Ivette's life weekly update

Weekly update #19

DSC_0131Vandaag weekly update nummer 19 en zijn we 36+6 weken zwanger. Afgelopen week zijn we langs de verloskundige geweest, naar het strand, verloor ik wat vocht en hebben we nog meer beleefd. Leuk dat je weer meeleest!

Afgelopen week is het qua krampen en voorweeën een stuk rustiger. De reden hiervan vonden we bij de afspraak bij de verloskundige. Kleine man zit niet meer in mijn bekken, maar in mijn heup. Zijn voet zit echter wel in de uitgang. Hij kan dus nog steeds draaien en alle kanten op. Een nacht besloot hij zelfs overdwars te liggen. Aangezien we dit met Elsha al een keer hebben meegemaakt, vond ik het niet zo spannend, alleen wat gevoelig.
De bloeddruk was weer lekker laag, 100 over 60/65. Ik voelde het ook al, wat licht in mijn hoofd enzo. Dus de zoethoutdrop staat weer lekker klaar. Qua gewicht sta ik nu op ongeveer 10 kilo in de plus. Dat vind ik nog netjes, al zeg ik hetzelf.

Afgelopen nacht, zondag op maandag, dacht ik echter dat mijn vliezen gebroken waren. Ik verloor wat vocht en kreeg wat krampen, maar het zette zich beide niet door. Een plastic zakje in de onderbroek ving ook geen vocht op, dus het zal wel niets spannends geweest zijn. We wachten rustig af.

IMG-20160807-WA0002Zondag waren we eerst lekker langs een vriendin met een kleintje van 8 weken. Wat een moppie is dat. Daarna zijn we even naar mijn ouders gegaan op wat op te halen. Die stonden op het punt om weg te gaan, naar Callantsoog. Dus wij gingen onverwachts lekker mee. Achteraf niet heel handig, want we hadden nog allerlei dingen gepland voor Joep, maar goed. Gezellig was het zeker wel. We hebben lekker gelunched en daarna even het strand op. Dat was zo met ruim 36 weken toch een beste beproeving. Waard was het zeker, want Elsha was voor het eerst op het strand. En leuk dat ze het vond! Iedere keer weer terug naar het water.

De tassen staan klaar. Zowel voor Elsha, Joep als ik. Er zijn nog een paar dingetjes, die ik dagelijks gebruik. Die kunnen de tas natuurlijk nog niet in. Een bericht hierover volgt deze week!

Het is zo leuk om te zien hoe snel Elsha woordjes leert en de betekenis onthoudt van bepaalde woorden, die ze zelf nog niet kan uitspreken. Als je brood wil vraagt ze om ‘bood’, de poes zegt ‘ouw’, haar schoenen weet ze feilloos te vinden en zo heeft zo nog meer woordjes die ze zegt of de betekenis van weet (sommige woordjes heb ik al eerder gedeeld). Heerlijk en ook zeker makkelijk om zo te communiceren met een dreumes van 13,5 maand oud. Hoe hebben jullie dit ervaren?

Afgelopen week kwam het zwembad binnen, voor de bevalling. Hij staat nog in een doos in de gang. Nu zit ik wel te bedenken, hoe gaat dat allemaal mee het ziekenhuis in, samen met 2 tassen, ik in een rolstoel en de maxi coxi? Misschien maar twee rolstoelen doen. Dan kunnen we op de tweede rolstoel het bad neerzetten. Eventueel laten we maxi cosi in de auto, die hebben we ook pas nodig als we weer weggaan uit het ziekenhuis. Hoe namen jullie alle spullen mee het ziekenhuis in, hebben jullie nog tips?

1470664444546Afgelopen week had Elsha nog een eerste keer, de kermis te Oostzaan. Zelf waren we er niet bij. Niels was aan het werk en ik was bij mijn moeder in slaap gevallen. Maar leuk dat ze het vond. Ze mocht in de draaimolen, in een mooie auto. En ze mocht touwtje trekken. Ze had een heel grote bal gewonnen.

IMG-20160805-WA0000Verder was het heel leuk om op vrijdag met 4 generaties te gaan lunchen. We hebben gegeten bij Tov te Landsmeer. Leuke meiden, goede service, maar soms vergeten ze wat. Er zat geen tomaat op de clubsandwich met kip en we vroegen bruin brood met kaas voor Elsha, maar we kregen wit brood. Wel is het er heel gezellig! En van deze vier generaties in een lunch hebben we natuurlijk een foto gemaakt. Het is geen heel scherpe foto, maar wel een memorabele foto!

Voor de bevalling ligt de videocamera nu aan de oplader. De SDkaart zit in de fotocamera, die is opgeladen. Nu gaat het wachten beginnen.

Wil je op de hoogte blijven en weten wanneer onze man geboren wordt, dan kun je me volgen via facebook, google+, instagram en bloglovin’. Verder ben ik te volgen via pinterest.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.