Stoppen met borstvoeding Ivette's life

Stoppen met borstvoeding

Stoppen met borstvoeding, daar maken vele nogal een dingetje van. Ik ben cold turkey gestopt. Hier lees je hoe dat ging.

Omdat het nog steeds borstvoedingsweek is, vind ik dit wel een mooie gelegenheid om te schrijven over hoe ik ben gestopt met borstvoeding geven. Vele vrouwen doen er nogal lastig over. Iedere week een voeding minder in een specifiek schema, uitgedokterd welke voeding er dan gemist mag worden of omgezet naar kunstvoeding. Ik vond dat allemaal maar lastig, veel gedoe. Ik wilde genieten van die weken die ik thuis had en niet continue bezig zijn met zulke schema’s.

Mijn moeder was na iedere borstvoedingsperiode cold turkey gestopt en dat is prima gegaan. Dus ik dacht, dat kan ik ook. Een stuk minder gedoe. Bij beide kindjes ben ik na circa 6 weken gestopt met borstvoeding geven. En dat ging ook bij mij prima.

De eerste dagen moet je wel goed op je borsten letten. Je wilt geen borstontsteking ontwikkelen. Grote ‘kogels’ in je borsten zijn dan ook niet wenselijk. Ik heb dat de eerste keer in een borst gehad. Wat ik dan deed, was tijdens het douchen het eruit masseren. Richting de uitgang masserende bewegingen maken. Je kunt ook, wanneer je borsten echt ondragelijk zeer doen, enkele keren kolven, zodat de ergste druk eraf is. Ik heb dat persoonlijk niet gedaan, want hoe eerder ik eraf was hoe beter. Mijn idee is, wanneer je die stopgrens niet aangeeft aan je borsten en ze dus het seintje krijgen dat er gezoogd wordt, wordt er weer melk aangemaakt. Alleen die bobbel heb ik een beetje weggemasseerd.

En wanneer was ik zo goed als klaar met alle compressen, lekkages en andere ongein? Twee weken. Echt waar. Heel af en toe lekte in de weken daarna nog wel iets, maar alleen wanneer er veel druk op kwam te staan. Dit was echter zelden.

Ga je het week voor week afbouwen, dan kan je rustig 8 weken of langer bezig zijn. Knap, sterk en misschien ook wel fijn. Maar had ik ergeen zin in, want ik wilde echt genieten van de laatste verlofweken. En dat lukte mij niet 100% wanneer ik iedere keer me half moest gaan ontbloten. Ik voelde me er niet prettig bij. Met het direct stoppen en na twee weken klaar zijn was ik zeer tevreden. Mijn lijf was hierna weer van mij. En dus kon ik meer genieten van mijn baby’s.

Hoe ben jij je borstvoeding gestopt? Wat is jouw ervaring? Laat een reactie achter!

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.