Ivette's life weekly update 38 weken zwanger

Weekly update #21

keep-calm-we-zijn-er-bijna-3Hoe lang zal het nog duren? Geen idee. Wel is er weer een week voorbij, dus tijd voor de weekly update! Deze week lees je over een val op mijn buik, de slijmprop en langzaam ongeduldig worden, constant weer moe zijn en nog meer!

Jazeker, ik ben op mijn buik gevallen. Gelukkig niet plat op de grond. Dinsdag was ik lekker thuis met Elsha en de vloer lag bezaaid met duplo, blokken, boekjes en andere dingen. Nu heeft zij ook een mooie loopwagen, die ik zo graag voor haar verjaardag wilde geven. Hoe het precies gebeurde, blijft een raadsel, maar een blokje – een croc die bleef hangen – en een hoogzwangere moeie meid zijn geen goede combinatie. Ik belandde met de zijkant van mijn buik op de leunstang van de loopwagen. Heel veel zeer deed het niet, maar prettig is toch anders. Nu ben ik niet zo’n paniekvogel (soms wel hoor, maar dat had je vast al door), dus ik wacht het even af. Zoveel pijn deed het niet, er kwam geen bloed en Joep bewoog nog. Dat zal vast goed gaan. Ook nu is hij weer aan het trappen. Die dag erna had ik wel last van mijn linker onderarm. Daar zal ik een deel van de klap mee hebben opgevangen.
Sneu was wel, door mijn uitroep schrok Elsha en begon heel hard te huilen. Terwijl er met haar niets gebeurde. Herkennen jullie dat?

DSC_0035We zijn begonnen met het voorbereiden van Elsha als straks de baby er is. Voor haar verjaardag heeft zij van een tante (een van mijn zussen) een popje gekregen voor in de kinderwagen die zijn van mijn ouders heeft gekregen. Heel schattig noemen we die baby en zij nam dit gelijk over. Erg makkelijk. Om haar voor te bereiden op het fles geven, hebben we alvast een flesje gepakt en geven we dat aan de ‘baby’. Zij pakt dan de fles af en stopt het in haar eigen mond. Dat gaat natuurlijk niet in 1x. Elsha is pas bijna 15 maanden oud. Wel laten we haar zien dat ze er voorzichtig mee moet zijn, heel veel kusjes en knuffels mag geven en vooral niet op de grond gooien (het meest lastige denk ik, haha). Zo heeft zij straks een voorbeeld als ik aan het voeden ben en kan ze het nadoen (of niet) en meedoen.
In een van de gratis dozen zat een luiertje maatje 0. Als we die niet nodig hebben straks, gebruik ik die voor aan het popje. Dan kan Elsha lekker meedoen met het verschonen en dat soort dingen. Wie weet helpt het.

‘s Nachts slaap ik nog wel vast, maar af en toe wordt ik toch echt wakker van kramp in mijn kuiten (heel wonderlijk strek ik half in mijn slaap mijn kuit al), slapende handen en vingers (die liggen helemaal opgevouwen om een kussen) en als ik moet draaien. Het draaien gaat niet meer in de slaap. Eerst gaat mijn buik en heupen de andere kant op, dan volgt het kussen tussen mijn benen, dan volgt de deken die ook nog ergens tussen zit, en dan het kussen tussen mijn armen. 5 minuten later kan ik weer gaan verder slapen. Hoe losten jullie dit op?

Donderdag zijn we weer bij de verloskundige geweest in Schagen. Van tevoren worden we netjes gewaarschuwd over de Westfriese folklore markt te Schagen. Dat betekent dat je even eerder van huis moet gaan, omdat het erg druk is in de stad. Nou ik kon mooi voor de deur parkeren, heerlijk. Of het mag van de politie, geen idee (op een T-splitsing dat net nieuw rood  is gemaakt). Maar makkelijk is het wel.

DSC_0046Vrijdag had Elsha ineens door hoe ze zelf een banaan kan eten. Super om te zien dat ze elke week weer iets nieuws heeft. Wel moeten we er nog even bij blijven, want die happen zijn soms schrikbarend groot. Maar iedere keer gaat het wel goed. Ook dat moeten ze natuurlijk leren.
Vrijdag was ook de eerste keer van een duidelijke ik-krijg-mijn-zin-niet-dus-ik-ga-maar-stampen-huilbui. En het bleef niet bij stampen, maar ook een pets kreeg ik van haar (waar heeft ze dat nou weer geleerd??), met het begeleidende woord ‘tout’, wat vermoedelijk ‘stout’ is. Ik heb haar 5 minuten laten voelen wat boosheid is. Daarna wilde ik haar troosten. Heel grappig, dat liet ze dus niet toe. Dus dan maar even laten gaan en toen ze iets rustiger was, proberen af te leiden. Uiteindelijk was ze weer vrolijk. We zijn dus in een nieuwe fase beland.

Voor mensen die niet van minder smakelijke dingen houden, ga door naar de volgende alinea!
Zondag op maandag was ik, zoals je kon lezen in weekly update #20, getoucheerd om te kijken of ik überhaupt al ontsluiting had. Een krappe 1 cm was het toen. Nu had ik maandag vooral een menstruatiegevoel, maar niet echt spannend. Dinsdag begon de lol met de slijmprop. Ik verloor wat stukken. Woensdag kon ik helemaal mijn pret op. Denk je dat de hele prop er in 2 stukken (lekker smakelijk, hè) uit is gekomen, met zelfs wat spotting, komt er nog meer uit. Hoe groot zijn die dingen eigenlijk?

DSC_0055Maar goed de rommel in mijn buik bleef, letterlijk en figuurlijk. Vrijdag op zaterdagnacht hebben we maar mijn moeder stand-by gezet. Na een potje intiem zijn hield ik sinds kwart over 9 ‘s avonds een harde buik die nauwelijks is weggeweest. Ik had wel krampen die niet rustiger werden door een kruik, maar wel onregelmatig waren. Uiteindelijk zakten ze weg. En de pijn in mijn onderrug en onderbuik bleef. Heel vervelend. Zaterdag het ook erg vermoeiend. DSC_0067Zondag voelde ik me enigszins beter en zijn we naar een babyshower van een vriendinnetje geweest. Erg gezellig en lekker druk! Sinds zondagochtend is het wel een stuk rustiger in mijn buik qua krampen etc.. Aan de ene kant wel prettig, want ik heb nu alleen de rugpijn en pas ‘s avonds ook aan de voorkant, maar aan de andere denk ik jammer. Jammer, omdat het van mij al begonnen had mogen zijn. Onze Joep mag er al zijn, hij is al welkom. We hebben aan het eind van de dag nog even een paar mooie foto’s gemaakt. Hierboven zie je er twee van. Hier ben ik 38+5 weken zwanger.

Ik ben benieuwd wat de komende week weer gaat brengen! Wel zal, wanneer onze man er eindelijk is, het even iets rustiger worden op de blog. Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn wanneer onze kleine man geboren is? Volg me dan op facebook of instagram. Verder ben ik te volgen via google+, bloglovin’ en pinterest.

Liefs,
Ivette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.