Stichting Babyspullen lanceert nieuwe babybox

Ivette's life stichting babyspullen nieuwe doos The Baby CompagnyVandaag 6 april lanceert Stichting Babyspullen een nieuwe box. Dit is voor hun een samenwerking met The Baby Company. Het idee is naar Fins voorbeeld. Zo hopen ze ook hier kersverse gezinnen te helpen met de basisbenodigdheden, zoals een wieg.

Deze box bevat als basis een matrasje, waarop een kindje kan slapen. Dit matrasje past in de doos die gelijk als wieg gebruikt kan worden. Zo kunnen de pasgeboren baby’s toch veilig slapen. Helaas komt het in Nederland voor dat er gezinnen zijn die geen geld hebben voor een bedje voor de baby. Een tragisch verhaal is een gezin, waarvan de kraamverzorgster contact opnam met Stichting Babyspullen, omdat ze niet meer dan het rompertje uit een van de andere gratis babyboxen had. Tragisch, maar helaas komt het voor in Nederland.

Ivette's life stichting babyspullen nieuwe doos The Baby CompagnyStichting Babyspullen heeft in samenwerking met The Baby Compagny een nieuwe Babybox opgezet. Dit is een grotere box dan voorheen, voor de wieg natuurlijk. Maar ook om alle spulletjes er nog aan toe te voegen.

De box is naar Fins idee. In Finland krijgen alle aanstaande ouders zo’n box van de overheid. Ongeacht je rijk of arm bent. Een soort van veiligheid van de Finse regering. En de voordelen laten zich zien. Het wiegendoodgetal in Finland is gedaald, evenal in een proef in Amerika. Ondanks dat het wiegendood getal in Nederland laag is, is elk geval er een te veel! Als we het kunnen voorkomen, door middel van zo’n box aan te bieden, dat is dat toch prachtig!

Ivette's life stichting babyspullen nieuwe doos The Baby CompagnyVanavond is de lancering te zien op SBS6. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de stichting!

Wil je graag doneren, kruiken, kleding, spulletjes of geld? Bekijk het artikel van dinsdag voor meer informatie!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.