Ivette's life weekly update bevallen

Weekly update #24 De kraamweek

dsc_0225Vandaag een editie over de kraamweek. De tijd gaat veel te hard en ik vind het fijn om even stil te staan bij de eerste week van Fynn. De eerste week die zo snel voorbij vliegt, waardoor je heel veel vergeet, zoals de heerlijke fruithapjes van de lieve kraamzus. Leuk dat je weer meeleest!

dsc_0238De eerste dag met Fynn was rustig. Hiermee bedoel ik zijn geboortedag. We hebben lekker genoten van elkaar. Eerst werd ern nog het een en ander opgeruimd, zoals het bad. Slingers werden opgehangen, ballonnen werden opgeblazen en een drankje werd gedronken. Proost op het nieuwe leven!

Na het douchen ben ik lekker met Fynn op bed gaan liggen. Bijkomen van wat er gebeurd is. Genieten van wat er naast mij in bed ligt. Ik had hem lekker naast me in het babynest. Wat een uitkomst is dat ding, maar daarover later meer. De borstvoeding gaat vrijwel meteen goed. Hij hapt goed en doet zijn best er iets uit te krijgen.
dsc_0208Rond 17:00 werd Elsha thuis gebracht. Veel aandacht had ze nog niet voor Fynn. Daar is ze nog te jong voor, maar af en toe een kusje geven vond ze geen probleem! Dit vind ik een supermooie foto. Hier ben ik net bevallen en heb ik mijn beide kindjes op schoot. Heerlijk!

De eerste nacht ging aardig. We moesten de wekker zetten, zodat hij om de drie uur voeding kreeg. Het was een oh-ja-moment van de eerste nachten met Elsha. Dat is best pittig, maar je doet het met liefde.

dsc_0516In de kraamweek hebben we al vele cadeautjes gekregen. Elsha is verwend met duplo en kleding en schoenen. Fynn heeft ook vele setjes, kaarten, speelgoed en andere handige dingen gekregen. Wat zijn we toch verwend. Ook kregen wij als kersverse ouders een heerlijke set van Rituals en een kraampakket van mijn ouders. Zo konden we iedere dag een cadeautje uitpakken. Wat een leuk idee!

Op 2 september kwam de gemeente langs aan huis om Fynn in te schrijven in de gemeente. Hoe leuk is het dat er iemand in Den Oever is geboren. Echter staat er op zijn geboortecertificaat dat hij in Hollands Kroon geboren is. We kregen nog een pen en een omslagdoek cadeau. Altijd handig!

De rest van de week kregen we wat bezoek, maar was het wel rustiger dan in de kraamweek van Elsha. Daar hebben wij erg van genoten. Het was al druk genoeg om zo aan elkaar te wennen. Heel schattig is dat Elsha al snel met het huilen van Fynn, hem een zoentje wilde geven voor troost. Zo lief! Dat zijn echte genietmomentjes.

Met mij gaat het eigeniljk wel goed. Wat kraamtranen daar gelaten, maar mijn onderkantje is min of meer ongehavend uit de strijd gekomen. Hierdoor was is al zo snel mobiel dat de kraamweek een dag eerder is gestopt. Ik wilde mijn huis weer terug, lekker weer voor mezelf. Ze kwam uiteindelijk alleen nog maar om een kop koffie te drinken een fruithapje te maken. Ik heb zoiets van als het goed gaat, is het toch niet nodig? Ze is een schat van een vrouw en heeft ons goed geholpen. Maar haar zorg was niet meer nodig. Zelf had ze er ook geen probleem mee. We hebben haar nog een afscheidscadeautje gegeven en uitgezwaaid op dag 7.

Verder doet Fynn het super. De borstvoeding gaat nog steeds goed. Hoewel hij wel blijft sabbelen en niet doordrinkt. Op dag 7 zat hij al bijna weer aan zijn geboortegewicht. Niets te klagen. En van geelzucht was geen sprake. Een klein beetje geel mag, maar geen dokter hoefde er naar te kijken. Zijn nachten gaan ook goed. Hij slaapt ‘s nachts al aardig door. Vanaf dag 6 hoefde we geen wekker meer te zetten. Heerlijk! Af en toe gluurt hij door zijn ogen, huilt wat bij krampjes en slaapt erg rustig.

14125478_1145140852217220_2145584196459931187_oDonderdag 8 september hadden wij de newborn fotoshoot. Een heerlijk genietmomentje van onze kindjes. We hebben foto’s laten maken bij Brenda Pie Fotografie te Alkmaar. Zij zit net in een nieuwe studio. Het ziet er keurig uit! De fotoshoot ging verrassend goed. Eerst werden er wat foto’s gemaakt van Elsha alleen. Ze hield zich toen al goed en wat hebben we van haar genoten. Daarna ging ze samen met Fynn. Hiervan hebben wij alvast een preview gekregen. We zijn zo trots op onze mooie kindjes! En het ging echt super. Zij liet zich goed leiden door Brenda, met een beetje hulp van papa. Het ging zo makkelijk! Daarna was het tijd voor Fynn. Dat ging ook supergoed. Er zijn veel foto’s gemaakt. Verschillende achtergrondjes en houdingen zijn er toegepast. Over enkele weken mogen wij het resultaat komen bekijken.

Voor nu is het goed. Tot de volgende weekly update!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.