TAG – Ik als blogger

Ivette's life tag 'ik als blogger'Op mamazijn vind je ook een heleboel mamabloggers. Een daarvan heeft een tag ingevuld en mij daarna getagd om ook deze vragenlijst in te vullen. Goed idee, Miryam!

Miryam is een van de mamabloggers via het eerder genoemde platform. Haar blog vind je hier. Voor wie het niet weet, een tag is een vragenlijst die je mag invullen. Je wordt dan genoemd in het bericht van diegene die jou uitnodigd, getagd.

De vragen in deze tag zijn niet helemaal mijn onderwerp en daarom juist leuk om ze eens in te vullen en stil te staan bij hoe ik werk.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie komt bij verschillende dingen vandaan. Voornamelijk het dagelijks leven thuis. Als ik ergens tegenaan loop dan zoek ik een manier om dat op te lossen. Vaak vind ik het dan ook interessant genoeg om met jullie, mijn lezers, te delen. Wat ook voor inspiratie zorgt zijn talkshows, zoals Pauw, of artikels in het nieuws die blijven hangen. Het artikel over foliumzuur, dat was al even in het nieuws. En omdat het een paar dagen door mijn hoofd bleef spoken, ben ik toch maar eens wat meer gaan lezen. Vervolgens zag ik ook andere mama’s daarbij vraagtekens zetten. En van het een komt het ander.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Thee, water, crystal clear, sapjes, af en toe een glaasje cola, limonade. Ik ben gek op jasmijn thee. In Den Oever zit een klein leuk theewinkeltje. Zij verkoopt jasmijnparels. Dit zijn bloemetjes die met heet water open rollen (niet mooi hoor), en dan hun smaak afgeven. Mijn favoriete smaak is passievrucht, maar die drink ik niet elke dag, zodat ik er lang van kan genieten.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee? 
Ik blog nu nog geen 2 jaar. Af en toe plaatste ik een berichtje op blogger. En dat werd eind 2015 wel iets serieuzer. In maart 2016 heb ik dan ook besloten een eigen website te kopen. Dat is www.ivetteslife.nl. Het eerste overzicht heb ik dan ook pas december gemaakt, terugkijkend op dat jaar. Ik maak geen jaaroverzicht vooruit. Ik weet toch niet wat ik over een maand doe met de kindjes. Wel maak ik al vanaf april de Weekly Update. Een overzicht van de afgelopen week.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger hebt geleerd? 
Meer in het moment leven. Doordat je bezig bent met artikels schrijven, ideeën opdoen, maar ook bewust zijn van wat je doet, leef ik meer in het moment. Ik geniet meer van de dingen, omdat ik er bewuster van ben geworden. Daarnaast is het ook heel fijn dat ik meer nadenk over foto’s schieten en video’s maken. Veel materiaal komt niet online, maar is wel fijn dat je later nog eens terug kunt kijken naar hoe iets was. Zeker de eerste periode met de kindjes is zo snel gegaan. Ik kan nu nog een traantje wegpinken als ik de foto’s en video’s van de kraamweek erbij haal.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Als ik alleen ben. Voornamelijk ‘s avonds. Altijd al was ik ‘s avonds actief. Ik ben echt een avond mens. Maar met twee kindjes is je energie overdag al aardig opgesnoept. Dus als zij nu op bed liggen, dan ga ik ook wel aan de slag. Maar het belangrijkste is wanneer ik alleen ben.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Mijn doel met de blog was mijn leven vastleggen, voor later. Het tweede doel is tips geven in dingen waar ik tegenaan liep en een oplossing gevonden heb. Die twee doelen heb ik bereikt en blijf ik ook zeker doen. Een nieuw doel is het groter maken. Het zou mooi zijn als ik er iets mee kan verdienen. Een ander idee is een gastblogger erbij. Hoe precies heb ik nog niet uitgewerkt, maar ideeën zijn altijd welkom. Ik zou het ook heel gaaf vinden om uitgenodigd te worden voor een event. Maar stap voor stap.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel? 
Nee, meestal niet. Ik schrijf wat ik schrijf. Het zijn mijn verhalen, mijn leven, en als iemand dat niet interesseert kan ik daar niets aan doen. Een artikel over zwanger met een maatje meer, heb ik wel even gezeten als ik maar geen negatieve berichten krijg, of afgezeken wordt, maar dat is niet gebeurd. Sterker nog, ik kreeg alleen maar positieve feedback. Er zijn veel mama’s die niet maatje 36 hebben, maar net als ik lekker gevuld zijn. En zij waren alleen maar blij met zo’n artikel. Ik heb dan ook een artikel geschreven over positiekleding voor de goed gevulde mama’s.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Via Instagram heb ik contact en zo af en toe met Christa van Christa Schrijft. Daar ben ik gastblogger. Ook via Voor mama’s door mama’s, waar ik zo af en toe een berichtje voor schrijf, heb ik wel eens contact met, maar veel niet.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen? 
Geen. Met 2 kinderen is het al druk genoeg. Ik ben blij dat het even stil is en kan nadenken. Soms zet ik radio 4 aan. Ja, radio4. Van beroep ben ik dan ook musicoloog.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Er is niet een dag specifiek. Elke dag krijg ik wel een idee binnen. Deze schrijf ik dan in mijn blogboekje. Wanneer ik eraan toe ben, kan ik het idee dan gaan uitwerken.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots? 
Het artikel, zwanger met een maatje meer, vond ik best lastig. En ben dan ook trots dat ik het maar toch gedaan heb. En ook ben ik trots op mijn Sinterklaas mirror taart. Die is echt heel mooi geworden (al zeg ik het zelf). Het meest gelezen artikel is de dripcake. Die staat nog geen jaar online en is specifiek gezien al meer dan 2000 keer bekeken.

Waarom zou iemand een blog moeten starten? 
Als zij/hij het leuk vind om te schrijven over wat hem interesseert, dan zou ik dat zeker aanraden.

Wie zou jij willen vragen deze ‘Ik als blogger tag’ ook in te vullen?’ 
Christa van Christa Schrijft zou ik willen uitnodigen om deze tag ook in te vullen. En ook Malou van Made by Malou.

Dit was ’em dan alweer.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.