Ivette's life weekly update

Weekly update #17

DSC_0105Hoi! Leuk dat je weer meeleest in deze Weekly update. Vandaag zijn we 35 weken zwanger. De laatste loodjes gaan nu echt in. De laatste dingetjes moeten geregeld worden. Klaar zijn we bijna. Op de foto ben ik precies 35 weken zwanger, spannend!

De babykamer, of eigenlijk de kledingkast, is zo goed als af. De meeste kleertjes zijn nu wel gewassen. Zo heb ik ook een overzicht van wat er nog nodig is en waar ik voldoende van heb. Het wiegje staat nog overeind van Elsha’s periode, maar is nog niet opgemaakt. Dat wil ik doen als ik 36 weken ben.
20160723_144707De verzorgingstas voor de kleine man is ook al opengemaakt en de eerste spulletjes zitten erin, want tjah het is nog maar ongeveer 5 weken. Voor mezelf wil ik nog een nieuwe tas halen. Mijn weekend tas heb ik onlangs moeten weggooien. Die was zo vies geworden en niet meer schoon te maken. Nu denk ik eraan om een nieuwe handtas (lees hutkoffer) te kopen en deze eerst als ziekenhuistas te gebruiken. Zodra dit allemaal geweest is, zal ik het gaan gebruiken als handtas. Die van mij houd het namelijk niet zo lang meer.
De moeheid is helaas de laatste 2 dagen weer terug. Trouw elke dag de ijzerpil en de vitaminepil met foliumzuur, geen melk erbij nemen, maar het mag niet baten. De afgelopen week slaap ik wel vaster. Ik had niet eens door dat zondagochtend Niels Elsha uit bed gehaald, 2x heeft aangekleed (ze was ik de bak met water van de katten gevallen) en daarna naar de dierentuin vlakbij is gegaan. Rond kwart over 9 werd ik een keer wakker.

Die mooie meid heeft inmiddels haar 13e maandsprong gehad. Mijn ervaring hierover lees je in dit bericht. Ze is nu wel weer iets rustiger. En het is zo schattig als ze haar haar wilt gaan kammen of mee wilt helpen met de was.
Niels is dus zondag met Elsha naar Landgoed Hoenderdaell geweest. Hij wilde graag nog even een ochtendje met haar op stap, een vader-dochter-moment.  En ik had even een extra rustmomentje alleen.

2016-07-26_10-21-26Afgelopen week had ik weer controle bij de verloskundige. Altijd een feest om te komen. Leuk van deze maand is dat er een actie is op de praktijk. Ze hebben er een bevallingsbad staan. Ik heb er even ingezeten en dat voelde wel prettig. Nu heb ik al een tijdje het idee om in bad te bevallen. Helaas kon dat niet tijdens de bevalling van Elsha. Ik wist nog niet zo goed de mogelijkheden en was ik vooral bezig met wat ik niet wilde.
Nu ik wat meer bekend ben in ‘het wereldje’, het al een keer heb meegemaakt durf ik ook te kijken naar wat ik wel wil. Dus een bevallingsbad. Via de praktijk ben ik gekomen bij www.bevallingsbaden.nl. Ze hebben er twee maten. In de praktijk staat de grote maat, maar ik twijfel of ik die kan plaatsen in het ziekenhuiskamertje. Daar zal ik komende week nog even over informeren.

DSC_0083Even wat anders. Als je het nog niet gelezen hebt, dit weekend kreeg van een lieve buurvrouw van vroeger 2 kilo pruimen mee naar huis. Daar heb ik een overheerlijke pruimentaart van gemaakt (die stiekem nu al weer op is). Het recept vind je hier.

Afgelopen donderdag zijn we naar het ziekenhuis te Hoorn geweest voor een kennismakingsavond met het ziekenhuis. Tijdens de avond wordt er vanalles verteld over de bevalling, hoe het gaat in het ziekenhuis, wat er voor pijnstillingsmogelijkheden (zo, lang woord), maar waar ik vooral naar benieuwd was, waren de kamers. Tijdens de bevalling in een nieuwe situatie komen lijkt mij niet handig, ik wil weten waar ik aan toe ben, zodat dat geen adrenaline kan opwekken. Daarnaast wilde ik weten of ze er een bevalbad hadden, en zo nee of ik mijn eigen bad mocht meenemen. Kort gezegd, geen bad aanwezig, meenemen mag wel (jeej).

Dit bericht is pas vanochtend online gekomen en niet zoals gisteravond, omdat ik er geen puf meer voor had. Er stond al wat klaar, maar de koek (en ook taart, haha) was op. Sorry voor het ongemak. Ik hoop dat je het een leuk bericht vond.

Bedankt voor het lezen. Vergeet je me niet te volgen via een van de kanalen (facebook, google+, bloglovin’, instagram of pinterest)?

Tot de volgende keer!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.