Strippen, wat is dat?

20150618_204844Vorig jaar werd ik op deze dag, 17 juni 2015 gestript. Nu leek het mij wel interessant hier een berichtje aan te wijden. Van te voren wil ik even meedelen dat wat ik schrijf niet de absolute waarheid is, maar mijn beleving en ervaring van dit momentje in de zwangerschap. Wil je weten hoe jouw verloskundige er mee omgaat, vraag haar dan.

Op 17 juni werd ik, zoals al eerder geschreven, gestript. Om te voorkomen dat ons kindje te groot zou worden en ik haar er niet meer uit zou kunnen krijgen, werd ik in week 40 al gestript. In principe gebeurt dit pas vanaf week 41, maar de regels staan niet vast.

Schermafbeelding-2014-12-10-om-21.54.211Bij het strippen wordt van te voren even gekeken (gevoeld) of het überhaupt kan. Dit heeft te maken met dat de baarmoeder al een centimeter open moet staan. Vaak zal het voelen van de opening tijdens een eerdere afspraak al gedaan worden. Dan weet de verloskundige of de afspraak ingepland kan worden. Tijdens het strippen zal de verloskundige met een of twee vingers de vruchtzak loswoelen van baarmoedermond. Dit is een van de weinig bewezen trucjes om de bevalling op te wekken. zwangerschapsduur200x133De meeste bevallingen zullen na de eerste strippoging starten. De kans dat het bij een tweede of derde poging nog lukt is heel klein. Gevolgen kunnen zijn dat het wel gaat rommelen in je buik, maar er geen bevalling op volgt. Dit kan erg vermoeiend zijn. In het tabel kun je zien dat tussen de

Voor mij werd op 15 juni gevoeld en het was mogelijk, ik had 1 vinger aan ruimte. Jippie, ik kan gestript worden! Op 17 juni werd ik dan gestript. Ik was alleen heen en terug, maar spannend vond ik het niet. Het strippen: prettig is anders. Even ademhalen en het is zo weer voorbij, maar graag doe ik het niet. Voor de zekerheid had uit het kraampakket een onderlegger meegenomen voor in de auto. Mochten de vliezen onderweg breken, zal de stoel niet beschadigd raken.

20150618_204546En nu is het wachten, totdat er wat gebeurt. Helaas bleeft het bij wachten. Veel gerommel kwam er bij mij niet bij. Dat had ik af en toe al. Dus de dag erna gebeld en een nieuwe afspraak voor 19 juni gemaakt. 18 juni ben ik dan maar een kleine wandeling gaan maken over de Dijk in Den Oever. Het was niet heel warm weer, gelukkig. Lekker bij de schaapies gekeken en over het wad.

Op 19 juni wederom gestript. Vandaag had Niels de auto mee naar zijn werk. Het kon natuurlijk zomaar gebeuren. Aangezien hij in de randstad werkt is het met OV een hele rit terug en met de auto een klein uurtje. Mijn schoonmoeder was zo lief om met mij mee te gaan en mij weer thuis af te zetten. Na het strippen weer terug naar huis. Achteraf was ik heel blij dat zij mee was. Een leuke bijkomstigheid is dat ik misselijk werd. En goed ook. Met het raam open rijden en mijn hoofd schuin houden kon ik de rit nog uitzingen, maar bij het opendoen van de deur voor ons huis, kwam het er toch uit… prettig, haha.

Uiteindelijk is mijn bevalling spontaan begonnen en heeft het strippen waarschijnlijk geen invloed gehad. Als is het en bakerpraatje, op 20 juni hadden we een heerlijk rijpe ananas gegeten. Deze stond al klaar sinds het weekend ervoor. Mijn vader heeft deze eetklaar gemaakt en we hebben er lekker met mijn ouders en zusjes van gesnoept. De dag erna begon het… Misschien wel door die ananas.

De rest van mijn eerste zwangerschap lees je hier.

De tekening van het strippen komt van deze website. Het tabel komt van deze website. De foto’s van de schapen en het wad komt uit eigen bestand.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.