Ivette's life tips doen met Hemelvaart

Wat te doen met Hemelvaart?

Ivette's life tips doen met HemelvaartMorgen is het Hemelvaart. Dat betekent dat alle kindjes in Nederland vrij zijn, vaak ook nog de vrijdag erna. Velen zullen hun sleurhut pakken en erop uittrekken met het bekende HePi-arretje. Velen zullen ook thuis blijven. Wat kun je dan doen? Ik geef je een 5 tips.Hemelvaart is bij uitstek een weekend om iets leuks te gaan doen met de kinderen. Het is een weekend voor dagjes uit, of juist thuis iets leuks doen. Meestal is het niet te warm nog (behalve a.s. zaterdag) en kun je nog wat ondernemen. Daarnaast zijn er genoeg dingen te doen die voor verkoeling zorgen.

 1. Experimenten doen
  Zoek op pinterest naar makkelijke experimenten die je met je kinderen kunt doen. Vanmiddag komt een artikel online, waarin verschillende experimenten staan opgesomd en beschreven.
 2. Ga naar het strand
  Het weer voor dit weekend staat als goed aangeschreven. Hoge temperaturen worden er verwacht met een top op zaterdag van zo’n 30 graden Celcius. Zwemweer! Bij ons staat het zwembadje al klaar.
 3. Het blote voetenpad
  Een steeds bekender fenomeen is het blote voeten pad. Zoek een wandelroute bij jou in de buurt. Neem wat te drinken en wat lekkers voor onderweg (en misschien een wc-rol). Een handdoek en een 1,5 literfles water zijn misschien handig voor naderhand. Zo kun je weer met schone voeten de auto in naar huis.
 4. Schoorl
  De klimduin in Schoorl is ook zeker een aanrader met kinderen die al kunnen lopen. Met een buggy of iets dergelijks zou ik nog even wachten. Het is echt een klim. Eenmaal boven heb je dat toch maar weer geflikt!
 5. Wandelen in het bos
  Het Amsterdamse Bos, Het Robbenoord Bos, en vele andere bossen geven verkoeling als het zo warm is. Neem een kleedjes en een picknick mand mee en ga gezellig met het gezin picknicken in de vrije natuur. De kinderen kunnen er lekker rondlopen, en jij rustig een boek lezen, zonder dat ze in het water belanden.

Fijne Hemelvaart!

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

De titelfoto is vindt u hier. Het artikel is niet gesponsord.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.