Tepelkloven crème purelan Ivette's life

Tepelkloven? Kun je ze voorkomen?

Jup! Zeker, ik heb ze niet gehad.  Hier lees je wat ik gedaan heb om ze te voorkomen. Misschien #TMI, lees dan vooral niet verder. Heb je er last van? Hier is wat ik gedaan heb ze te voorkomen.

Kloven in je voet zijn al geen pretje, schijnt het. Ik heb ze gelukkig nog niet gehad. Maar wanneer je ze in je borst hebt en je ook nog een zogend baby’tje hebt, lijkt mij zoiets al helemaal vervelend, bijna ondragelijk.

Het is misschien ook een onderwerp waar niemand het eigenlijk wil hebben, het is een onderwerp met een beetje een taboesfeertje. Soms kan ik me daar helemaal in vinden, maar andere onderwerpen, zoals deze vind ik eigenlijk dat we het er best over kunnen hebben. Het is zoiets natuurlijks, en zeer ongemakkelijks als je het hebt.

In mijn eerste kraamweek, vrijwel op de eerste dag dat de kraamverzorgster kwam, had ze gelijk een tip voor me. Iets waar ik haar zeer dankbaar voor ben geweest (en nog steeds ben). Echt, dit heeft mij zoveel geholpen. Het meest pijnlijke niveau kwam van een beetje schraalheid, dat eigenlijk zo weer over was, met een beetje van dit product.

Ik kan je zeggen dat ik geen kloven heb gehad. En wat heb ik gedaan om ze te voorkomen. Eigenlijk niet zo veel. Er is maar een ding wat ik wel constant heb gedaan. Zolang ik borstvoeding gaf of gekolfd heb, heb ik een crème gebruikt om mijn zeer gevoelige puntjes zacht te houden en vrij van enige vorm van kloof.

En die crème is purelan. Met deze crème en zoogcompressen heb ik mijn hele borstvoedingsperiode gedaan. Na elke voeding of elk kolfmoment heb ik een beetje crème, ter grote van een erwt op een zoogcompres gedaan en deze daarna in mijn BH gedragen. En deze tip, van mijn lieve kraamverzorgster, heb ik ook ter harte genomen, nadat Fynn was geboren.

Tepelkloven crème purelan Ivette's life

Liefs van Ivette

NB: dit artikel bevat affiliate links.

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.