SVB

SVB heeft de kindernamen van 2017 bekend gemaakt!

En het eerste wat ik doe is checken of en hoe vaak de namen Elsha en Fynn zijn gegeven.

Wat mij dan gelijk opvalt, is dat namen die minder dan 25 keer gegeven zijn, niet meer terugkomen in deze lijst. Dat zal vast iets met privacy te maken hebben. Jammer vind ik dat wel. Zo kan ik niet zien of er überhaupt nog een Elsha geboren is. Deze naam wordt namelijk maar weinig gegeven. Dat is natuurlijk wel bewust gekozen. Wil je meer over haar naam lezen, klik dan hier.

Fynn iets vaker, hij staat wel zichtbaar in de lijst. Met 83 Fynn’en in 2017 is hij niet de enige met die naam. Maar niet heel veel voorkomend. Er is wel een voornaamsonderscheiding met Finn. Finn is wel 615 keer gegeven aan nieuwe jongens op deze wereld in Nederland. En daarmee is het een naam die op de vierde plaats staan in de top zoveel van jongens in 2017. Wil je weten waarom wij gekozen hebben voor Fynn, klik dan hier.

Wat mij dan als derde opvalt is dat er geen gender-neutrale zoekbalk is, haha. Dat is natuurlijk het woord van 2017. Niet dat het vanwege die reden moet. Maar ik vind het wel handig om in 1x te kunnen zoeken. Nu moet ik apart gaan zoeken op geslacht en dat hoeft wat mij betreft niet meer, of juist als extra zoekfunctie.

Er is geen directe overzicht van de top 10 van beide geslachten. Dan moet je ergens op klikken en moet je het maar net zien, haha. Het kwartje moest bij mij even vallen. Voor het gemak heb ik ze alvast voor je neergezet hieronder.

Top 10 jongens

 1. Noah
 2. Sem
 3. Lucas
 4. Finn
 5. Daan
 6. Levi
 7. Milan
 8. Bram
 9. Luuk
 10. Jesse

Top 10 meisjes

 1. Emma
 2. Tess
 3. Sophie
 4. Julia
 5. Anna
 6. Mila
 7. Sara
 8. Eva
 9. Zoë
 10. Evi

SVB geboortekaartje

Voor de social media foto heb ik de geboortekaartjes er bij gepakt. Ineens besefte ik mij dat ik de geboortekaartjes nooit echt naast elkaar gelegd heb. Bijzonder om dat zo samen te zien. Twee heel belangrijke momenten in je leven, samen op tafel. Vastgelegd in twee bijzondere kaartjes, zo vol van herinneringen van een bijzondere tijd.

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.