Speenkoord tutorial Ivette's life

Tutorial speenkoord

DSC_0024Een tijd terug zag ik op pinterest en via andere kanalen een leuk speenkoord voorbij komen. Aangezien ik graag zelf knutsel, dacht ik dat kan ik ook. Ik had nog wat tijd over zo aan het eind van de zwangerschap, dus zo gezegd, zo gedaan. Ik heb spulletjes gehaald en ben aan het fröbelen geslagen.

DSC_0011Online heb ik verschillende spulletjes aangeschaft. En als je het bekijkt, valt het qua prijs ook mee. Uiteraard heb ik kraaltjes etc. in de favoriete kleuren gehaald, wit-mint-grijs en daarbij heb ik ook wat blanke kralen genomen. Leuk ook vond ik het om de naam van onze zoon erin te verwerken.

DSC_0014Wat heb je nodig:
– Een klip
– touw/draad met een lengte van ten minste 2x de speenkoord, van min. 60 cm lang
– letterkralen in de naam van je kindje (optioneel)
– andere kralen op het koord met op te vullen.
– aansteker (optioneel)

Hoe maak je het:
DSC_0015
1 Maak de klip vast aan het midden van de draad. Knoop dit vast aan de klip. Zo heb je twee draden die door de kralen gaan. Het maakt niet uit dat de ene kant iets langer is dan de andere kant. Gebruik eventueel een aansteker om het koord aan de twee losse eindjes wat te smelten. Dan gaan ze makkelijker door de kralen heen. Smelt ze niet vast aan elkaar.

DSC_00222 Leg de kralen die je wilt gebruiken op juiste volgorde. Rijg de kralen aan de twee draadjes. Bij de laatste 3 kralen laat je 1 draad door de laatste kralen gaan (de langste). De ander houd je apart. Maak dan met een 8-knoop een lus aan het uiteinde van het draad waar alle kralen aanzitten. Zorg dat deze groot genoeg is om de klip doorheen te laten gaan. Groter hoeft het gat niet te zijn.

DSC_00233 Doe dan dit draadje weer terug door de laatste drie kralen, zodat de draadjes weer bij elkaar komen. Maak hier dan een goede knoop, zodat alles goed vastzit. Knip dan de eindjes af, vlak boven de knoop. Smelt dan de uiteindes nog even aan elkaar, zodat het goed vast zit. (Hier in de foto zie je uiteindelijk de knoop toch aan het eind. Dit heeft te maken met dat ik de draad iets te kort had genomen.)

dsc_05064 Bevestig je speen aan het koord en hij is klaar voor gebruik.

Tip!
Het koord hoef je niet alleen te gebruiken voor een speen. Je kunt er ook speelgoed meer ophangen in bijvoorbeeld de kinderwagen of een muziekspeeltje in de wieg.

Hebbuh?
Wil je ook graag zo’n speenkoord hebben? Stuur dan een email naar info@ivetteslife.nl of bericht me via facebook of instagram voor de mogelijkheden. Voor een vriendinnetje heb ik ook zo’n leuk speenkoord gemaakt. Er is dus vanalles mogelijk.

Veiligheid
Hoewel wij er alles aan doen om te zorgen dat ze veilig zijn, adviseren wij u toch het koord regelmatig te controleren op slijtage en gebruikssporen. www.ivetteslife.nl is geenzins verantwoordlijk voor eventuele schade of andere problemen die ontstaan zijn door gebruik van het koord.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *