Valentijn's tiramisu

Valentijn’s tiramisu

Omdat het vandaag Valentijn is, mocht je het gemist hebben, heb ik een heerlijke tiramisu gemaakt.

Een tiramisu die erg luchtig is en niet met koffiesmaak is gemaakt. Eerlijk gezegd heb ik nooit koffie leren drinken en lust ik het ook niet. Vers gemalen koffiebonen vind ik overigens wel heel lekker ruiken. Wellicht komt dat koffiedrinken er ooit nog van. Is dit dan wel een echte tiramisu?Geen idee, maar lekker is het zeker wel.

De likeur voor de lange vingers is vanillelikeur, maar je zou ook frambozenlikeur, amaretto of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Je kunt de likeur natuurlijk ook weglaten als je de kinderen mee laat eten. Zwangerproof is het overigens niet. Het is gemaakt met rauwe eieren. Ze worden we een soort van gegaard door het suiker, maar het is niet 100% gaar. 

De basis voor het recept van tiramisu heb ik uit onderstaand kookboek, Rudolph’s Bakery. Iets aangepast naar wat ik zocht. Waaronder minder suiker gebruiken en een andere likeur, zonder koffie.

Valentijn's tiramisu
Valentijn's tiramisu

Ingrediënten:

 • 2x 45 g suiker
 • 2 eieren, gesplitst
 • 250 g mascarpone
 • een beetje vanillelikeur
 • een pakje langevingers
 • gevriesdroogde frambozen
 • doosje (of 2) verse frambozen

Speciale benodigdheden:

 • Glazen ovenschaal
 • Standmixer

Bereiding:

 1. Begin met het kloppen van de eiwitten. Het makkelijkst is met een standmixer. Wanneer het wit ontstaat, voeg dan 1x 45 gram suiker toe en klop het tot de pieken stijf blijven staan.
 2. Klop ondertussen de eierdooiers met de andere 45 gram suiker en meng het goed door elkaar, totdat het begint te schuimen.
 3. Roer de mascarpone los en meng dan de eierdooiers erdoor. Meng goed alles door elkaar met een garde, zodat er geen stukjes mascarpone meer zijn. 
 4. Neem dan een schepje van het eiwit en voeg het bij het dooiermengsel. Meng dit goed door elkaar met een gummy spatel. Voeg dan weer wat toe en meng het nu voorzichtiger, maar wel goed. Evenals het laatste deel van het eiwit. 
 5. Leg nu in een glazen schaal de lange vingers op de bodem, zodat de bodem bedekt is. Besprenkel het met likeur. Leg nu een laagje van de mascarpone op de lange vingers. Bedek het met frambozen. Of alleen langs de rand, zoals je bij mij kunt zien, en vul de rest met lange vingers. Bedek het dan nogmaals met het resterende mascarpone mengsel. 
 6. Hak nu de gevriesdroogde frambozen fijn in een hakmolen. Bedek dan de tiramisu met de gevriesdroogde poeder. Versier met nog een paar mooie frambozen en het geheel is klaar. 

Je kunt je Valentijnsavond nu afsluiten met een heerlijk toetje. Eet het netjes aan tafel op een eigen schoteltje, of gewoon uit de schaal. Natuurlijk is de bank ook een mooie plek, om samen op te eten, tijdens een romantische of juist spookfilm. 

Fijne avond!

Liefs van Ivette

Valentijn's tiramisu

Valentijn's tiramisu

Valentijn's tiramisu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.