Review Harry Potter Expo Ivette's life

Uitjes #2: Harry Potter The Exhibition

Review Harry Potter Expo Ivette's lifeDe Harry Potter The Exhibition is nu in Cinemac, Utrecht te bewonderen. Tot en met 30 juni 2017 kun je kleine delen van de filmsets, verschillende outfits bekijken, en nog veel meer. Vandaag de review!

Op 3 april ging ik met mijn zusjes en 2 vriendinnen naar de Harry Potter Expo. Wij waren erg benieuwd naar alle echte dingen. Wij zijn van de generatie waarbij Harry Potter zo ongeveer de hele middelbare schooltijd heeft gedekt.

Vanaf welke leeftijd je The Exhibition mag bezoeken is niet vastgelegd. Echter wordt wel geadviseerd om kinderen onder de 14 jaar een begeleider mee te geven. En ik snap wel waarom. Sommige dingen kunnen eng overkomen. Je mag niet aan zo veel spullen zitten. En het is gewoon superhandig om een begeleider mee te nemen die alle foto’s voor je maakt. Er mogen foto’s gemaakt worden, echter mag de flits niet aan. Stel je voor dat iedere bezoeker flitst…

Review Harry Potter Expo Ivette's lifeDe tentoonstelling is toegankelijkheid voor een kinderwagen. Maar of het handig is, ik denk het niet. Lekker met grotere kinderen gaan!

De netheid en hygiëne is aardig. De wc’s worden volgens mij dagelijs schoongemaakt. Maar als er zoveel bezoekers komen, kan de wc een beetje rommelig worden. Tijdens de tentoonstelling is er geen wc te vinden, maar dat is ook niet nodig. Na 1,5 uur heb je het geheel gehad, inclusief de shop. Verschoningsmogelijkheden heb ik niet echt gezien.

Het eten wordt georganiseerd door Cinemac zelf, de bioscoop die erbij zit. Man, wat is dat slecht geregeld. Om 14:30 waren de taartjes al op en er kwam niet meer binnen. De oven was stuk of werd schoongemaakt, dus de warme broodjes en quiches waren ook op. Tosti’s konden er niet gemaakt worden, pas een aantal uur later. Drinken is er heel erg duur. En het ene sauzijenbrodoje wat ik kon bemachtigen was heel zout en eigenlijk niet lekker. Er is genoeg plek om te zitten, maar qua eten is het slecht.

Qua prijs ten opzichte van wat er staat vind ik het vrij duur. Ik had het niet willen missen en daar maken ze natuurlijk van harte gebruik van. Maar de interactie valt me tegen. Het is vooral kijken. Je kunt een mandragora uit een pot trekken, in de stoel van Hagrid zitten en een slurk gooien, zoals ze op de website beschrijven. Je komt binnen bij de ‘sorting hat ceremony’ en je loopt langs de Hogwarts Express. Het blijft supermooi om te zien, maar de interactie mag wat mij betreft wat meer zijn.

Review Harry Potter Expo Ivette's lifeEn dan kom je bij de shop. Weet je nog, diagon alley, de shop van George en Fred, in een van de laatste films. Zo druk was het daar! Maar wel heel gezellig. En de prijzen, €40 voor een toverstok, €40 voor een veer en inkt setje, €15 voor een mok, €7 voor een button. Need I say more. Magneetjes hadden ze helaas niet.

Reserveer je kaarten online! Dat scheelt je tijd en gemak. Je kiest namelijk een tijdslot. Als deze vol is wanneer je op de bonnefooi heen gaat, kun je rustig een uur wachten tot je een keer naar binnen kan. Lees de webshop door. Daar staat wat informatie die heel handig is. Denk hierbij aan:

  • alleen heel kleine tasjes mogen naar binnen
  • een kluis kost €0,50 (die krijg je niet terug)
  • niet eten en drinken tijdens de tentoonstelling
  • laat je videocamera thuis, het is er toch te donker
  • neem je portemonnee mee en laat deze niet in de kluis, je komt niet terug bij de shop nadat je je portomonnee gehaald hebt.

Nog een leuk feitje. Tijdens de Expo draaien ze ook de films van Harry Potter in de aangrensende bioscoop.

Al met al fijn dat ik er een keer geweest ben, maar ik hoef niet nog een keer heen.

Liefs van Ivette.

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.