Volle maan en baby's Ivette's life zwanger bevalling

Volle maan en baby’s

Er is een gezegde die aangeeft dat er met volle maan meer baby’s worden geboren? Is dat ook zo? Wat denk jij?

Cees Mulder schrijft in deze column dat het alleen optisch bedrog is. Omdat mensen denken dat de dag voor en de dag na de dag van volle maan ook nog volle maan is. Dus op 3 van de 28 dagen volle maan cyclus is het optisch volle maan. Dus zijn er heel wat kindjes geboren met volle maan. Zijn informatie komt waarschijnlijk van het onderzoek van Theo Jurriëns.

Ook het NRC schrijft hierover. Puur statistisch gezien is er geen piek te vinden op de dag van volle maan. Hoe Theo Jurriëns dat heeft onderzoekt, kun je lezen in het artikel. Maar wanneer je dit bepaald aan de hand van het naar de hemel kijken, zonder de feitelijke maankalender te weten, heb je 3 dagen van volle maan. Je kunt eigenlijk niet zien wanneer het daadwerkelijk zo is. En dus worden er veel kinderen met volle maan geboren.

Vannacht is het volle maan, of eigenlijk morgenochtend om 6:24 uur (en 29 seconden). Ik ben benieuwd hoeveel kindjes er ter wereld gaan komen de komende 24 uur. Ik denk dat het inderdaad niet drukker zal zijn dan anders.

Elsha is geboren 2 dagen voor het eerste kwartier. Geen volle maan dus. Fynn kwam met een bijna volledige nieuwe maan, 31 augustus 2016. De nieuwe maan was op 1 september 2016. Ook geen volle maan dus. Ikzelf ben 2 dagen na het eerste kwartier geboren, en Niels 2 dagen voor een nieuwe maan.

Wat denk jij, zullen er meer kindjes rond volle maan geboren worden? Is of zijn jouw kindje(s) met volle maan geboren? Weet je niet zeker of je kindje wel of niet met volle maan is geboren (wat ik me uiteraard kan voorstellen), dan heb je hier een maan kalender.

Liefs van Ivette
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.