Weekly Update #40

Deze week staat nummer 40 op de planning. Afgelopen week waren we nog niet klaar met de ziektes. Niels en ik moesten naar de advocaat, en hadden we even samen-tijd voor sushi. Ik ben nog even bezig geweest met een broekje voor Fynn. Lees je weer mee?

Dinsdag hadden Niels en ik een gesprek met onze advocaat. Over hoe nu verder met de zaak rondom de overdracht van onze oude woning. Deze mevrouw weigert om het huis af te nemen. Sterker nog, ze probeert het nu met een prijs te doen voor het huis die niet eens in de koopovereenkomst staat. Ze moet niet gekker worden. We hebben haar tot eind januari gegeven om alsnog te gaan tekenen, maar we verwachten er weinig van. In februari gaan wij een proces starten. Het kan niet langer wachten. Zij snapt het gewoon niet, of ze wil het niet snappen. Ze liegt tegen haar advocaat, die het ook niet wil inzien. Deze week hebben we ook nog een belpoging gedaan, maar het mocht niet baten. Wat een gedoe, en wat een tranen geeft dit met zich mee. Waar ik niet bij kan is dat je zo met mensen speelt. Hebben jullie ervaring met zulke moeilijke mensen?

Weekly update #40 ivette's lifeDe kindjes waren naar mijn schoonouders, de lieve schatten, vanwege de afspraak. ‘s Avonds kwamen ze pas naar huis. Dus hadden Niels en ik even tijd voor onszelf. Daar hebben we lekker gebruik van gemaakt en zijn we ‘s avonds naar Tokyoto in Zaandam gegaan en hebben we lekker sushi gegeten. Binnenkort verschijnt hier een review over. Net na gang 3 werden we gebeld dat Elsha flinke koorts had, 39,7 graden koorts. Dus we zijn wat eerder naar huis gegaan, want Elsha kwam er ook aan. De arme schat, en ook sneu voor mijn schoonouders. Gelukkig hadden ze haar een zetpil gegeven en thuis was ze al weer enigszins vrolijk. Wel heb ik de huisartsenpost weer gebeld. Zij gaven aan dat koorts bij kindjes boven de 1 pas spannend wordt wanneer het 41,7 graden koorts is… Uhm wat? Ik heb het nog eens nagevraagd en het was echt zo hoog. Nou daar ga ik niet op zitten wachten. Als we richting de 40 graden koorts gaan, bel ik gewoon! Maar goed. Elsha was op dat moment aanspreekbaar en probeerde ook wat te spelen. Dus zei de arts aan de telefoon dat het niet nodig was, maar morgen wel even naar de huisarts om haar oren na te laten kijken.

Woensdag in de ochtend ging het iets beter met mijn meisje. Ze speelde wat en rende rond. Dus de dokter bellen vond ik niet zo nodig. Om even een frisse neus te halen, ging ik met Elsha even wat boodschappen doen. En omdat de natuur er wel erg mooi uitzag, zijn we even een extra loopje gaan maken. Heerlijk genieten van de frisse lucht en de mooie natuur. Hoe mooi was het om de aanslag op de takken te zien. Hebben jullie ook een beetje kunnen genieten van dit moois? Maar toen we weer thuis kwamen begon ze ook te huilen. Ze dook met haar hoofd haar nek ik (grappige beeldspraak), en greep naar haar hoofd, net achter haar oor. Dus toch maar even langs de huisarts. En wat denk je? Aan beide oren een ontsteking. En omdat het al sinds het weekend wat koortig meisje was, veel huilen, besloot de arts om gelijk maar antibiotica mee te geven. Diezelfde dag uiteraard begonnen

Weekly update #40 ivette's lifeDonderdag heb ik nog een broekje gemaakt voor Fynn. Ik had een mooi stofje gevonden, vol met vlekken en in de zwart-wit trend. Hij is al een stuk beter dan het eerste broekje die ik had gemaakt. Ik moest 1 pijp herstellen, maar al met al is hij super gelukt. En zat prima bij Fynn. Het babynest is nog niet af, en zal ik volgende week laten zien. Met Elsha ging het vandaag al een stuk beter. We hebben haar lekker paracetamol gegeven en dan 3x per dag de antibiotica. Wat een ander meisje was ze al dat ze wakker werd. Weer gillend het huis doorrennen, vrolijk spelen en bij tijd en wijlen nog wat huilen. Fynn ging gelukkig ook steeds beter, want die had al ruim een week koorts. Vandaag scoorden we een 37 op de teller. Dat ziet er mooier uit!

Weekly update #40 ivette's lifeIk had nog stoofpeertjes over van het recept en daar heb ik stoofpeertjes cake van gemaakt. Al het beslag was goed gelukt. Dit was een biscuit-beslag. Dat bestaat uit bloem, suiker, snufje zout, eieren en een beetje water. Geen boter dus en een stuk luchtiger dan normale cake. De peertjes had ik in kleine stukjes gesneden en op het laatst door het beslag geroerd. Helaas zijn ze toch allemaal naar de bodem gezakt en was het meer een kaneelcake geworden dan een stoofpeertjes cake. Misschien moet ik ze er maar op gooien, voordat het de oven ingaat. Niet roeren, maar op het beslag leggen. Of heeft iemand anders nog een tip? Ik hoor het graag. De cake zelf was prima gelukt. Ertussen had ik wat slagroom gedaan, die ik had gemengd met alleen een zakje vanillesuiker.

In het weekend hebben we niet veel gedaan. We waren even op ziekenbezoek bij mijn jongste zusje. Daar kon ik ‘s avonds ook nog even snel heen. Ze bleef maar trillen van de kou. Na een half uur werd het wat rustiger en kwam ook de koorts… Ik ben maar de hele avond gebleven. De arme schat kon moeilijk in haar eentje blijven. Maar omdat het verder rustig bleef heb ik wel lekker aan de blog kunnen werken. Berichten vooruit tikken, uitzoeken van zaken en nog meer. En geen kindjes of andere drukke mensen om me heen. Dat scheelt echt een hoop.

Weekly update #40 Ivette's lifeVandaag 23 januari zijn Niels en ik twee jaar officieel partners. 2 jaar geleden was ik 20 weken zwanger van Elsha, en hadden wij onze geregistreerd partnerschapsfeestje. Het was meer een kleine bruiloft geworden. De taart had ik zelf gemaakt. Dat kun je hier lezen. Vandaag hebben we lekker een tompoucje gegeten met z’n drieën. Fynn lag lekker te slapen in bed. En Elsha deed dat natuurlijk zelf.

En zo is er weer een week voorbij. Komende week staat er nog weinig op de planning. Ik heb wel wat ideeën, maar nog geen dingen gepland. Vorige week heb ik ook een weekend vlog geplaatst op youtube. Ik denk dat ik dit een twee-wekelijks ding ga maken. Het bewerken ervan kost nog aardig wat tijd. Zo ervaren ben ik nog niet, haha.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.