Weekly update #30

dsc_0319We zitten alweer op nummer 30. En wat was het een week. We hebben eindelijk de rust gevonden met Fynn, ondanks zijn eerste prikjes. Er is weer meer tijd voor Elsha, wat resulteerde in velen foto’s van beiden. Verder hebben we de foto’s opgehaald van de newbornshoot, waarvan ik er graag een paar met je deel. Kijk mee in onze week.

dsc_0088Dinsdag had Elsha een heel mooi jurkje aan. Ik ben gek op dit soort jurkjes. En dan met het haar. Ik was even helemaal gesmolten. Ondertussen is ze superlief voor Fynn. Als hij huilt wil ze hem haar fles geven. Ze kijkt graag in de box mee en wil dan ‘aaie’. Of ze helpt mee met voeden, door de fles te schudden en dan te geven. De schat.

dsc_0183Sinds deze week zijn we Fynn aan het inbakeren. Ik was er eerst niet zo van, maar aangezien Niels er op aandrong hebben we het toch maar geprobeerd. Zelf vind ik het niet zo fijn om opgesloten te zitten, en dat gevoel projecteer je op je kindje. Maar blijkbaar vindt hij het wel fijn. Hij slaapt beter, vaster en langer. Hierdoor heeft hij minder voeding nodig (daar kom ik zo nog op terug). En is hij vrolijker. We leggen hem gelijk bij zijn gaapjes op bed en wachten niet meer tot hij beneden in slaap valt. Ik had zowaar echte tijd voor Elsha en ook fijn was dat ik weer toe kwam aan mijn eigen gedachten! Deze leuke inbakerdoek heb ik bij Carlijnq vandaan! Gek ben ik op hun monochrome printjes!

Donderdag zijn we naar het consultatiebureau geweest. Daar is hij gemeten, gewogen, besproken en geprikt. Wel 2 prikjes. En wat deed hij het goed. Na 3 huiltjes was het min of meer al gedaan met de pijn. Zijn gewicht: hij is in 4 weken tijd van 5,2 kg naar 6,4 kg gegaan. Daar zijn die 6 flessen op een dag heen gegaan. Die voeding, daar zou ik nog op terugkomen, bij deze! We zitten nu op 4 soms 5 flessen. Beter voor zijn maagje ook natuurlijk. Zijn lengte: hij is van 56 cm naar 61 cm gegaan, in 4 weken tijd! Dat gaat een bul worden. Gelukkig zijn we dus aan het minderen met zijn flessen. Wellicht dat het de volgende keer niet zo hard is gegaan. En het verklaart de polsen. Een baby van 8 weken oud hoort niet zo zwaar te zijn. In vergelijking met Elsha van 8 weken oud: 58,5 cm en 5,2 kg. Elsha was met 3 maanden 61 cm en 6,3 kg.

Voor zijn reflux hebben we nu een zuurremmer van de huisarts gekregen. Zegt de apothekersassistente doodleuk dat ik het zelf moet betalen, was ze vergeten te melden bij het telefonisch consult. Ik denk ach, dat kan iedereen wel eens vergeten. Hoe duur kan zoiets nou zijn, 10 euro wellicht. 52 euro. Zijn ze wel lekker?! Bekomen van de eerste schrik laat ik het er natuurlijk niet bij zitten. Volgens de assistente zou het vanaf het 2e potje vergoed worden, maar ik ben verder gaan zoeken. Zo kwam ik op www.medicijnkosten.nl. Altijd handig om even op te zoeken. En daar stond dat het uitsluitend vergoed wordt vanuit de basisverzekering voor patiënten jonger dan 3 jaar of lichter dan 30 kg. Dan vraag ik mijn af hoe zwaar een kind van 3 jaar weegt, haha. Maar gelijk de rekening opgestuurd naar de verzekering. We zullen niet alles terugkrijgen, want tegenwoordig vragen ze 12 euro voor de eerste uitgifte en die krijg je niet terug. Maar, toch.

‘s Avonds heeft Niels de foto’s van de shoot (eindelijk) opgehaald! Het heeft even geduurd, maar we hebben ze. En wat was en ben ik blij. Bij het weerzien van de foto’s kreeg ik gelijk weer tranen in mijn ogen. Zo verliefd ben ik op onze kindjes. Het is ook een herinnering naar de eerste paar weken met Fynn. Ik deel er graag een paar, om jullie ook mee te laten genieten van onze prachtige kindjes!dsc_3672-bewerkt

dsc_3536-bewerkt

dsc_3782-bewerkt

dsc_3590-bewerkt

dsc_0327Zondag zijn we even wandelend een boodschap gaan doen. Even een klein stukje wandelen. Een dagje rust tussen alle drukte door. Niels aan zijn huiswerk voor de opleiding en ik lekker genieten van de kindjes en ondertussen wat blogjes schrijven en website bijwerken. Tijdens het wandelen hebben we deze mooie actie foto gemaakt.

Dat zijn wel weer genoeg foto’s voor deze week. Binnenkort komen er leuke artikelen op de website, zoals de favoriete speelgoed van Elsha en de buikgroei! Volg me op facebook, instagram, google+ of bloglovin’ om op de hoogte te blijven.

Bedankt voor het lezen.

Liefs van Ivette

ps. de foto’s zijn gemaakt bij Brenda Pie Fotografie

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.