Weekly update #33

dsc_0502Welkom bij een nieuwe aflevering van de Weekly Update! Haha, even lekker starten met een showline. Afgelopen week waren er wat dompers, welke ik niet allemaal met jullie zal delen, maar eentje zeker wel. Zo denk je je huis verkocht te hebben, blaast de koper het 3 dagen voor de overdacht af…

En dan baal je even zeg. Dit nieuws kregen wij maandagavond te horen. Blijkbaar had zij het voor het weekend al aangegeven bij de makelaar en die is druk bezig geweest om het alsnog te laten doorgaan. De overdracht dan. Maar dat is niet gelukt. Ik vond het al zo gek. We waren al meer dan een week bezig om de eindnota te ontvangen, zodat wij het restschuldbedrag konden overmaken naar de juiste rekening. Maandag overdacht had ik zelfs nog de notaris aan de telefoon. Zij was niet bereikbaar of zei dat ze nog in contact was met de makelaar. Dat vond ik al vreemd, maar goed. ‘s Avonds dus het negatieve woord eruit. Blegh… dat is dus echt een flinke domper. En hoe ga je dan verder? Om niet te veel op de zaken vooruit te lopen neem je het stap voor stap. Er is nu een brief gestuurd waarbij zij in gebreke is gesteld. We wachten het verder even af, wat haar acties zullen zijn. Wordt vervolgd.

15259035_727220600766808_4598551145147793408_n1Woensdag waren de kindjes naar mijn schoonmoeder toe, had ik even lekker voor mijzelf. Althans, mijn oma kwam langs overdag. Niet geheel voor mijzelf. Wel heb ik lekker even kunnen knutslelen. De dozen komen na de verhuizing nu langzaam te voorschijn. Mijn hobbyplekje is nog niet af en gebeurt het meeste werk nog beneden. Op zich ook makkelijk met de kindjes. Maar we zijn op zolder voor zowel mijn man als mijzelf een werkplek aan het creeëren, rustig aan. En dan kan ik af en toe lekker ongestoord aan het werk. Aan het eind van de middag ben ik even Zaandam in geweest. Heerlijk, de gedachten voor mezelf! ‘s Avons hebben we gegeten bij Wonders To Go bij het station. Schijnbaar zitten ze er al een jaar (oeps, iets gemist). Ze hebben er heerlijke hamburgers. We zouden sushi eten voor de verjaardag van mijn man. iets met de trein… Daarna kwamen de kindjes weer thuis en hebben we nog een taartje gegeten met mijn schoonouders.

dsc_0504Donderdag zou de overdacht zijn. Die was er niet. Wel zijn we naar Den Oever gegaan. Nog wat laatste spulletjes meenemen, de boel nog een keer doorlopen en bekijken. Geestelijk afscheid nemen, maar dat was eigenlijk niet zo moeilijk. Dat hebben we al gedaan. We hebben nog even het huis doorlopen, op de video gezet en een paar foto’s gemaakt voor later!

Zaterdag was Niels overdag naar school. Mijn zusje kwam even langs om haar toetje alvast te maken. En zo kon ik ook even boodschappen doen zonder de kindjes mee te nemen. ‘s Middags was ik even alleen met de kindjes. Heel grappig was in de middag, dat in alleen met Fynn was. Hij zat in zijn wippertje bij me op de grond. Hij had een heel leuke bui. Keek is was het ‘Jantje lacht’, keek ik weg, dan was het ‘Jantje huilt’. Karakter komt al steeds meer naar voren.
‘s Avonds kwam Sinterklaas bij ons langs. Hij heeft voor ons een heerlijke sushi meegenomen, voor Elsha een autobaan en een Nijsie (Nijntje). Voor Fynn had de Sint een kleine Nijntje achtergelaten en een balletje. Die autobaan was gelijk een hit en niet alleen bij Elsha. Wat een leuk ding!
dsc_0566dsc_0562Verder hadden we allen wat gekookt en hebben we heerlijk gegeten met mijn kant van de familie. Wij hadden het voorgerecht, een makkelijke garnalensalade (het recept volgt binnenkort). Zelfs Elsha vond het lekker! Als hoofdgerecht hadden we een in bier gegaard vleesschotel met een soort hutspot erop, een aanrader! Daarbij hadden we een lekkere spinazietaart. Als toetje was er Sinterklaas-tiramisu, zonder ei. Best lekker, maar we waren het er met z’n allen over eens dat met ei toch eigenlijk wel lekkerder is. Voor bij de thee/koffie/drank had ik nog en mirror glaze taart gemaakt. Het recept staat hier. Een heerlijke yoghurttaart, met een bodem van pepernoten en een spiegelglazuur topping. Heb je de taart een keer gemaakt? Laat het me weten via facebook, instagram of hieronder. Ben er erg benieuwd naar! De avond hebben we geëindigd met een potje Hollands Triviant. Erg gezellig, druk en niet altijd juiste antwoorden bij de vragen, hebben we toch de avond vol gemaakt. En zo kom je erachter dat je patriottistische kennis wat is blijven stilstaan, haha.

Zondag zijn we nog even naar Den Oever geweest. Niels mist een plank van zijn bureau. Deze was ook niet in Den Oever. Hij is al bijna een week bezig met het bureau. De nieuwe garage is al leeggezocht. Bij een vriend stond nog iets, dat heeft hij gecontroleerd. En elke andere plek waar het mogelijk zou kunnen zijn is bekeken. De zoektocht continues.
dsc_0630Daarna zijn we naar de Boet in Hoogwoud geweest. Elsha was de hele middag al wakker, de rit naar Den Oever ook. En dat we er bijna waren was ze net in slaap gevallen. Tja wat doe je dan. Getwijfeld en toch maar wakker gemaakt. Geen probleem deze keer en dus zijn we vrolijk begonnen aan ons rondje. En na een hapje en een half rondje hebben we besloten dat we later nogmaals heen gaan, man wat een drukte. En met twee kindjes is dat geen doen. Gelukkig heeft Fynn wel lekker geslapen. Een ding heb ik meegenomen, 1 tak eucalyptus.

Dat was de week weer! Op naar een nieuwe week vol positieve dingen!

Liefs, Ivette

facebook instagram pinterest youtube bloglovingoogle

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.