Ivette's life recept stoofpeertjes

Stoofpeertjes

stoofperen makkelijk en snelWij zijn gek op stoofperen. En omdat ik niet altijd zin heb op lang in de keuken te staan, heb ik hier een simpel en snel recept voor heerlijke stoofperen zonder poespas.

Ons stoofperenrecept is zelf bedacht, op goed gevoel gegroeid en bevat niet al te veel suiker. De peertjes glimmen mooi en roepen je vanuit de pan eet me, eet me. We eten ze zonder iets erbij, met vanillevla of soms een bolletje vanille-ijs. Maar wel altijd warm!

Ik gebruik voornamelijk pure ingrediënten. Alleen het perenrood is niet helemaal natuurlijk. Maar ik gebruik liever geen wijn, omdat wij kindjes hebben. Elsha snoept er ook wel van mee. Ook al verdampt de alcohol, ik vind het toch prettig om het zonder te kunnen. En smullen dat ze doet.

stoofperen makkelijk en snelWat heb je nodig:
– stoofperen, Gieser Wildermannen, hoeveelheid naar keuze
– perenrood
– water
– 1 vanillestokje
– steranijs
– wat kaneel
– 1 eetl. maïzena
– beetje water

Hoe maak je ze:
1 Schil de stoofperen en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd ze in partjes, zo groot als je het zelf lekker vind. Ik vind 8 partjes per kleine peer en 10 partjes per grote peer het lekkerst. Doe ze in de pan en zet de peertjes net niet onder water. Breng dit aan de kook.

stoofperen makkelijk en snel2 Voeg ondertussen wat perenrood toe. Meestal doe ik 2 eetlepels per 8 peren (ongeveer). Strooi er wat kaneel overheen, ongeveer 1 eetlepel. Snijd een vanillestokje open en haal het zwarte goedje eruit. Doe dit in de pan en roer het even door, totdat alle vanillepitjes loszijn. Doe ook de opengesneden vanillepeul in de pan voor extra smaak. Voeg dan een steranijs toe, 1 is echt voldoende.

stoofperen makkelijk en snel3 Laat dit na de kook zachtjes doorsudderen, totdat de peertjes zacht zijn. Roer ondertussen af en toe de pan door. Ben je tevreden over de beet? Haal dan de steranijs en de vanillepeul uit de pan. Deze kun je niet meer gebruiken en kun je in de groene afvalbak doen. Dan kun je maïzena oplossen met een beetje koud water en dan in de pan doorroeren. Zorg wel dat alle klontjes opgelost zijn, voordat je het maïzena papje in de pan doet. Roer goed door en zet na 2 minuten het vuur uit.

4 Klaar zijn je stoofpeertjes. Genieten maar!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.