus gevonden in de kast en op mysterieuze wijze zijn er nog een aantal ontvreemd. Hmmm, toch maar hoger opruimen.
Burns Supper Ivette's life Verlaat Noord-Holland‘s Avonds hadden we het Burns Supper. Een leuk diner in Verlaat (Noord-Holland). Een Haggis en whiskey feestje, waarbij gezellige muziek klinkt en het lekker afgeladen zit. De haggis wordt binnengedragen door de kok (helemaal links), onder de begeleiding van een doedelzakspeler (rechts van de kok) en iemand die twee flessen whisky draagt (de spreker op dit moment). Het was een feestelijke avond, en ik heb de schade ingehaald. Niels en ik zijn in verschillende groepen al 3 keer heen geweest. Daarvan was ik er twee zwanger. Dus de derde keer ging ik flink los op de alcohol. 4 glazen heb ik opgedronken. De eerste was eigenlijk niet te zuipen, haha. Maar daarna ging het wel. Nu hoor ik je vragen en ‘s ochtends dan? Nou, nergens last van hoor. Was wat moet, maar de kater (baloe) liep buiten.

Want zondag gingen we zwemmen. Gezellig met mijn zusjes en de verloofde. Het was wat vroeg, haha, maar gezellig zeker. Even lekker wat gedoken. En genieten van het water. Elsha moest even inkomen. Die had niet zo’n zin. Maar ze had ook wat verhoging dus dat was begrijpelijk. Fynn keek de ogen uit zijn hoofd. Die heeft genoten, gelachen, gegiebeld en gerild (buiten was toch wel even koud). Voor hem was het de eerste keer, en gelijk en succes. Er zijn helaas geen foto’s gemaakt. Wel video voor het nageslacht, dus we kunnen het terug terugkijken haha.
Ivette's life pannenkoeken‘s Middags was ik wel erg moe. We hebben het lekker rustig gehouden, tot ‘s avonds de hele bups, inclusief mijn ouders, pannenkoeken kwamen eten. Heerlijk waren ze hoor, echt lekker. En gezellig was het ook. Elsha heeft het potje goed gevonden. Maar daarna stortte ik in. Het licht ging uit, de emmer was overgelopen, verzin ze maar (haha). Ik kon niet meer.

Maandag en dinsdag heb ik zwetend op bed gelegen. Afgewisseld met 3 dekens en het nog koud hebben. Bah. En ‘s nachts slaap ik dan ook niet goed. We zijn maandag nog wel even naar de huisarts geweest. Fynn had een loopoor gehad en die moest even gecontroleerd worden. Elsha had weer verhoging dus ook haar oren even nagekeken. En voor mezelf ook even de oren. Ik heb wat vocht achter mijn linker trommelvlies. Maar het zag er voor ons alle drie goed uit. Dus we konden zo weer gaan. De rest van de week heb ik niets, maar dan ook niets uitgevoerd. Ik heb geslapen, gezeten en wat gegeten, maar dan houdt het ook echt op. Zaterdag heb ik dan toch enkele wasjes gedaan en was ik voor het eerst weer alleen met de kindjes. Niels heeft me heel goed geholpen, en mijn vaders is ook even langs geweest. Ik kon ze niet verzorgen. Te wankel stond ik op mijn benen, tot zaterdag. En nog, als ik even wat doe, staat het zweet me op de rug. Het zal nog wel even duren, voordat het volledig over is. Maar ik baad niet meer in mijn bed.

Meer is er dan ook niet te vertellen over deze week. Op naar een nieuwe week, vol positiviteit! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.

Liefs van Ivette

 

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.