Sterkussens

Een mooi klein project is een sterkussen. Het patroon heb ik gekocht bij een bekend modeblad voor DIY kleding e.a.. Hierop zijn 3 kussens afgebeeld. Het lijkt mij een niet al te moeilijk project. Lees je mee?

Ik gebruik de lichtbruine stof zonder en met sterren. Deze stofjes zijn te zien op de grote foto op deze blog. In dit bericht laat ik alleen de ster met de stof zonder de sterretjes zien.

Eerst knip ik het patroon uit overtrek papier. Zo blijft mijn originele patroon heel voor later gebruik. Deze ster leg ik op de stof.

Vervolgens knip ik de ster uit met circa 1 – 1,5 cm naadtoeslag. Het leuke aan deze ster is dat je het niet hoeft om te draaien. De rand blijft aan de buitenkant zichtbaar.

Het omdraaien heb wel geprobeerd, maar was niet zo’n succes. Door de naadtoeslag houd je rare punt over. Het resultaat van het omdraaien zie je uiteraard hieronder.
Bij min eerste poging was ook duidelijk dat je de naald moet laten zitten als je de hoek omgaat. Als je dit niet doet, is het gevolg mogelijk dat je de verkeerde dingen aan elkaar vastmaakt, zoals hieronder zichtbaar is. Dit is natuurlijk alleen zichtbaar als je jouw project moet omdraaien en de verkeerde kanten naar buiten toe aan elkaar vast moet maken.
Vervolgens ga je het kussen vullen met vulmateriaal. Ik had van twee punten een kant open gelaten, zodat ik het vulmateriaal goed kon plaatsen. Handig voor dit soort kleine projecten is wel vulmateriaal te nemen dat vrij soepel in de omgang is. Het spul wat ik heb is dat niet. Gevolg is dat er rimpels in je kussen ontstaan. Dit is enig zins te voorkomen door je punten goed te vullen. Hoe minder vulling in een punt, hoe groter de rimpel heb ik ondervonden.
Na het vullen heb ik het kussen onder de naaimachine dichtgenaaid. Aangezien je de naad blijft zien, leek het mijn minder mooi dit met de hand te doen. Je krijgt dan twee soorten steken. Het mooiste is wel hoe meer ervaring, hoe mooier zo’n specifieke lijn worden. In dit geval is het door de vulling en de rek van de stof nog niet zo makkelijk een rechte lijn te maken.
En dit is het resultaat!
Ik zeg ‘geslaagd!’

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.