Turks brood

Turks brood met rosbief

Onlangs maakte in dit gezellige brood. Je duikt heerlijk met z’n allen aan tafel en gaat samen eten van dit brood.

Het idee om een Turks brood te gaan beleggen en met z’n allen van te eten had ik al een tijd in mijn hoofd. Maar het leek mij nogal veel werk. Uiteindelijk valt het me allemaal wel mee. En is het eigenlijk een mooi comfortfood broodje voor de zaterdag avond, wanneer wat vrienden gezellig blijven eten of stiekem voor jezelf.

De dressing bestaat heel makkelijk uit honingmosterdsaus en mayonaise. Jup, voorgemaakt spul, ik zei toch comfort food. Ik heb op zo’n moment dan echt geen zin om mayonaise en honingmosterdsaus zelf te gaan maken. Eh… mayonaise staat op mijn bucketlist om zelf nog eens te gaan maken. Dat is iets wat ik nog niet gemaakt het. Qua mayonaise gebruik ik een niet te romige mayonaise. Ik gebruik bijvoorbeeld geen zaanse mayonaise, maar mijn voorkeur gaat uit naar AH Belgische mayonaise. Hij is iets lichter van smaak, een beetje frisser. Zaanse mayonaise vind ik al gauw zo zwaar worden en is voor mij op gezette tijden best lekker.

Kidsproof is het gerecht niet 100%. Het ligt eraan of je kijkt naar kliederproef of juist lekker los kunnen gaan met het eten. In het laatste geval is het eten wel 100% kidsproef. Doordat je de honingmosterdsaus niet puur gebruikt is het lekkerder voor kinderen. De saus an sich wordt vaak te scherp bevonden door de kliederkoningen en kliederkoninginnen. Vandaar dat ik het verdun met mayonaise.

Overigens worden de groentjes hier thuis vaak lekkerder bevonden wanneer ze nog rauw zijn, zoals in dit gerecht. Dan gaan de tomaatjes, avocados en piplika’s (lees: paprika) er gemakkelijk in. Rosbief kan nog wel een dingetje zijn, maar dat is gewenning. Ik vind het wel heel gezellig om met het gezin met de handen te eten en uit 1 pan, of in dit geval van 1 bord.

Turks brood

Wat heb je nodig:

  • Turks brood, nog af te bakken
  • rode ui
  • gerookte paprikapoeder
  • Rosbief
  • 6 rivollotomaatjes
  • halve paprika
  • honingmosterdsaus
  • mayonaise
  • opt sweet chilisaus

Hoe maak je het:

  1. Het is eigenlijk heel simpel om te maken. Je begint met afbakken van het brood, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in dunne halve ringen en fruit ze in een pan met de gerookte paprikapoeder. Wanneer klaar, kun je het vuur uitzetten.
  2. Eenmaal klaar, ga je het brood opensnijden op horizontale manier. Dan leg je op de bodem wat veldsla. Je gaat verder met de rosbief. Deze leg je enkellaags op de veldsla en moet zo goed als bedekt zijn. Je ziet misschien alleen nog wat aan de randjes wat veldsla.
  3. Dan ga je de avocado, paprika en tomaatjes snijden in blokjes en partjes. Deze verspreid je over de rosbief.
  4. De dressing wordt heel makkelijk gemaakt van 1 deel honingmosterdsaus en 1 deel mayonaise. Goed mengen en dan over het broodje verdelen. Eventueel voor een zoete pittigheid kun je nog wat extra smaaksensatie toevoegen d.m.v. enkele drupjes sweet chilisaus.
  5. Doe de bovenkant weer op je brood. Snijd een stuk af en eten maar.

Turks brood

Turks brood

Feitelijk gezien kun je eigenlijk alles op het broodje doen wat je lekker vindt. Dit vind ik lekker en een goede combinatie qua verschillende structuren en smaken. Ik denk nu ook aan een geroosterde kip met balsamico. Dat kan ook heel lekker op dit broodje zijn. Of wat denk je van scrambled eggs met spek, of gerookte zalm met ijsbergsla, roomkaas en bieslook.

Laat je me weten wat je ervan vindt?

Liefs van Ivette

 




 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *