Watercolor cake Ivette's life recipe recept how to

Watercolor cake

Dit jaar werd mijn verjaardag op Eerste Paasdag gevierd. Ik had er weer een brunch van gemaakt. heerlijk eten met z’n allen. Zo kan ik ook genieten in plaats van alleen maar te zorgen voor de gasten. Gezellig eten met gasten, met ze kunnen praten vind ik belangrijker. Dus het eten (en drinken) stond al klaar! Voor deze verjaardag heb ik een watercolor cake gemaakt. Hier lees je hoe ik deze vrij eenvoudige taart gemaakt heb.

Wat is een watercolor cake

Een watercolor cake kun je op verschillende manieren maken. Deze taart is gemaakt met botercreme. Voorheen maakte ik mijn botercreme zelf, maar nu gebruik ik een mix. Dit vind ik net iets makkelijker en eerlijk gezegd vind ik het de mix ook zalviger dan mijn eigen variant.

Het recept voor de cakelagen zal ik niet geven. Die is gemakkelijk te maken met een biscuit-mix of zoek voor een biscuitbeslag. Eieren, maizena, bloem, suiker en eventueel een beetje water. That’s it.

Om de taart goed te kunnen stapelen, heb ik de bovenkantjes afgesneden met een broodmes. Redelijk recht is wel fijn voor het stapelen. Deze kun je opsnoepen, die zijn zo lekker zacht.

Watercolor cake Ivette's life recipe recept how toAls vullig heb ik een banketbakkersroom gemaakt, met mandarijn. Je kunt hiervoor mandarijnensap inkoken, tot een goede dikte. Dit roer je dan door de banketbakkersroom, wanneer deze nog op het vuur staat. Maar je kunt van funcakes ook een heel lekkere smaak kopen. Die heb ik gebruikt. Ik heb er wel nog wat verse mandarijnenpartjes opgelegd, voordat de tweede cakelaag erop ging. Maak wel eerst een dijkje, zodat je vulling tijdens het smeren niet in de toplaag gaat zitten.

Crumbcoat

Als je eenmaal de taart hebt gestapeld, ga je deze voorzien van een crumbcoat. Dat houdt in dat je een eerste laag botercreme gaat aanbrengen. Deze vangt alle krummels op, die ontstaan tijdens het smeren. Deze wil je niet in je toplaag van de botercrème hebben. Dat staat niet mooi. De crumbcoat is een dunne laag botercreme, die je strak aanbrengt met een groot paletmes. Daarna zet je de taart in de koeling voor tenminste een uur. Dan wordt deze laag hard en gaat het niet gelijk meewerken, als je een nieuwe laag aanbrengt.

Dus na minstens een uur koelen kun je voelen of de laag al hard is en geen grote vlekken op je vinger achterlaat. Is je botercreme vrij warm, laat de taart dan rustig 2 uur in de koeling staan.

De watercolor laag

Watercolor cake Ivette's life recipe recept how toMaak nu 3 kleuren botercreme. Dit hoeft maar een halve spuitzak te zijn, maximaal. Leg erbij nog een grote spuitzak met je witte botercrème. Hier heb je wel meer van nodig. Ga je taart rond met je eerste kleur en breng dikke strepen aan op de taart. Willekeurig van elkaar, zoals op de foto. Ga door met kleur 2 en 3. Daarna vul je de rest op met 3, maar gevuld hoeft niet netjes. Er mag ruimte overblijven. Je smeert er veel op en dat moet ergens heen.

Watercolor cake Ivette's life recipe recept how toGa met een paletmes of groot vlak, dat tenminste net zo hoog is als je taart. Zet het tegen te taart aan, voorzichtig, en streek dan de taart rond. Je krijgt nu een strepenpatroon. Bij mij ontstaan bewust gaten, omdat ik mijn botercreme heel luchtig heb geklopt. Gebruik je een bisschop tijdens het mixen, dan krijgt je veel minder lucht en een gladder effect. Dit ruwe patroon vind ik mooi.

De bovenkant kun je ook voorzien van de kleuren, maar ik heb het zo gelaten. Aan de buitenkant zit al aardig wat botercrème. Op de bovenkant heb ik alleen bloemetjes gespoten met russian piping tips, en  versierd met paaseieren. En zo is de taart klaar!

Watercolor cake Ivette's life recipe recept how to

Watercolor cake Ivette's life recipe recept how to

Watercolor cake Ivette's life recipe recept how to

Heb je nog vragen of is er iets onduidelijk? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.