Ivette's life weekly update 2 weken oud

Weekly update #25 Tot nu toe

dsc_0517In deze update is Fynn 2-3 weken oud. De dag dat hij twee weken oud was, was een memorabele dag! Hij ging voor het eerst naar opa en oma toe, zonder dat ik erbij was. Niels en ik gingen voor het eerst sinds lange tijd weer eens met z’n tweeën uit eten.

Op 13 september kwam het consultatiebureau langs. Bij Elsha waren we nog wat huiverig. Maar nu valt dat eigenlijk wel mee. We wten wat we kunne verwachten. Daarnaast hebben we ook een heel relaxed bureau. Ze doen niet zo moeilijk en luisteren goed. Grappig was ook dat de mevrouw die langskwam, vorig jaar ook bij Elsha langskwam. Zij herinnerde het zich ook. Fynn doet het super, hij was ongeveer 200 gram aangekomen in de afgelopen week. Hij zag er goed uit en onze gegevens zijn opgenomen.

Fynn is op 14 september 2 weken oud. Wat gaat dat al weer snel. Zo ben je nog zwanger, en zo is hij er al weer twee weken. Het is een heerlijk ventje. Hij gaat steeds meer de wereld in kijken en af en toe kan er ook een lachje af. Hij is bijna niet meer weg te denken!
Sinds ik kolf en mijn melk via de fles geef, lijken de krampjes ook iets minder. Erg fijn vind ik het ook, want zo zien we hoeveel hij binnen krijgt. Af en toe koppel ik hem nog wel aan. Vooral ’s ochtends is dat nog wel makkelijk, maar al dat gefriemel hoeft van mij niet meer.

20160914_193602We hadden nog een gift for you bon liggen. Deze verliep in oktober en dat zou zonde zijn. Wij wilde graag weer even tijd aan elkaar besteden. Dat vinden wij erg belangrijk en bovenal, we misten het ook. Mijn schoonmoeder bood aan om op beide kindjes te passen. Aangezien ik kolf, kan dat ook. In eerste instantie zouden we Fynn meenemen, maar eigenlijk was het wel even lekker om zonder kindjes op stap te zijn. Ik miste ze wel, maar Niels ook!
Zo gezegd zo gedaan. Elsha was ’s ochtends al bij mijn schoonouders. Fynn hebben we rond 18:00 uur gebracht en na wat uitleg zijn we doorgereden naar Brekers in Callantsoog (Groote Keeten voor insiders). Ook leuk is dat Niels daar vroeger nog gewerkt heeft. We hebben er heerlijk gegeten! De service was iets minder, maar later bleek dat ze twee mensen te kort hadden. Vandaar! En wat had ik als voorgerecht… Degene die carpaccio had geraden gaat door voor de koelkast! Zo heerlijk was het. Lekker weer genoten van uit eten gaan, van elkaar en ook van het eten!

15 september was mijn eerste dag alleen met onze kindjes, niet een volledige dag gelukkig. Niels moest naar school. Rond 7:30 was hij al weg en pas rond 15:00 zou hij weer thuis zijn. Dat vond ik best spannend. Gelukkig kunnen we Elsha even in haar bedje laten liggen als ze wakker is. Ze vermaakt zichzelf. Er liggen wat boekjes en knuffels bij haar. Zo kon ik Fynn eerst voeden. Daarna heb ik een flesje voor Elsha gemaakt, haar bij ons gelegd in bed met fles en kon ik Fynn nog wat extra voeden (meneer had niet genoeg). Daarna heb ik Elsha naar beden gebracht en wat te eten gegeven. Zo fijn dat ze al zelf aardig kan eten. Vervolgens Fynn naar beneden gehaald. En toen moest ik nog gaan kolven. Meneer had iets op z’n heup, maar honger kon het niet zijn (2x aangelegen in een uur tijd). Dus maar een beetje troosten en proberen de speen erin te laten. Dit lukte niet, maar links deed best zeer. Dus dan toch maar kolven en even laten huilen. Soms vind ik het laten huilen best lastig. Maar ook dat moet hij leren. Hij zal niet direct aandacht krijgen, omdat zijn zus ook rondloopt. Uiteindelijk is het kolven toch gelukt. Vervolgens kon ik hem weer troosten, was hij wel stil en sliep hij wat. Ik kon zelfs een was ophangen, nieuwe was aanzetten, spelen met Elsha (man wat heb ik dat gemist), broodje eten, naar de wc gaan en fruit eten met Elsha.
Van te voren had ik met Niels afgesproken dat er niets verwacht werd van de dag, dat ik vooral moest genieten en me niet gek moest laten maken. Dat is toch aardig gelukt, al zeg ik het zelf.

dsc_0595Afgelopen woensdag was Fynn 3 weken oud. Ook hiervoor had ik weer een kaartje gemaakt. De eerste keer met dit poeder. Milestone kaartjes #2 volgt binnenkort online. Het mooie van die kaartjes is dat je echt even stilstaat bij het moment. Het besef dat de tijd enorm snel gaat wordt zo wel duidelijk.

De eerste echte volledige dag alleen was zaterdag 24 september. Ook toen moest Niels naar school, maar dan volledig. Hij was pas om 19:00 thuis. Een heftige middag. ’s Ochtends ging het goed, maar aan het eind van de middag was Fynn enorm aan het huilen. Zo bleek dat hij enorm veel lucht had in zijn darmen en daar natuurlijk veel pijn van had. Na een goede buikmassage, een warme douche en badje, kwam er heel wat lucht uit en kon hij eindelijk ontspannen.

En dan is er nog het leed dat toeschietreflex heet, haha. Bij Elsha had ik er helemaal geen last van. De hele dag had ik ook zoogcompressen met purelan in. Wat ook voorkomen heeft dat ik tepelkloven kreeg, maar dat terzijde. Dat toeschietreflex was ver te zoeken. Niet dat ik te weinig gaf, sterker nog de eerste drie weken kon ik makkelijk een tweeling voeden. Maar dat reflex is er nu pas.

Vandaag had ik even ‘echt’ contact met Fynn. Hij reageerde op mijn stem, en gaf meerdere lachjes. Wat fijn om dat weer zo te mogen zien. De echte genietmomentjes van zo’n klein mannetje.
dsc_0012Het eten van Fynn gaat vandaag ook goed. Een duidelijk ritme heeft hij nog niet, maar vandaag drinkt hij al wat sneller zijn fles leeg en slaapt hij daarna aardig door. Hij is niet de hele ochtend bezig met het verwerken. Alsof er een soort rust over hem heen is gekomen. De kipkep woller is wel een enorme uitkomst! Het is een pittenzak die je in de magnetron kunt opwaren. Er zit een mooie zachte hoes bij, zodat het niet heet op de huid van je kindje gelegd wordt. En de pasvorm is ideaal. Het blijft mooi liggen op het buikje en geeft van links naar rechts warmte af!

dsc_0621Wil je meer van ons zien, volg me dan bijvoorbeeld via instagram. Zo had ik afgelopen week o.a. deze foto gedeeld. De eerste keer dat we gingen wandelen met de draagdoek. Even uitzoeken hoe het werkt, maar heerlijk om je handen vrij te hebben. Verder ben ik te volgen via facebook, google+, bloglovin’ of pinterest.

Liefs,
Ivette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.