Vandaag, een jaar geleden

vandaag een jaar geleden, zwanger bevallingWas ik precies 40 weken zwanger. De eindstreep hadden we weer gehaald. Dit keer ging ik er iets rustiger mee om, omdat ik toch wel verwachtte dat Fynn deze datum aan zich voorbij zou laten gaan. Ik kijk terug op deze dag vorig jaar.

Vandaag, precies een jaar geleden werd ik gestript. Hierbij woelen ze de vruchtzak los van de baarmoedermond. Dit kan alleen als er al enige ontsluiting is. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat strippen voor de 40 weken vrijwel geen zin heeft. Het had maar amper een bevalling tot gevolg. Wil je meer lezen over het strippen, gaat dan hier verder. Bij Elsha was dat ook het geval. Ik was 3x gestript, maar Elsha kwam op haar eigen tijd. De lieve verloskundige die toen thuis kwam gaf het ook aan. Het zal waarschijnlijk geen gevolgen hebben, maar we wachten af. Dus ik ben wel gestript. Ik wilde graag gestript worden, omdat ik bang was het kindje er niet uit te krijgen. Hij was wat aan de grote kant al.

Overdag gebeurde er weinig. We zijn nog naar mijn ouders op de camping geweest. We hebben lekker gegeten. Vorig jaar op deze dag publiceerde ik nog een bericht met de laatste dingetjes voor toen nog onder werknaam Joep. Als ik er zo op terugkijk heb ik het babynest enorm veel gebruikt. Uiteindelijk had ik er nog een gekocht. Een om mee te nemen en een voor thuis. De kolf is ook aardig gebruikt en ben heel blij geweest dat ik het niet meer met de hand hoefde te doen. Het muziekuiltje heeft hij nog steeds in zijn bed liggen en het kleine uiltje ook.

Om terug te komen op de kolf. Ik herinnerde mij dat wanneer je voor de bevalling alvast wil beginnen met kolven, je moet stoppen als je krampen krijgt. En die krampen wilde ik juist. Dus zette ik de kolf ‘s avonds op mijn borsten. Er kwam natuurlijk niets uit (nou ja, 1 druppel). Maar ik herinnerde me dat het drinken aan de borst zorgt voor het verkleinen van de baarmoeder na de bevalling. 1+1=2.

En zo begon ‘s nachts het gerommel. Ik heb nog aardig kunnen rusten, maar ik wist dat het feest zou beginnen. Bewust stapte ik nog niet onder de douche, want dat zou het helemaal op gang brengen. Maar ik bereidde wel wat voor. De tassen zette ik klaar, liet Niels slapen (ja het lukte hem wel) en probeerde de knoflooklucht van mijn handen te halen. Wat niet volledig lukte. De hele bevalling kun je hier lezen.

40 weken zwanger vs 38 weken zwangerHier nog even het beeld met twee weken verschil. Zie je hoe hard mijn buik en dus onze man nog even gegroeid is die laatste 2 weken. Man wat was ik moe. Ik sliep veel, deed weinig. Achteraf gezien ging alle energie echt naar die mooie jongen. De placenta was groter dan normaal en meneer was 4490 gram. Hoe deed ik dat dan met Elsha? Nou, rond hafl 8 stonden we op en gingen we naar beneden. Daar ging zijn spelen, eten etc. En rond half 10 lag ik alweer te doezelen op de bank. Dus deed ik haar in de box om te voorkomen dat ze zichzelf zou bezeren. Regelmatig bleven we ook lekker lang in bed kroelen. Een tablet is fijn en samen met de DD Company, boekjes en ander speelgoed zich prima vermaakt.

Uiteindelijk is Fynn dan om 8:50 geboren, thuis, in bad, in 4 uur en 10 minuten. Morgen is hij dus al een jaar. Het voelt zo als de dag van gister, maar ook al zo lang geleden. Een prachtman is het geworden in dat jaar.

Morgen blik ik terug op dat jaar en in de middag komt een brief aan hem online.

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.