Weekly update #36 Kerstmis

Zoals zovelen hebben wij afgelopen weekend ook Kerst gevierd. Bij ons begon de kerst al op zaterdag, 24 december. Dit weekend zal vol gezellige familiebezoekjes, liefde, warnte, cadeautjes, mooie foto’s, vrolijke kindjes en veel, heel veel eten.

Donderdag zijn we even lekker gaan shoppen, maar ook om te vieren dat Elsha 1,5 jaar precies is geworden. Wat een mijlpaal. Voor haar schreef ik een brief, die lees je hier. We hebben lekker bij de HEMA een taartje gegeten en een leuke stuiterbal voor haar gekocht.

Vrijdag hebben we een beldag gehad over de verkoop van ons   huis. Hierover volgt hopelijk later deze week meer. Als het eindelijk rond is (nogmaals) hopelijk. Maar dit was wel de dag dat we de laatste cadeautjes moesten halen, inpakken, eten voorbereiden en meer. Dat ging dus niet. Dan maar zaterdag. We hebben hiervoor wel wat compromissen moeten sluiten. Voornamelijk ik met mijzelf. Ik houd van bakken, en we zouden het toetje maken voor kerstavond. Dat ging qua tijd niet meer lukken. Ik moest nog naar de kapper (het resultaat zie je hieronder). Dat duurde iets langer dan verwacht, maar blij ben ik er mee (alleen die bekkenbodem he). Dus toch maar besloten allerlei lekkers te halen en een kwintetje te maken op het bord.

Zaterdag wilde ik ook nog een paar leuke foto’s maken met kerst. De foute-truien-foto mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik had mijn zusje weer bereid gevonden de foto’s te maken.

Wat een heerlijke kindjes. Er is ook nog een leuke foto gemaakt voor een later moment dit jaar. Dit jaar nog? Gaat dat lukken? Ja hoor, volg me op instagram om die foto als eerste te zien.

‘s Avonds hadden we kerstdiner bij mijn schoonfamilie. We hebben heerlijk gegeten, de gourmetstelletjes lagen vol. We hadden 2 setjes en een bakplaat, zo had je zelf genoeg pannetjes. De kindjes hebben heerlijk gespeeld. Elsha heeft op dit moment 1 nichtje, maar nummer 2 is er bijna. Zo spannend! Ze zaten elkaar lekker uit te dagen, achter elkaar aan te rennen, zitten op een puzzel van Winnie de Poeh en lekker de klieren tijdens het eten. Een aanrader is een gegrilde plak courgette, opgerold en gevuld met geitenkaas en dat even laten verwarmen op de plaat!

Zondagochtend hebben we heerlijk ontbeten met zijn vieren. We hadden de tafel gedekt met wat broodjes, aardbeitjes en nog wat lekkers. We hebben nu een oven te leet van mijn oma en het is nog even zoeken hoe deze werkt. Gevolg: de croissantjes waren lekker knapperig, haha.

‘s Middags hebben we ons gedoucht en mooi aangekleed. Doeshie noemt Elsha dat. Lekker rustig aan gedaan en wat wasjes gedraaid. Daarna zijn we naar Eeterij de Rijp gegaan in Oost-Graftdijk. Voor een taartje en een kopje chocomel. Leuke tent, maar wel een beetje kaal in de kerstversiering. Ook is er een mooie foto gemaakt van Elsha en mij.  Daarna hebben we heerlijk gegeten bij mijn ouders thuis. En als afsluiter een boel cadeautjes uitgepakt. En man, wat zijn we weer verwend. En dit jaar hebben we het iets anders aangepakt. Voorheen deden we voor iedereen cadeautjes kopen. Nu hadden we in november 3 lootjes getrokken. Zo had je wat meer te besteden per persoon. en dat werkte eigenlijk prima! We hadden allemaal een lijstje gemaakt en dingen die je wilde hebben. Op de verjaardag van Niels hebben we afgestreept wat we voor die persoon wilde kopen. En eindelijk hebben we allemaal gekregen wat we op ons lijstje hadden staan.

Tweede Kerstdag begon lekker rustig. We hebben even wat ontbeten en daarna het is Niels even naar de supermarkt gegaan om nog wat spulletjes voor de amuse te halen. Fynn kon zijn pakje van Eerste Kerstdag nog aan. Hij had het helemaal schoon gehouden. Zo kon ik nog even een ‘My first christmas’ foto maken, heerlijk op ‘t schaap. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten. Wij hadden de amuse en het voorgerecht gemaakt. De amuse was een rolletje serranoham, met een vulling van sjalot, paprika, knoflook en roomkaas. Daarbovenop zat nog een plakje augurk, wat pijnboompitjes, en een dressing van balsamico creme. Als voorgerecht hadden we bietencarpaccio gemaakt. Deze zul je later deze week op de blog zien. Hier alvast een foto!
Als hoofdgerecht hadden ween Turkse stoofpot en als toetje een eiwitgebakken rol, gevuld met mascarpone en passievrucht (echt een heerlijk toetje).

Heb je nog wat salades over van kerst, zoals een surimisalade of een komkommersalade. Dan kun je daar vandaag en morgen nog lekkere broodjes mee maken. Op surimisalade kun je heerlijk plakjes avocado leggen. En bij komkommersalade kun je eerst een plakje leftover-ham neerleggen en dan wat komkommersalade erop doen. Heerlijk smikkelen!

En zo was onze kerst 2016 al weer afgelopen. Nog een paar dagen en dan is het 31 december. De dag dat je oliebollen eten mag tot je er uitziet als een oliebol, de dag van veel drank, wat vuurwerk en gezellig bij elkaar zitten! Voor de lieve lezers van de blog wensen jullie alvast een fijne jaarwisseling!

Liefs van Ivette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.