Weekly update #34

Deze week is er weer vanalles gebeurd. We zijn bij het consultatiebureau geweest voor Fynn. We hebben de verjaardag van Niels gevierd. Mijn harde schijf is stukgegaan en we hebben nieuws over het huis. Lees je gauw mee?

Dinsdag gingen wij voor het eerst naar het nieuwe consultatiebureau. Dit maal alleen voor Fynn. Hij werd gemeten, gewogen en gecontroleerd. Alles ziet er prima uit en zijn cijfers zijn ook keurig. Hij is gemeten op 65 cm. Iets kleiner dan ik dacht, zijn benen werden ook niet strak gehouden. Maar verder prima. Hij is heel sterk en kan al een hoop goed. Daarnaast kreeg hij nog een vaccinatie. Hij had er veel pijn van, maar de rest van de dag heeft hij heel veel geslapen.
Heel leuk om te zien wat de verschillen zijn tussen consultatiebureau’s, maar ook de overeenkomsten. Fynn is best zwaar, maar zijn lengte is er ook naar. Daar deden ze in Anna Pauwlowna niet moeilijk over. Hier gelukkig ook niet. In Oostzaan is het speelhoekje net iets krapper. in Anna Paulowna is alles heel ruim opgezet. En het is toch even afwachten hoe de bedrijven reilen en zeilen.

Woensdag hadden wij een verlate Sinterklaas. Mijn schoonouders kwamen lang en hadden een grote zak van Sinterklaas meegebracht. Deze was op het verkeerde adres bezorgd. En man, wat waren de kindjes verwend. Elsha begon er helemaal van te kwijlen. En de cadeautjes waren een hit!

Donderdag is helaas mijn harde schijf stukgegaan. Veel foto’s, administratie en ook filmpjes zijn nu foetsie. Ook van de blog. Ik ben op zoek naar een bedrijf die het voor niet al te veel geld terug kan halen. Heeft iemand een idee? Gelukkig had ik een back-up bij mijn vader staan, van begin oktober. Maar alles daarna is weg.
‘s Middags was ik bij de bekkenbodemfysiotherapeut. De eerste keer. Ik was best een beetje huiverig. Je leest wel verhalen van interne onderzoeken etc, daar zat ik echt niet op te wachten. Gelukkig was het niet nodig. Ik heb alleen last in mijn rug, niet van de onderkant met het intieme gedeelte of andere zaken (haha, hoe zet je dat netjes neer).
Op de afspraak werd er eerst een hoop besproken. Waar heb je last van, hoe erg is de last, wat zijn de pijnklachten, etc. En daarna de fysieke controle. De fysiotherapeut kon vaststellen wat ik al dacht. De banden waren flink opgerekt. Als dit in je voet zou zijn, zou je er een verband omdoen. Dat kan niet met je bekkenbodem. Hiervoor heb je oefeningen. Zo geeft je de banden rust. Verder moet ik op de houding letten. Ja probeer die gewoonte maar eens te veranderen, haha!

Vrijdag hebben we de kerst in huis gehaald. We hebben een boom gehaald en ‘s avonds ben ik die gaan versieren! Heerlijk kan ik daarvan genieten. Later deze week komt er een apart artikel over uit, met een leuke DIY.

Fynn houdt zich al een aantal dagen enorm goed. Hij huilt niet snel meer, kan zichzelf vermaken in de box en rustig een kwartier lekker liggen knuffelen. Praten doet hij ook veel meer. Nieuwe geluidjes komen er steeds meer uit. Hij geniet echt meer. En als hij dan een huilbui heeft, wordt hij stil van de docu-serie Planet Earth. Heerlijk, gelijk wat kennis bijbrengen. Wat hebben we anders gedaan? Back to basics denk ik dan maar. We hebben heerlijk huid op huid contact gemaakt. ‘s Middag, wanneer Elsha op bed lag, ben ik lekker met hem beneden op de bank gaan zitten. Gordijnen dicht en alle kleding uit. Deken erover voor de warmte en heerlijk genieten van elkaar. Of het de sleutel was, weet ik niet. Het gaat samen met een andere mindset. We hebben wat rust terug gekregen. Daarnaast is hij de 3 maanden voorbij. De meeste krampjes stoppen tussen de 3 en 4 maanden oud. Tuurlijk zullen er nog dagen komen dat hij wel veel huilt.

Een dag dat Fynn veel huilde was maandag. Het was na de verjaardag van Niels. Deze hebben wij op zondag gevierd. Het was erg gezellig, lekker druk en veel mensen zijn geweest. Zowel Elsha als Fynn hebben zich goed gehouden en zijn heel vrolijk geweest. Elsha had eindelijk de supermooie jurk aan. Deze hing al een tijdje in de kast en nu vond ik het een mooie gelegenheid! En inmiddels kent ze het woord ‘mooi’ ook en snapt ze dat ze er mooi uitziet. Heel grappig, ze zegt het een beetje zoals in een aflevering van Toren C. Het is zo schattig!
Toch zie je de dag erna dat ze de prikkels moeten verwerken. In Fynn zijn geval ‘s nachts al. We hebben hem rond half 12 wakker gemaakt voor de nachtfles. Daarna heeft hij veel gehuild, wilde niet slapen en deed dat pas om 2 uur. Deze fles werd gevolgd door een fles van half 4 en daarna 7 uur. Dus het was een kort nachtje. Maar over het algemeen gaat het steeds beter. Heerlijk. We kunnen weer genieten.

Vandaag heb ik tussen het huilen door een beetje kunnen werken op de naaimachine. Deze heb ik weer eens uit de doos gehaald zo na het verhuizen. Wel moest ik even op zoek naar het pedaal of de voet, voordat ik daadwerkelijk de naaimachine kon gebruiken. Het resultaat is 2 lintdoekjes. En het was gelijk een succes bij Fynn!

En we hebben eindelijk weer wat nieuws over ons oude huis. Er is vandaag weer contact geweest tussen de makelaar en de koper. Haar is nogmaals duidelijk uitgelegd wat de gevolgen en ook financi:le gevolgen gaan zijn voor haar als zij het niet afneemt. Nu gaat ze er toch over nadenken om het huis toch af te nemen. Ïk hoop het zo, dan kunnen we dat hoofdstuk afsluiten.

Komende week staat er niet veel op het programma. Lekker rustig aan eindelijk echt genieten van Fynn, ons gezin en de kerstboom! Wat gaan jullie komende week doen?

En om dit artikel af te sluiten eindig ik met het online gaan van de eerste officiële video van mijn youtube kanaal.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Vergeet je jezelf niet te abonneren op het kanaal? Vind ik leuk! Het makkelijkst is door naar youtube te gaan en daar op de abonnerenknop klikken.

Liefs van Ivette

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.