Weekly update #35

Haaruitval, Ikea, sudocrème, visite en nog veel meer. Lees het in de weekly update van deze week!

Afgelopen week was het weer erg gezellig. Fynn gaat steeds beter, huilt minder, lacht meer, praat meer en kan op zichzelf spelen. Hij is dit weekend zelfs 2x in de box in slaap gevallen, zonder gehuil. Zo heerlijk! De grauwe kleur van zijn huid is verdwenen. Hij heeft rodere wangetjes.

Aangezien Fynn de 3 maanden grens is gepasseerd, sterker nog, over 2 weken is hij 4 maanden oud, was te verwachten dat het haaruitval begon. Althans. Bij Elsha begon dit met 6 weken en was met 3 maanden kaal bovenop. Bij Fynn begint het nu. Ineens lag er een nest in zijn bed. Kam je even zijn haar, komen er heel veel los. Nieuwe zitten er al weer onder. Dat scheelt. Ik ben benieuwd wat de kleur gaat worden, hij is wel nog erg licht van huidskleur. Wie weet wordt hij rossig.
Maar niet alleen bij Fynn is de ontbossing begonnen. Ineens afgelopen week, zat mijn borstel enorm vol, vliegen de haren in het rond, zitten ze op mijn stoel, vest en op de kindjes. En dat is op scheme, net als bij Elsha. Ik ben benieuwd hoe ver mijn haargrens nu gaat terugtrekken. Bij Elsha verdween het puntje in het midden van mijn voorhoofdshaargrens. Veel B12 nuttigen schijnt te helpen (denk hierbij aan dierlijke producten zoals melk en rundvlees).

Afgelopen juni was Elsha jarig. Toen was zij erg verwend. Ook heeft zij een fiets gekregen, die meegroeit. Aangezien we in een klein huis leefde, het huis tekoop stond en er ruimte moest komen voor kijkers, hadden wij de fiets nog in de verpakking laten staan. Eindelijk hebben we nu de ruimte en konden we de fiets in elkaar zetten. En wat is Elsa blij met haar ‘pietpiet’, ofwel fiets.
Ze hoeft nog niet mee te trappen. Dat staat nu los van het stuur. Ze kan haar voeten op de steunen zetten. Zodra ze bij de trappers kan, kunnen de steunen weg en kan ze gaan trappen en sturen. Het mooie is ook dat als je alleen met haar op pad gaat (en de fiets), dan zit er een mooie boodschappentas bij, een klein tasje en een flessenhouder van de fietster. Erg leuk en heel handig!

Zaterdagavond legde ik Elsha in bed. We hebben daar alle crèmes, olies, verzorgingsdoekjes, haarspulletjes en meer staan. Een van die potjes is een kleine sudocrème. Elsha speelt hier regelmatig mee, met als gevolg dat het dekseltje eraf valt en er sudocrème op haar mond zit. Dus ik had voor het gemak dat potje even op de rand van haar bedje gezet en ging verder met een schone luier aandoen, pyjama aan, slaapzak aan, en in bed gelegd. Nachtlampje aan, speen erbij, tingeltangel aan, bijtje ernaast en slapen maar… Totdat we een half uur later enorm gehuil hoorden. Niels is gelijk gaan kijken. Maar je raadde het al bij zin 2. De sudocrème zat op haar mond, naast haar oog, op haar handen, bedrand, spijlen, deken, laken, slaapzak, tingeltangel… Arm kind. Toen maar even vanalles schoon aangetrokken, schoon gemaakt en even laten spelen. Dan maar weer in bed en klaar was het voor de nacht. Helaas heb ik geen foto gemaakt. Stom. Vergeten. Wel heb ik een foto van maandagmiddag. We waren naar de Ikea voor wat kerstcadeaus en andere benodigdheden. En madam vond op de kinderafdeling een potlood en die belandde uiteraard ook in haar mond. Op de foto is wat zwart te zien, maar het in het echt was het flink zwarter (ik had al wat gepoetst voor ik aan de foto dacht). Lekkere griet!

Zondag hadden wij een lieve vriendin met haar aanstaande op visite. Zij hebben een heel lief zoontje die 2,5 maand ouder is dan Fynn. Het is dan ook leuk om te zien dat hij al iets verder is in de ontwikkeling. Ook leuk is om te zien hoe kindjes kunnen verschillen. Fynn, hier in het midden, was bij zijn geboorte een stuk groter dan het lieve kindje rechts. Er zit 2,5 maand tussen, maar geen centimeters. Tot het eerste trimester in de buik groeien kindjes volgens een vast stramien. Daarna krijgen zij hun eigen groeicurve. Verder hangt de groeilijn natuurlijk af van wanneer een kindje in de zwangerschap geboren wordt. Komt het 3 weken te vroeg of 2 weken te laat. Het verschil is 5 weken in de buik. Het maakt allemaal niet uit! Als het kindje maar gezond is en lacht. En dat is hier zeker het geval! Heerlijk om dit te zien!
Van hen kregen we ook een heel mooi kerstcadeautje voor Fynn. Zijn ‘mijn-eerste-kerst’-bal. Heel mooi gemaakt! Daar waren wij (lees: ik) al een tijdje naar op zoek. En nu krijgen wij het zomaar als cadeau. Heel lief!

Voor deze weer is het weer goed zo! Bedankt voor het lezen!

Liefs, Ivette

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.