Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk fotografie

En zo ineens vond ik een standje op mijn fotocamera om foto’s te maken van een sterrenhemel. Dat moet dan ook kunnen met vuurwerk. Dus ik heb wat foto’s gemaakt.

Het standje gaat over de ISO-gevoeligheid, en dat standje heet Hi1. Ik heb verder nog weinig kennis van fotografie. Een van de bucketlist dingen, die ik later zal publiceren. Maar het handige van een uitgebreide camera is dat het voor een leek zoals ik je alleen maar een paar knopjes hoeft aan te passen en kijken naar de afbeelding die wijzigt. Bij dit standje verschijnt namelijk het standje sterrenhemel.

Een andere bucketlist dingetje voor de lange termijn is het Noorderlicht zien. Nu zijn dit vrij kostbare reizen en dan moet je ook maar net gaan wanneer toevallig het Noorderlicht zichtbaar is. Met kleine kinderen wat ongemakkelijk ook en een hele onderneming. Nee hoor, iets voor later.

Wanneer ik dat licht wil gaan vastleggen, moet je ook een beetje kennis van fotografie hebben, lijkt mij wel handig. En om alvast te spelen met wat opties op mijn camera, kwam dit wel mooi uit tijdens Oud & Nieuw. Dus standje aangezet, eerst wat geprobeerd, of het uberhaupt werkt. En dat leek te werken. Dus toen het feest los ging, kon ik mooie foto’s schieten.

Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk Ivette's life

Het lijkt hier net alsof er een raket opstijgt. Maar dit is een combinatie van een mooie vuurpijl die net tot ontploffing kwam, in combinatie met de maan die door de rook heen schijnt. Dat was echt een mazzel foto, die op het goede moment is geschoten.

Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk Ivette's life

Vuurwerk Ivette's life

Deze foto vind ik wel een van de mooiste foto van de serie die ik gemaakt heb. Je ziet de rook mooi, die door de groene ontploffingen ook nog eens mooi kleurt. Weet je overigens ook dat deze groene kleur (waarschijnlijk) door het metaal barium wordt veroorzaakt. Dit is het metaal die het meest gebruikt wordt, om de groene kleur te krijgen tijdens de ontploffing van vuurwerk.

Liefs van Ivette

NB: deze foto’s mogen niet zonder toestemming van mij gebruikt worden, net zoals alle andere foto’s op mijn website. 

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.