Verse pasta met edamame boontjes

Verse pasta met edamame boontjes

Een recept met sojaboontjes, ofwel de edamame boontjes. Heerlijk in een gerecht met verse pasta, en wat ham.

Elsha en Fynn zijn gek op deze groene boontjes. Ze smullen rustig een hele bak leeg met z’n tweeën. Niet zo’n bakje dat je ontvangt wanneer je bij een sushi-restaurant gaat eten. Nee, zo’n portie die je krijgt als je sushi thuis laat bezorgen. Dat is 2 tot 3 keer de portie in een restaurant. En toen kreeg ik het idee om dit te verwerken in een warm gerecht. En een hit was het zeker.

Het gerecht ziet er nog eens hip uit. Ik ben geen chefkok die het dan heel mooi kan presenteren, maar lekker was het zeker. En het is, zeker met verse pasta, in 10 minuten klaar. Zeer handig als je laat uit je werk komt met twee kleine kinderen!

Verse pasta met edamame boontjes

 

Wat heb je nodig:

  • 2/3 fles kookroom
  • verse pasta uit de supermarkt (of natuurlijk een gewone droge pasta)
  • bakje edamame boontjes
  • handje fijne erwtjes, bevroren
  • eetlepel bieslook, gesneden
  • pakje hamblokjes

 

Hoe maak je het:

  1. Kook in een pan water en kook de pasta volgens de verpakking gaar.
  2. Verwarm in een andere koekenpan/hapjespan de kookroom. Voeg wanneer de eerste bubbeltjes verschijnen de hamblokjes, sojaboontjes en erwtjes toe. Blijf verwarmen, maar niet koken, totdat de room is ingedikt. Voeg dan de bieslook toe en verwarm nog even mee.
  3. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de hapjes pan. Roer dit door elkaar.
  5. Nu kun je serveren. Je kunt nog een beetje geraspte kaas toevoegen voor wat extra smaak en pit.

Verse pasta met edamame boontjes

Nog wat tips!

Vegetarisch? Vervang de ham dan door een gekookt eitje, zacht voor wat extra ‘dressing’ of hard voor wat extra bite. Wil je meer groenten toevoegen, dat kan natuurlijk. Denk hierbij aan een uitje fruiten, voordat je de kookroom in de pan doet. Paprikablokjes zijn ook zeker een optie. Kies je voor feestelijke kleuren, kies dan oranje of rood. Deze zijn goed zoet. Wil je een beetje in het kleurenschema blijven, denk dan eerder aan de groene paprika. Die voegt minder zoete smaak toe. Ben je meer een visklant, gerookte zalm meeverwarmen met de boontjes is ook zeker een optie!

Liefs van Ivette




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *