Uitje #1 – De Orchideeënhoeve

Dit is een artikel over de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, Flevoland. Dit leuke uitje heb ik cadeau gekregen van mijn zusje. Een superleuk idee. Zeker voor de kindjes. Hier lees je mijn bevindingen.

In deze nieuwe rubriek vind je uitjes die wij gedaan hebben, in een review vorm. De uitjes beoordeel ik op vanaf welke leeftijd het leuk is voor kindjes, de toegankelijkheid voor een kinderwagen, netheid en hygiëne, het eten en waar je dit kunt nuttigen, sanitair en verschoningsmogelijkheden en de prijs.

Ivette's life orchideeënhoeve uitjeDe orchideeënhoeve is een vlindertuin, met heel veel meer. Het is een leuk uitje, waar je terecht kunt met je hele gezin. Het is leuk vanaf dat kindjes kunnen zitten en kijken. Er is zo veel te zien. Wij hadden allebei onze kindjes mee. Fynn zat rechtop in de kinderwagen en genoot ook. Van alles wat hij zag. Snappen doet hij nog niet, maar kijken kan hij zeker wel. Kleine kindjes moet je wel even vasthouden op bepaalde plekken. Niet overal is het water afgeschermd. Of ze dat moeten doen? Nee, dat zou de sfeer minder maken.

Naast de vlindertuin heb je er een volière met kleine papagaaien. Deze assertieve vogels kun je voeren. Heel leuk, want ze komen graag op je zitten. De garantie dat je schoon blijft is er niet, maar leuk is het wel. Een punt is wel dat aan een kant van de Lori-tuin je gevraagd wordt je handen te wassen voor je de tuin in gaat. Maar daar staat dan een bordje dat je de tuin niet in mag aan die kant. Aan de kant waar je er wel in mag, staan geen handenwasmiddelen.

De plekken waar je kunt eten zijn ruimschoots aanwezig. Bij de ingang is een groot restaurant waar je kunt lunchen en dineren. Ze hebben een uitgebreide kaart van pannenkoeken, hartige dingen, gebak en nog veel meer. Dit is een soort Center Parcs gevoel qua restaurant. Een prima plek met prima eten en heel veel stoelen en tafels. Ruimte voor de kinderwagen is er genoeg.
Ivette's life orchideeënhoeve uitjeBinnen heb je ook een eetgelegenheid. Dit is de Zwevende bloementuin. Geopend in oktober 2016. Dit is een magisch plekje in Flevoland. Je kunt er romantisch zitten eten, luisteren naar muziek uit de vleugel. Het doet een beetje Frans aan. En het voelt heel groot aan door de spiegels, hoewel het toch intiem blijft aanvoelen. Het plafond is voorzien van bloemen, heel veel bloemen. Hier zijn ook heel veel toiletten bijgebouwd, die allemaal nieuw en heel netjes zijn. Ook is hier een verschoningstafel aanwezig. Hoewel je dit dan mag gebruiken tot 11 kilo. Dat is niet heel veel, want onze Elsha is 1,5 en heeft natuurlijk nog luiers nodig. Aangezien zijn rond de 11 kilo zit, durfde ik het eigenlijk niet aan. Gelukkig was het rustig op onze dag en hebben we haar maar gewoon op een bankje verschoond.

Ruimte voor de kinderen om lekker te rennen en ravotten is er in de speeltuin. Genoeg glijbanen, zand, en ruimte om te rennen. Let wel even op bij het water. Hoewel het water niet hoog is, is het toch water. Het ziet er leuk uit.

Ook is het mogelijk om met groepen te komen. En voor kinderen die zelfstandig kunnen lezen is er een speurtocht uitgezet. Een leuke manier om meer te leren over alles wat er te vinden is in deze tuin.

Ivette's life orchideeënhoeve uitjeEr is nog een winkel aanwezig waar je heel veel orchideeën kunt kopen, maar ook knuffels, magneten, bosjes bloemen en meer. De orchideeën zie je overigens ook in de kwekerij staan. Deze kun je dan kopen in de Orchideeënwinkel, 250m verder op de weg.

Tot en met 3 jaar zijn kindjes gratis. Tussen de 4 en 12 jaar betaal je €7,50, daarboven is het €12,50. Vanaf 65 jaar is de prijs een euro lager. Koop je de tickets online, dan krijg je €0,50 per ticket korting. De prijs voor het eten is niet het allergoedkoopste maar lekker is het zeker wel. Een broodje carpaccio kost er €5,95.

Wel hebben we begrepen dat het in de schoolvakanties erg druk kan zijn. Raadzaam is om dit dan op een ander moment te bezoeken.

Mis je iets in de review, heb je opmerkingen, of iets anders toe te voegen? Schroom dan niet om hieronder een reactie achter te laten.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Dit bericht is niet gesponsord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.